Koolhydraatarme mergpijpjes met speculoos

Wie kent ze niet, de normale mergpijpjes? Al een aantal jaar geleden maakte ik voor het eerst een lekker receptje voor koolhydraatarme mergpijpjes. Echter zijn ze niet snel gemaakt en daardoor heb ik ze niet vaak meer gemaakt. Voor Steviala maakte ik dit jaar met de nieuwste stroop, Strawberry Supreme, nieuwe mergpijpen. Dit was zo’n succes dat ik toch besloot om het recept nog wat te fine tunen, makkelijker te maken en toch nog vol smaak. Omdat ik nu in de suikervrije speculoos fase zit en omdat het bijna sinterklaas is, besloot ik om er koolhydraatarme mergpijpjes met speculoos van te maken. De cake is gemaakt van speculaas en cacao waardoor je mooie donkere kleuren krijgt binnen in je mergpijpje.

Hoe maak je de Koolhydraatarme mergpijpjes?

De verschillende stappen zelf zijn niet moeilijk. Echter zijn het meerdere handelingen waardoor het langer duurt voordat je suikervrije mergpijpjes klaar zijn. Je hebt namelijk de biscuit laag, botercreme met banketbakkersroom, marsepein laag en chocolade. Maar geloof mij als ik zeg, dit wil je gewoon een keer geprobeerd hebben. Daarnaast maak je met dit recept maar liefst 16 mergpijpen en kun je ze invriezen! Zo kun je extra lang genieten van de koolhydraatarme mergpijpjes met speculoos. Houdt er echter wel rekening mee dat uit de vriezer, de smaak wel wat afneemt. Ze zijn ca 7 dagen in de koelkast houdbaar.

koolhydraatarme mergpijpjes met speculoos Suikervrije marsepein maken

De marsepein is makkelijk te maken, alleen kan een klein verschil in hoeveelheid eiwit al uitmaken of je er een bal van kan maken of niet. Voor dit recept gebruik je 200 gram amandelmeel, 115 gram Frost, 2 kleine eiwitten en een beetje vanille extract. Mijn advies is, probeer eerst alles te mengen met 1 eiwit. Daarna beetje bij beetje nog wat eiwit toevoegen tot je een mooie egale marsepein bal kan maken. In de koelkast zal de suikervrije marsepein nog wat meer opstijven. Zelf koos ik ervoor om nog witte kleurstof toe te voegen. Als je dit niet doet, heb je een gelere marspepein. Ik wou zelf graag wat meer wittere marsepein en daarom koos ik daarvoor. Dit hoef je natuurlijk niet te doen als je geen witte kleurstof in huis hebt.

koolhydraatarme mergpijpjes met speculoos

Waar koop je de spullen voor de koolhydraatarme mergpijpjes met speculoos?

Ik heb het recept al zo simpel mogelijk geprobeerd te houden qua verschillende producten. Nu heb je wel met dit recept te maken met een langere ingrediënten lijst. Maar je hebt de volgende ingrediënten nodig per onderdeel. Je kunt op de ingredienten drukken om te zien waar je die kunt kopen. Over het algemeen shop je alles bij Afvallenmetbregje.nl .

Cake

Botercrème

Marsepein

Vulling

Topping

Koolhydraatarme mergpijpjes

Liever een ander recept maken met marsepein of spijs?

Koolhydraatarme mergpijpjes met speculoos

Anne Verhoeve
Een heerlijk receptje voor een echte traktatie. Deze koolhydraatarme mergpijpjes met speculoos en speculaas is een ware verrassing als je hem doorsnijdt. Mooie donkere laagjes en een heerlijke speculaas smaak.
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 30 minuten
Opbouwen 45 minuten
Gang Tussendoortje
Keuken dirty keto, koolhydraatarm, koolhydraatbeperkt, Suikervrij
Porties 16 koeken
calorieën 253 kcal

Equipment

Ingrediënten
  

Cake

Botercreme

 • 120 gram roomboter kamertemperatuur
 • 20 gram Frost Steviala poedersuiker
 • 100 ml slagroom vers
 • 25 gram Kristal Sweet Steviala
 • 1 tl amandelmeel
 • 1 eidooier

Marsepein

Vulling & topping

Instructies
 

 • Marsepein
 • Voeg alle ingrediënten toe aan een mengkom. Meng dit met je handen tot een egale bal. Als het te droog blijft, kun je er een klein beetje water aan toe voegen. Als het te nat is, voeg je weer wat amandelmeel toe.
 • Bekleed de egale bal met huishoudfolie en leg voor ca 30 minuten in de koelkast.

