Eens per jaar organiseer ik een ‘gekke combinatie give away’ via social media. Dan vraag ik aan mijn volgers of ze lekkere, gekke, leuke of spannende smaak combinaties weten en waar ik mee aan de slag zou kunnen gaan! Dit keer had ik ruim 100 inzendingen en vond ik het erg lastig om een top 10 uit te kiezen. Uiteindelijk werd het een top 14 en heb ik er vervolgens 12 van kunnen maken! Die 12 heb ik toen gebakken, gefotografeerd en ga ik vervolgens met jullie delen! Een van de inzendingen was een koolhydraatarme slof met karamel en bacon. Eerst dacht ik, nee dat ga ik niet doen. Maar stiekem vond ik dit wel echt een leuke ‘ gekke combinatie ‘. Daarom heb ik mijzelf er toch aan gewaagd! Hieronder kun je lezen hoe ik de koolhydraatarme karamel slof met bacon heb gemaakt!
Karamel slof met bacon??
Jaa je leest het goed. Een koolhydraatarme karamel slof met bacon! Gebakken krokante bacon, gezoet met Steviala Caramel Crush! Echt waar, het was echt verrassend lekker om zoete bacon op een baksel te doen! De slof bodem heeft een heerlijke krokante bite en de vulling is gemaakt van karamel slagroom, opgeklopt met MonChou! Kortom, een gekke combinatie maar echt de moeite waard als je gek bent op karamel!
Wat heb je nodig voor de koolhydraatarme karamel slof?
Voor de karamel slof met bacon heb je de volgende producten nodig. Een deel shop je online bij www.afvallenmetbregje.nl en de rest shop je gewoon in de supermarkt!
Online:
- Steviala amandelmeel
- Steviala Ery-Bronze
- Steviala Kristal Sweet
- Steviala Caramel Crush
- Vanille extract
Supermarkt:
- Verse slagroom
- Zout
- MonChou
- Bacon
- Roomboter ongezouten
- Ei
Liever ander recepten maken dan deze koolhydraatarme karamel slof met bacon, maar wel met karamel? Check dan onderstaande recepten!

Koolhydraatarme karamel slof met bacon
Equipment
- garde
- Schaaltje
- Oven
- Mengkom + mixer
Ingrediënten
Slof
- 175 gram amandelmeel Steviala
- 30 gram Kristal Sweet Steviala
- 45 gram roomboter gesmolten, ongezout
- 1 ei
- 1/2 tl vanille extract
- snufje zout
Karamel slagroom
- 250 ml slagroom vers
- 75 gram Ery-Bronze Steviala
- 20 ml water
- 75 gram MonChou
- 2 gelatine blaadjes
Karamel vulling
- 50 gram Caramel Crush Steviala
Bacon topping
- 2 plakken Bacon
- 10 gram Caramel Crush Steviala
- swirl Caramel Crush Steviala
Instructies
Dag ervoor
- Slagroom koken, water met ery-bronze in andere steelpan koken tot het karamelliseert. Daarna de slagroom erbij. Goed roeren en als het gemengd is, in een schaal schenken en voor nachtje in de koelkast.
Dag erna
- Alle ingrediënten voor de bodem mengen. Een slofvorm op een bakplaat zetten. Bekleed de bodem met bakpapier en vet de zijkanten in. Verdeel het beslag in de vorm.
- Bak de bodem voor 25 minuten op 180 graden. Druk het midden een beetje aan met een lepel. Laat vervolgens volledig afkoelen.
- Bacon topping: bacon besmeren met de Caramel Crush en op een bakplaat bekleed met bakpapier leggen. Zet de oven op 180 graden en bak de bacon voor 20 minuten krokant. Daarna laten afkoelen op een stuk keukenpapier. Als het afgekoeld is, kun je het in kleine stukjes hakken.
- Week de 2 gelatineblaadjes voor minimaal 10 minuten in koud water.
- Verdeel de 50 gram Caramel Crush in het midden van de slof.
- Haal de slagroom uit de koelkast en klop dit stijf op. Klop hier vervolgens 50 gram MonChou erbij. Verwarm de overige MonChou in een steelpan en laat hier al roerend de gelatine in smelten. Schenk dit daarna al kloppend bij de karamel slagroom. Doe de slagroom in een spuitzak met spuitmondje en verdeel dit over de bovenkant van de slof.
- Tot slot verdeel je de stukjes bacon eroverheen en nog een swirl van Caramel crush.