Een visje per week is wat de hartstichting minimaal adviseert om te eten. Echter eten wij in Nederland wel te weinig vis. Terwijl een portie vis per week de kans op hart- en vaatziekten kan verlagen. Vaak hoor je dat mensen niet van vis houden of niet weten hoe ze vis het beste kunnen bereiden. Zelf eten wij ook te weinig vis. Het liefst zou ik elke week minimaal 1 keer vis willen eten, maar het zit ook bij ons nog niet standaard in de weekmenu. Nu is deze koolhydraatarme zalm salade met balsamico wel een favoriet! Het is wederom een heerlijk simpel en makkelijk receptje en daarom deel ik die graag met jullie.
Bij thefishlovers heb je een mooie assortiment aan vis en ook hebben ze leuke weekdeals. Voor dit recept heb ik hun zalm gebruikt.
De zalm wordt lekker gemarineerd met o.a. balsamico azijn, citroensap, rode wijn azijn, grove mosterd en knoflooksletten kruiden. Nu hoor ik je denken, knoflooksletten? Dit zijn kruiden van Green Gypsy kruiden. De knoflooksletten bestaat uit knoflook, zeezout, oregano, tijm, paprika, chili, zwarte peper, ui en mosterdzaad. Het verschil met Garlic Heaven is dat de knoflooksletten wat meer pit hebben door o.a. de mosterdzaad en de chili. Deze kruiden zorgen er voor dat de koolhydraatarme zalm salade een fijne smaak heeft met pit!
Op mijn site staan al meer recepten met vis, zoals:
Hoe maak je de koolhydraatarme zalm salade?
Maak de marinade door alles met elkaar te mengen. Snij de zalm in blokjes en voeg dit daarna toe aan de marinade. Laat de zalm vervolgens voor 30 minuten in de marinade trekken.
Daarna snij je de rode ui in halve dunne schijfjes. Verdeel vervolgens de rucola melange en de rode ui over twee schalen. Bak daarna de pijnboompitten goud bruin. Vervolgens bak je de zalm in een pan. Zet daarna het vuur uit en maak de dressing. Schep vervolgens de zalm en de pijnboompitten op de rucola melange. De koolhydraatarme zalm salade met balsamico is klaar om direct te serveren.

Koolhydraatarme zalm salade
Ingrediënten
Salade
- 250 gram zalm vers
- 75 gram rucola melange
- 1 kleine rode ui
- ca 10 gram pijnboompitten
Marinade
- 1 el rode wijn azijn
- 2 el balsamico azijn
- 1 tl grove mosterd
- snufje zout & peper
- 1 tl citroensap
- 1 1/2 tl knoflooksletten kruiden
Dressing
- 1 el olijfolie
- 1 el Balsamico azijn
- 1/2 tl grove mosterd
- snufje zout & peper
- 1/2 tl citroensap
Instructies
- Maak de marinade door alles met elkaar te mengen. Snij de zalm in blokjes en voeg dit daarna toe aan de marinade. Laat de zalm vervolgens voor 30 minuten in de marinade trekken.
- Daarna snij je de rode ui in halve dunne schijfjes. Verdeel vervolgens de rucola melange en de rode ui over twee schalen.
- Bak daarna de pijnboompitten goud bruin. Vervolgens bak je de zalm in een pan. Zet daarna het vuur uit en maak de dressing.
- Schep vervolgens de zalm en de pijnboompitten op de rucola melange. De koolhydraatarme zalm salade met balsamico is klaar om direct te serveren.
Nutrition
Heb je de koolhydraatarme zalm salade met balsamico gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij daarin tagt! Dat kan met @anne.funhealthyfood.