Cake

 • Verwarm oven voor op 180 °C.
 • Doe de eieren met Kristal sweet in een mengkom. Mix dit vervolgens voor 10 min op hoge snelheid luchtig op. Spatel vervolgens het amandelmeel, speculaaskruiden en cacao erdoor. Tot slot spatel je de gesmolten roomboter erdoor.
 • Bekleed de bodem van 2 vierkante bakvormen (18x18) met bakpapier. Verdeel het beslag over de twee bakvormen en bak gedurende 15 goudbruin in de oven. Laat het vervolgens buiten de oven volledig afkoelen.

Botercreme maken

 • Zorg dat je roomboter goed op kamertemperatuur is. Haal hem minimaal 30 min van te voren uit de koelkast.
 • Maak de banketbakkersroom door de slagroom met de Kristal Sweet te verwarmen. In een ander bakje klop je het eigeel met amandelmeel en scheutje slagroom. Giet klein staaltje warme slagroom erbij. Daarna voeg je al kloppend de eimengsel toe aan de warme slagroom. Blijf roeren tot het indikt. Zet dan het vuur uit en laat tot kamertemperatuur afkoelen.
 • Doe de roomboter in stukjes in een mengkom. Zeef de Frost erboven en mixen maar. Doe af en toe de zijkanten bij schrapen. Mix minimaal 5 minuten op hoge snelheid. Je zult zien dat je roomboter steeds luchtiger wordt. Daarna giet je langzaam al mixend de banketbakkersroom erbij. Mix voor nog eens 5 minuten.

Opbouwen

 • Smeer de ene helft van de cake in met speculoos en daarop een laagje botercrème. Vervolgens leg je de andere cake erop. Snij dit nu door de helft en daarna in 8 repen. Je hebt dan totaal 16 repen.
 • Leg een stuk bakpapier op de aanrecht. Verdeel de marsepein in 16 gelijke bolletjes. Leg een bolletje marsepein op het bakpapier en druk dit aan. Leg een stuk huishoudfolie erop en rol met een deegroller dun uit.
 • Besmeer vervolgens de marsepein in met botercrème. Leg het reepje biscuit in het midden en vouw de marsepein hieromheen. Herhaal deze stappen tot alle repen biscuit klaar zijn.
 • Smelt de chocolade met de kokosolie. Dit kan middels de au-bain-marie methode of in de magnetron.
 • Dip de zijkanten in de gesmolten chocolade. Leg de mergpijpen op een snijplank en laat voor minimaal 1 uur opstijven in de koelkast. Bewaar de mergpijpen in de koelkast.
 • Je kunt ze ook per stuk invriezen. Daarnaast is 1 mergpijp best machtig. Wil je een kleinere portie, snij dan de mergpijp nog eens door de helft. Je kunt dan 32 kleine mergpijpjes maken.

Nutrition

Serving: 1mergpijpCalories: 253kcalCarbohydrates: 2.5gProtein: 6.7gFat: 23.4gSaturated Fat: 8.8gPolyunsaturated Fat: 0.2gMonounsaturated Fat: 0.9gSodium: 0.5mgPotassium: 38.4mgFiber: 4.5gSugar: 1.3gCalcium: 3mgIron: 0.7mg
Trefwoord Afvallen met Bregje, amandelmeel, bakken, cake, De Notenshop, dirtyketo, Food, Foodblog, Foodblogger, Foodphotography, Funandhealthyfood, Green Gypsy kruiden, koolhydraatarm, koolhydraatarm bakken, koolhydraatarme recepten, koolhydraatbeperkt, LCHF, lowcarb, recept, recepten, sinterklaas, sugar free, suikervervangers, suikervrij
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.