Koolhydraatarme witte chocolade mousse nagerecht

Ben je nog op zoek naar een snel en makkelijke nagerecht? Denk bijvoorbeeld aan een suikervrij kerst nagerecht of voor een koolhydraatarm etentje. Deze koolhydraatarme witte chocolade mousse nagerecht tover jij snel op tafel. Het leuke van deze witte chocolade mousse is dat het erg ingewikkeld lijkt, maar ook jij dit kan maken. Hieronder lees je de tips hoe je het beste het mooie chocolade bakje kunt maken.

Koolhydraatarme witte chocolade mousse nagerecht

Hoe maak je de koolhydraatarme witte chocolade mousse?

Ten eerste ga je de ingrediënten klaar leggen. Voor de chocolade stam heb je alleen maar 150 gram Dark Melties van Steviala nodig. Voor de vulling van de witte chocolade mousse heb je nodig; 1,5 Madeleine cake van Damhert, 50 gram witte chocolade, 150 ml verse slagroom, 20 gram Steviala Frost en suikervrije aardbeien jam

Voor de topping van de koolhydraatarme witte chocolade mousse nagerecht kies je wat je zelf lekker vindt. Denk aan aardbeien, geraspte witte chocolade en Strawberry Supreme stroop van Steviala. (zoals op de foto). Maar je kunt ook nog variëren met meer soorten rood fruit, blauwe bessen of hazelnoot stukjes. Of om het nog feestelijker te maken kun je er nog granaatappel pitjes bij doen. Zo oogt de chocolade stam heel luxe en feestelijk.

Koolhydraatarme witte chocolade mousse nagerecht

Hoe maak je nou die chocolade stam?

Eigelijk is het een heel slim klein trucje. Ik heb een stalen deegroller (je kunt ook een lang glas gebruiken). Om deze deegroller deed ik een klein stukje huishoudfolie. Let op dat je hem ook weer makkelijk moet kunnen afrollen, dus niet teveel overlap. De deegroller deed ik ca 60 minuten in de vriezer. Daarna heb ik de chocolade gesmolten. Toen heb ik de deegroller weer uit de vriezer gehaald. Voorzichtig heb ik vervolgens de chocolade met een lepeltje over de deegroller geschept. Zorg dat de zijkanten ook een beetje bedekt worden. De deegroller heb ik in de koelkast gelegd voor 10 minuten en toen was het hard. Doordat de deegroller zo koud is, stolt de chocolade snel. Daarna kun je de huishoudfolie voorzichtig los maken en heel voorzichtig de chocolade los maken. Nu is je stam klaar voor de koolhydraatarme witte chocolade mousse nagerecht.

Vervangers mogelijk voor dit nagerecht?

Nu kan het zijn dat je liever zelf cake maakt in plaats van dat je de Madeleines van Damhert gaat gebruiken. Dit kan natuurlijk. Je kunt er ook voor kiezen om eerst zelf cake te maken. Kies er dan voor om de koolhydraatarme cake te maken van mijn website. De voedingswaarden zullen daardoor wel wat lager worden per persoon.

 

Koolhydraatarme witte chocolade mousse nagerecht

Koolhydraatarme witte chocolade mousse nagerecht

Anne Verhoeve
Wil je een feestelijk toetje op tafel toveren? Maak dan deze makkelijke witte chocolade mousse met een chocolade boomstam. Het ziet er leuk uit en het is niet moeilijk te maken.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
vriezer voor de deegroller: 1 uur
Gang Nagerecht
Keuken dirty keto, keto, koolhydraatarm, koolhydraatbeperkt, Suikervrij
Porties 6 porties
calorieën 264 kcal

Equipment

 • Mengkom
 • Magnetron bestendig bakje
 • Magnetron
 • Spuitzak met spuitmondje (of zonder spuitmondje, alleen punt afknippen)
 • huishoudfolie

Ingrediënten
  

Chocolade stam

Vulling

Topping

Instructies
 

Chocolade stam

 • Wikkel een stuk huishoudfolie om de deegroller. Let op dat de randen niet overlappen, omdat je de folie er ook weer makkelijk vanaf moet kunnen halen. Leg de deegroller voor ca 1 uur in de vriezer.

Chocolade mousse

 • Klop de slagroom met de Frost stijf op. Smelt de witte chocolade volgens de au-bain-marie methode of via de magnetron. Schenk dit in een heel dun straaltje langzaam bij de slagroom en klop verder op. Spatel de witte chocolade mousse in een spuitzak en zet even aan de kant.

Opbouwen

 • Smelt de Dark chocolade volgens de au-bain-marie methode of in de magnetron. Haal vervolgens de deegroller uit de vriezer. Schep met een lepel de chocolade over de deegroller. Let op dat je de zijkanten ook een beetje mee pakt. Doordat de deegroller koud is, zal de chocolade snel stollen. Zet desnoods nog even in de koelkast.
 • Draai de deegroller om en zet de chocolade op een bord of snijplank. Pluk voorzichtig de huishoudfolie los en trek voorzichtig de deegroller uit de chocolade.
 • Breek de madeleine cakejes in stukjes en verdeel op de bodem van de chocolade stam. Daarop de aardbeien jam en tot slot spuit je toefjes witte chocolade mousse.

Topping

 • Maak af door de aardbeien, gehakte witte chocolade en de Supreme strawberry eroverheen te verdelen. Zet vervolgens 30 minuten in de koelkast voordat je hem uit serveert.

Notities

*De koolhydraten zijn bruto koolhydraten. Bij de Damhert producten zijn de polyolen er nog niet van afgetrokken. 

Nutrition

Serving: 1portieCalories: 264kcalCarbohydrates: 5.2gProtein: 2.3gFat: 19.2gSaturated Fat: 5.8gPolyunsaturated Fat: 0.3gMonounsaturated Fat: 3.2gPotassium: 134.8mgFiber: 10.7gSugar: 2.6gCalcium: 10.8mgIron: 2.5mg
Trefwoord Afvallen met Bregje, cake, dirtyketo, Food, Foodblog, Foodblogger, Foodphotography, Funandhealthyfood, Gezond, kerst, keto, ketofood, ketogeen, koolhydraatarm, koolhydraatarme recepten, koolhydraatbeperkt, LCHF, lowcarb, No Bake, recept, recepten, sugar free, suikervervangers, suikervrij
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

 

 

 

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.