Koolhydraatarme slutty brownie

Say what? Ja dit was mijn reactie toen @melaketovita ermee kwam dat ze graag een recept wou maken voor een koolhydraatarme slutty brownie ! Ik moest dit toen googelen om te kijken wat het was. Toen ik het zag, was ik verliefd! Omdat wij ook al zelfgemaakte koolhydraatarme oreos op de planning hadden, konden wij dit mooi maken! Helaas zie je de oreos er niet goed in terug. Bijna niet mogelijk omdat je alles nog bakt in de oven… maar de smaak is er niet minder om! Liever andere brownies maken? Wat dacht je van Brownie Shortbread of een brownie notenbrood?

koolhydraatarme slutty brownies

Ingrediënten voor de koolhydraatarme slutty brownie

Cookiedough
Slutty Brownie
Oreo 
koolhydraatarme slutty brownies

Bereidingswijze Brownies met cookiedough en oreos

Uiteraard maak je eerst de koolhydraatarme oreos .

Vervolgens ga je de cookie dough maken. Voeg alles, behalve de chocolate chips in een mengkom. Mix dit vervolgens goed met elkaar. Daarna spatel je de chocolate chips erdoorheen. Verdeel de cookie dough in een bakvorm van 20×20 en zet voor minimaal 20 minuten in de vriezer.

Verwarm vervolgens de oven voor op 180 graden hete lucht. Maak nu het brownie beslag door alles met elkaar te mixen. Haal nu de bakvorm uit de vriezer en verdeel de oreos erover. Daarna schep je het brownie beslag erover. Bak de koolhydraatarme slutty brownie voor 45 minuten in de oven. Check vervolgens met een prikkertje of het deeg gaar is. Als het prikkertje droog eruit komt, is de slutty brownie klaar. Anders zet je hem voor nog eens 5 minuten erin. Herhaal dit tot de koolhydraatarme slutty brownie klaar is.

Bewaar de koolhydraatarme slutty brownie voor ca 7 dagen in de koelkast of vries ze in. Dan zijn ze zeker 3 maanden houdbaar!

Voedingswaarden

Je kunt er voor kiezen om er 20 blokken van te maken (4×5 of zelfs 5×5). De voedingswaarden zijn gebaseerd op 20 stukken. Per stuk de volgende voedingswaarden:
kcal 309
kh 2.2
ei 9.4
vet  29.2

Heb je de koolhydraatarme slutty brownie gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij en Melanie daarin tagt! Dat kan met de tag @anne.funhealthyfood en @melaketovita!

Please follow and like us:

2 Comments

 1. Ziet er heerlijk uit. Is amandelmeel ook door notenvrij meel te vervangen? Zoja welke werkt dan het beste?

  • Anne Verhoeve

   Hey Pisano,
   Lastige vraag want dat zou dan vooral gokken worden. Ik weet dat op de website http://www.ohmypie.NL een lijst staat met waar je amandelmeel bijvoorbeeld mee kunt vervangen. Mogelijk dat je daar je antwoord kunt vinden. Kokosmeel sowieso niet aan te raden, maar misschien kun je denken aan boekweitmeel of havermeel maar dan zal het niet meer koolhydraatarm zijn.
   Ik durf het je in ieder geval niet te zeggen ivm geen ervaring ermee 🙂

   Succes!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.