Eiwitrijke en koolhydraatarme speculoos truffels

Als je gek bent op speculoos, dan zit je bij www.funandhealthyfood.nl goed! Want ik heb al verschillende dingen met speculoos gedeeld. Nu hoor ik je denken, maar speculoos is toch niet koolhydraatarm? Nee klopt, normale speculoos is dat zeker niet. Maar gelukkig heeft Damhert Nutrition een suikerverlaagde speculoos uitgebracht waardoor die prima past in een koolhydraatarm levensstijl. Let wel op dat als je niet tegen Maltitol kan, dat je deze wel moet kippen. Voor af en toe is het echt een fijne vervanger en hij smaakt ook echt naar normale speculoos. Met die koolhydraatarme speculoos kun je deze heerlijke wiwitrijke en koolhydraatarme speculoos truffels maken. Een eiwitrijke speculoos vulling met een crunch van Rabeko speculaasjes en een coating van suikerverlaagde witte chocolade van Steviala. Kortom een heerlijke verantwoord tussendoortje. Wil je weten hoe je deze eiwitrijke en koolhydraatarme speculoos truffels maakt? Lees dan snel verder!

Hoe maak je de koolhydraatarme speculoos truffels?

De eiwitrijke en koolhydraatarme speculoos truffels zijn eigenlijk erg eenvoudig te maken. De vulling mix je met een mixer tot een egale deegbal. Je kunt daarna met je handen de verkruimelde speculaasjes erdoor kneden. Vervolgens kun je met je handen 16 ballen rollen en zo ontstaat de vulling van de speculoos truffels. Deze leg je vervolgens in de vriezer en als ze bevroren zijn, smelt je de witte chocolade. Daarna kun je de bevoren eiwitrijke speculoos truffels door de gesmolten chocolade rollen. Naar wens maak je er nog een swirl van gesmolten speculoos overheen, maar dat is zeker niet nodig voor de smaak.

Zelf koos ik ervoor om er twee schepjes Guosto speculoos poeder van Prozis doorheen te doen. Dit doet niets voor de structuur maar echt alleen om de speculoos smaak nog intenser te maken. Heb je die poeder niet? Geen enkel probleem, dan kun je die er prima uitlaten. Ben je wel benieuwd naar de smaak poeders, kijk dan zeker op Prozis Guosto. Met de code Annefun10 scoor je korting en/of extraatjes bij je bestelling. De voedingswaarden zijn berekend zonder de Guosto speculoos poeder. 

Anders recept maken met speculoos?

Koolhydraatarme speculoos viennetta ijs Koolhydraatbeperkte speculoos cheesecakeKoolhydraatarme mergpijpjes

 

 

 

Eiwitrijke en koolhydraatarme speculoos truffels

Anne Verhoeve
Hou je ook zo van speculoos? Dan zijn deze eiwitrijke en koolhydraatarme speculoos truffels echt wat voor jou! Probeer het maar eens bij 1 te houden. Je kunt ze goed invriezen, waardoor het wat veiliger is om ze te maken.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Vriezertijd 1 uur
Gang Tussendoortje
Keuken dirty keto, Eiwitrijk, keto, koolhydraatarm, koolhydraatbeperkt, suikerverlaagd, Suikervrij
Porties 16 truffels
calorieën 86 kcal

Equipment

Ingrediënten
  

Topping

Instructies
 

  • Voeg alle ingrediënten voor de speculoos truffels toe aan een mengkom en mix dit goed door. Kneed daarna met je handen tot een egale deegbal. Verkruimel de speculaasjes en kneed dit door de deegbal. Rol met je handen 16 ballen en leg deze op een snijplank. Leg de ballen 60 min. in de vriezer.
  • Smelt, na 60 min, de witte chocolade met kokosolie au-bain-marie. Haal de bevroren ballen uit de vriezer. Bekleed een snijplank met bakpapier. Rol stuk voor stuk door de chocolade met behulp van een vork. Schep de ballen uit de chocolade en leg op een snijplank.
  • Smelt de speculoos en maak een swirl over de speculoos truffels. Zet de snijplank daarna minimaal 15 min. in de koelkast.
  • Bewaar de eiwitrijke en koolhydraatarme speculoos truffels in de koelkast of vries ze in.

Nutrition

Serving: 1balCalories: 86kcalCarbohydrates: 3.2gProtein: 4gFat: 5.5gSaturated Fat: 2.4g
Trefwoord dirtyketo, eiwitpoeder, Food, Foodblog, Foodblogger, Foodphotography, Funandhealthyfood, Gezond, Healthy, koolhydraatarm, koolhydraatarm bakken, koolhydraatarme recepten, koolhydraatbeperkt, LCHF, livepuri, lowcarb, lowcarbcenter, steviala, suikerverlaagd, suikervervangers
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

 

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.