Wie kent ze niet van vroeger? Je had toen een langwerpig biscuit met karamel, chocolade en m&M’s erop! Ik vond ze vroeger altijd heerlijk. Maar eerlijk, ik was ze ook alweer vergeten. Tot iemand met dit idee kwam tijdens de ‘ gekke combinatie give away ‘ via mijn social media. Toen wist ik het, dit wil ik maken! Zo ontstonden deze koolhydraatarme confetti karamel koeken. Ik noem het confetti karamel koeken, omdat ik het geen M&M’s kan noemen. Dit omdat ik natuurlijk geen echte M&M’s heb gebruikt. Confetti vond ik wel leuk klinken, maakt het erg feestelijk! De koeken hebben verschillende lagen, waardoor het extra genieten is per hap. Je hebt een zandkoekjes bodem, met daarop een zachte karamel maar wel hard genoeg voor een bite. Daarop een laagje chocolade met suikerverlaagde gekleurde choco rondjes! kortom, echt een feestje om te maken én om op te eten!
Hoe maak je de koolhydraatarme confetti karamel koeken?
Ze lijken moeilijker dan dat ze echt waren. Het zijn 3 verschillende stappen, die misschien wat meer werk lijken. Echter valt het per stap erg mee! Het enige waar je echt op moet letten, is dat als de karamel nog vloeibaar is… dat het ook erg warm is! haha Deze producten heb je nodig voor de koolhydraatarme confetti karamel koeken.
Bodem
- 190 gram amandelmeel
- 30 gram Frost
- 75 gram roomboter
- ½ tl vanille extract
- snufje zout
Karamel
- 65 gram roomboter
- 125 gram slagroom
- 50 gram Heavenly Dark
- 50 gram Ery-Bronze
Topping
- Chocosmiles
- 100 gram dark melties
Hieronder lees je hoe jij ze kunt maken!
Heb je nog chocosmiles over? Maak dan de volgende recepten!

koolhydraatarme confetti karamel koeken
Equipment
- Mengkom
- garde
- Vriezer
- huishoudfolie
Ingrediënten
Bodem
- 190 gram amandelmeel Steviala
- 30 gram Frost Steviala
- 75 gram roomboter
- ½ tl vanille extract
- snufje zout
Karamel
- 65 gram roomboter
- 125 gram slagroom
- 50 gram Heavenly Dark Steviala
- 50 gram Ery-Bronze Steviala
Topping
- Chocosmiles Food2Smile
- 100 gram dark melties Steviala
- 15 gram kokosolie
Instructies
Koek
- Deeg maken, kneden met deeghaken. Vervolgens oprollen en inpakken in huishoudfolie. Leg dit vervolgens of 30 min in vriezer of 60-90 min in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 165 graden hete lucht.
- Daarna uit de koeling halen en huishoudfolie verwijderen. Rol het beslag uit tot ca 1 cm dikte. Snij nu rechthoekige koeken. Leg dit op de bakplaat bekleed met bakpapier. Bak de koeken voor 12 minuten. Laat daarna afkoelen.
Karamel
- Doe vervolgens alle ingrediënten voor de karamel in een steelpan. Laat dit vervolgens al kokend indikken. Roer af en toe goed door. Als het begint in te dikken, ga je nog even door. De karamel is klaar als je met een lepel wat sliertjes naar boven kan trekken, zonder dat dit er gelijk volledig af druipt.
- Zet een laagje water in je gootsteen. Zet de pan erin en begin flink te roeren. De kleur wordt lichter en je karamel wordt dikker. Als het de vorm krijgt van een toffee, dan haal je hem weer uit het water.
- Verdeel nu gelijk de verdikte karamel over de midden van de koeken. Verdeel gelijkmatig over de hele koek.
- Zet de koeken in de koelkast en laat de karamel hard worden.
Topping
- Smelt de chocolade samen met de kokosolie volgens de au-bain-marie methode. Als de chocolade is gesmolten, haal je de koeken uit de koelkast. Schenk de chocolade over de bovenkant van de koeken. Verdeel dan gelijk wat smarties over de chocolade. Zet de koeken voor 60 minuten terug in de koelkast, of tot de chocolade hard geworden is.