Koolhydraatbeperkte speculoos cheesecake

Al een aantal keer kreeg ik de vraag of ik de welbekende biscoff cheesecake kon maken, maar dan koolhydraatarm of koolhydraatbeperkt. Omdat ik een keer wou kiezen voor een sneller recept, met minder ingrediënten, besloot ik om suikervrije product vervangers te gebruiken. Door het gebruik van suikervrije speculoos en suikervrije speculaasjes, is deze koolhydraatbeperkte speculoos cheesecake ontstaan. Zelf noem ik het een speculoos cheesecake, maar je kunt het ook een koolhydraatbeperkte biscoff cheesecake noemen.

Koolhydraatbeperkte speculoos cheesecake

Suikervrije speculoos cheesecake maken?

Je zult nu vast denken: “wow wacht, bestaat er suikervrije speculoos?” en dan is het antwoord simpel en snel… JA! (klik hier) De Damhert speculoospasta is zonder toegevoegde suikers. Nu is de speculoos wel gezoet met Maltitol, dus je moet alsnog wel oppassen qua je suikers en qua je darmen. Echter voor een keer is het erg lekker! Per 100 gram suikervrije speculoos heb je 45 gram koolhydraten, waarvan 29 gram polyolen. Als je koolhydraatarm en/of koolhydraatbeperkt eet, kun je ervoor kiezen om de polyolen eraf te trekken. Dan blijven er nog 16 gram koolhydraten over per 100 gram, waarvan maar 0.4 gram suikers. Doordat de koolhydraten wel wat hoger zijn, kies ik bewust voor het geen koolhydraatarme speculoos cheesecake te noemen maar een koolhydraatbeperkte speculoos cheesecake. Het hangt echter van je dag totaal af of het past of niet. En koolhydraatarm eten hoeft niet saai te zijn!

Biscoff of speculoos cheesecake?

Zoals je hierboven al kon lezen, heb ik zelf gekozen om dit een koolhydraatbeperkte speculoos cheesecake te noemen. In het buitenland kennen ze de term speculoos of speculaas niet. Echter zijn Biscoff koekjes hetzelfde als speculaas koekjes en speculoos is weer een overkoepelende term voor de koekjes. Kortom, om het makkelijk te maken, kies ik voor de Nederlandse versie en is het een suikervrije speculoos cheesecake geworden.

Koolhydraatbeperkte speculoos cheesecake

Speculaas en/of speculoos fan?

Ben je nou ook zo gek op de smaken van speculaas en/of speculoos? Dan heb ik op mijn website nog wel wat meer recepten die jij mogelijk lekker gaat vinden! Ze zijn echter niet te vergelijken met deze koolhydraatbeperkte speculoos cheesecake. Het zijn stuk voor stuk losse heerlijke speculaas receptjes.

Koolhydraatbeperkte speculoos cheesecake

Koolhydraatbeperkte speculoos cheesecake

Anne Verhoeve
Een recept voor een koolhydraatbeperkte en suikervrije speculoos cheesecake. Ook wel bekend als de biscoff cheesecake. Voor dit recept is gekozen voor een no-bake variant met een speculaas bodem, speculoos vulling en een speculoos topping!
Voorbereidingstijd 20 min
Koelkast tijd 6 uur
Gang Nagerecht, Tussendoortje
Keuken dirty keto, koolhydraatarm, koolhydraatbeperkt, Suikervrij
Porties 10 porties
calorieën 246 kcal

Ingrediënten
  

Bodem

 • 100 gram Speculaasjes Rabeko
 • 55 gram roomboter gesmolten

Vulling

 • 250 gram zuivelspread naturel
 • 50 gram Frost Steviala
 • 175 ml Mild & Cream alpro
 • 6 gelatine blaadjes
 • 20 ml water
 • 1 tl vanille extract
 • 125 gram Speculoos Damhert

Topping

 • 75 gram Speculoos Damhert
 • 1 speculaasje verkruimeld Rabeko

Instructies
 

 • Week de gelatine blaadjes in 20 ml water voor minimaal 10 minuten.
 • Bodem maken door de speculaas te verkruimelen in een keukenmachine en dit te mengen met de gesmolten roomboter. Springvorm 16cm bekleden met bakpapier. Speculaas erin scheppen en goed aandrukken. Zet weg in de koelkast en ga verder met de vulling.
 • Mix de roomkaas met de Frost en mild & cream tot een glad beslag. Voeg hier vervolgens de vanille extract, snufje zout en speculoos aan toe. Mix tot een egale vulling. Verwarm het water met de gelatine en smelt de gelatine hierin. Voeg dit daarna al roerend bij de roomkaas vulling.
 • Verdeel wat bakpapier of acetaatfolie langs de zijkanten van de springvorm. Schep vervolgens de vulling op de bodem en verdeel gelijkmatig. Zet daarna voor ca 5 uur in de koelkast.
 • Voor de topping smelt je de speculoos in een steelpannetje. Haal de cheesecake weer uit de koelkast en verwijder de buiten ring van de springvorm. Schenk de gesmolten speculoos op de bovenkant van de cheesecake en verdeel gelijkmatig met een lepel. Zet dit weer voor ca 30 minuten in de koelkast.
 • Daarna kun je de speculoos cheesecake afmaken door een speculaasje te verkruimelen en dit te verdelen op de bovenkant . Bewaar de speculoos cheesecake in de koelkast voor max 1 week.

Nutrition

Serving: 1portieCalories: 246kcalCarbohydrates: 11.4gProtein: 4.6gFat: 19.4gSaturated Fat: 8.1gPolyunsaturated Fat: 0.2gMonounsaturated Fat: 0.1gSodium: 17.6mgFiber: 0.5gSugar: 3.5gCalcium: 2.6mg
Trefwoord Afvallen met Bregje, dirtyketo, Food, Foodblog, Foodblogger, Foodphotography, Funandhealthyfood, koolhydraatarm, koolhydraatarme recepten, koolhydraatbeperkt, LCHF, lowcarb, No Bake, recept, recepten, sinterklaas, sugar free, suikervervangers, suikervrij
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

 

 

 

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.