Koolhydraatarme speculoos viennetta ijs

Voorjaar heb ik de koolhydraatarme viennetta ijs gemaakt en die is ontzettend vaak gemaakt. Onwijs leuk om terug te zien. Nu was ik afgelopen weken in een suikervrije speculoos fase beland en ik bedacht mij dat dit ook wel erg lekker was voor een viennetta ijs. Zo gezegd zo gedaan. Ik pakte de pot suikervrije speculoos erbij en ik heb een heerlijke koolhydraatarme speculoos viennetta ijs gemaakt. De smaken van speculoos overheersen niet, maar zijn wel duidelijk aanwezig. De basis van het viennetta ijs is hetzelfde en daarom ook makkelijk te maken. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig om een prachtig plaatje op tafel te toveren.

Koolhydraatarme speculoos viennetta ijs

Koolhydraatarme speculoos viennetta voor kerst?

Heb je nog geen kerst recept en was je nog op zoek? Kijk dan niet verder. Want deze koolhydraatarme speculoos viennetta ijs staat prachtig op tafel en je verrast je gasten met de smaak én look! Daarnaast heb je maar een paar ingrediënten nodig. Denk aan slagroom, zuivelspread maar ook de suikervervangers van Steviala.

Naast de Heavenly Dark van Steviala, heb ik ook gebruik gemaakt van de suikervrije chocolade van Steviala. Je kunt voor dit recept kiezen tussen de Steviala Dark Chocolate melties of de Steviala Milk chocolate melties. Dit is per smaak verschillend. Als je kies voor de Dark variant, heb je 5.7 gram koolhydraten per 100 gram. Mocht je kiezen voor de Milk melties, dan heb je 16.4 gram koolhydraten per 100 gram. De Melties zijn natuurlijk gezoet en bevatten dus geen kunstmatige zoetstoffen, zoals Maltitol! De ingrediënten van de Dark Chocolate melties bestaan uit: Cacaomassa, voedingsvezels (inuline), cacaoboter, cacao met verlaagd vetgehalte poeder, zoetstof steviolglycosiden, natuurlijke aroma’s. Ook hiervoor geldt dat de chocolade goed toepasbaar is in verschillende levensstijlen.

Liever een ander toetje maken voor kerst?

Check dan mijn nieuwste post met 10x koolhydraatarm bakken met kerst. Of gebruik de zoekfunctie en zoek op “kerst”.

Koolhydraatarme speculoos viennetta ijs

Koolhydraatarme speculoos viennetta ijs

Anne Verhoeve
Wie kent hem niet? Een lekkere viennetta met slagroom, vanille en chocolade! Voor de feestdagen of feestweekenden, is dit een perfecte nagerecht! Met een vleugje speculoos erdoorheen, maakt hem helemaal af!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
vriezer 8 uur
Gang Nagerecht, Tussendoortje
Keuken dirty keto, keto, koolhydraatarm, koolhydraatbeperkt, Suikervrij
Porties 12 personen
calorieën 220 kcal

Equipment

Ingrediënten
  

Laagjes

Topping optioneel

Instructies
 

  • Voeg het slagroom, roomkaas, Speculoos en heavenly dark toe aan een mengkom. Mix het geheel vervolgens voor 4 a 5 minuten romig op. Proef daarna of het zoet genoeg is, zo niet voeg je naar wens nog wat Heavenly Dark aan toe. Mix dit daarna nog wel goed door.
  • Smelt vervolgens de chocolate melties volgens de au-bain-marie methode. Je zet een steelpan met een laagje water op het vuur. Zet hier vervolgens een hittebestendig bakje bovenop en daarin leg je de melties. Laat dit daarna door de stoom smelten. (Let op dat het bakje niet het water aanraakt, dan verbrand je chocolade). Doe dit daarna ook met de speculoos.
  • Bekleed een cakevorm met huishoudfolie. Schenk 2 lepeltjes gesmolten chocolade en speculoos in de cakevorm. Doe de slagroom mengsel in een spuitzak en knip het puntje eraf. Spuit een dun laagje hiervan op de chocolade. Verspreid dit daarna gelijkmatig. Herhaal vervolgens de stappen met een chocolade laagje, speculoos en slagroom laagje. Eindig tot slot met een laagje slagroom. Leg hier dan de speculaasje op en druk zachtjes aan. Dek vervolgens het koolhydraatarme speculoos viennetta ijs af met huishoudfolie en zet minimaal 8 uur in de vriezer.
  • Het koolhydraatarme speculoos viennetta ijs kun je het beste 10 minuten voor aansnijden uit de vriezer halen. Verwarm een scherp mes met heet water, veeg droog en snijdt vervolgens de viennetta in plakjes.
  • Bewaren in de vriezer. Tip van een volger: Snijd de viennetta alvast in plakken en verpak per plak in de vriezer. Zo hoef je niet de hele taart in een keer te laten ontdooien.

Nutrition

Serving: 1plakCalories: 220kcalCarbohydrates: 3.5gProtein: 2.3gFat: 19.2gSaturated Fat: 5.9gPolyunsaturated Fat: 0.1gMonounsaturated Fat: 1.1gSodium: 0.2mgPotassium: 44.9mgFiber: 8.4gSugar: 1.8gCalcium: 3.6mgIron: 0.8mg
Trefwoord Afvallen met Bregje, Avondeten, dirtyketo, Food, Foodblog, Foodblogger, Foodphotography, Funandhealthyfood, