Eiwitrijke en koolhydraatarme speculoos cheesecake

Honderden reacties kreeg ik toen ik het filmpje deelde van deze eiwitrijke en koolhydraatarme speculoos cheesecake. Onwijs leuk dat er zoveel vraag naar is! Ik snap het ook goed, want eerlijk, het is ook echt te lekker en de voedingswaarden zijn heel erg fijn. Met dit recept maak je twee porties. Voor het ontbijt kun je dan een portie pakken. Echter is het ook erg lekker als tussendoortje, neem dan een kwart! Perfect voor na het sporten om je eiwitten wat op te krikken. Deze eiwitrijke en koolhydraatarme speculoos cheesecake is eenvoudig te maken.

Wat heb je nodig voor deze high protein speculoos cheesecake?

Zelf koos ik ervoor om een schepjes Guosto speculoos poeder van Prozis doorheen te doen. Dit doet niets voor de structuur maar echt alleen om de speculoos smaak nog intenser te maken. Heb je die poeder niet? Geen enkel probleem, dan kun je die er prima uitlaten. Ben je wel benieuwd naar de smaak poeders, kijk dan zeker op Prozis Guosto. Met de code Annefun10 scoor je korting en/of extraatjes bij je bestelling. De voedingswaarden zijn berekend zonder de Guosto speculoos poeder.

Als tweede optionele optie kun je ervoor kiezen om J-ello cheesecake poeder of de vanille poeder te gebruiken. Dit staat wel in het recept erbij en is ook meegerekend met de voedingswaarden. Echter kan ik mij voorstellen dat je niet van alles wil aanschaffen. Alleen Franse kwark is ook voldoende, maar houdt er dan rekening mee dat het dan dus wel wat vloeibaarder is ten opzichte van als je er J-ello doorheen doet.

Schuddebuikjes koolhydraatarm?

Nee, maar omdat er maar 10 gram gebruikt wordt, valt het niet op in de voedingswaarden. Wil je volledig koolhydraatarm? Maak dan lekker zelf speculaasjes of koop de Rabeko speculaasjes bij lowcarbcenter!

Benieuwd hoe je de eiwitrijke en koolhydraatarme speculoos cheesecake maakt? Lees dan snel verder.

Hoe maak je de eiwitrijke en koolhydraatarme speculoos cheesecake

Maar eerst dit, ben je ook zo gek op speculoos? Maak dan ook eens deze recepten:

Koolhydraatarme speculoos viennetta ijsKoolhydraatbeperkte speculoos cheesecakeKoolhydraatarme mergpijpjes

 

 

Eiwitrijke en koolhydraatarme speculoos cheesecake

Anne Verhoeve
Genieten van een heerlijk ontbijtje? Deze high protein speculoos cheesecake heeft fijne voedingswaarden waardoor je de dag goed kunt beginnen!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
rusttijd 4 uur
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Keuken dirty keto, Eiwitrijk, koolhydraatarm, koolhydraatbeperkt, suikerverlaagd, Suikervrij
Porties 2 porties
calorieën 387 kcal

Equipment

Ingrediënten
  

Bodem

Topping

Instructies
 

  • Oven voorverwarmen op 165 graden hetelucht
  • Cottage cheese met staafmixer of keukenmachine pureren tot een zachte stukjes vrije kaas. Meng dit daarna met de overige ingrediënten goed door.
  • Schep het beslag in een ovenschaaltje van ca 20 cm
  • Zet het schaaltje 30 min in de oven, zet dan de oven uit en laat daarna in de oven volledig afkoelen. Vervolgens maak je de topping.
  • Meng de Franse kwark met Frost en Jell-o en schep dit daarna op de cheesecake. Smelt de speculoos in de magnetron en verdeel de schuddebuikten en speculoos over de bovenkant van de cheesecake.
  • Zet de cheesecake minimaal 4 uur in de koelkast. Dek daarna af met huishoudfolie om hem goed te bewaren in de koelkast.

Nutrition

Serving: 1portieCalories: 387kcalCarbohydrates: 15.2gProtein: 37.3gFat: 17gSaturated Fat: 7.4gPolyunsaturated Fat: 1.8gMonounsaturated Fat: 2.8gCholesterol: 208mgSodium: 80mgFiber: 0.4gSugar: 9.5gVitamin A: 89.6IUVitamin C: 1mgCalcium: 161mgIron: 1mg
Trefwoord bakken, dirtyketo, eiwitpoeder, Food, Foodblog, Foodblogger, Foodphotography, Funandhealthyfood, Gezond, Healthy, koolhydraatarm, koolhydraatarm bakken, koolhydraatarme recepten, koolhydraatbeperkt, LCHF, livepuri, lowcarb, lowcarbcenter, recept, recepten, steviala, sugar free, suikerverlaagd, suikervervangers, suikervrij
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

 

 

 

 

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.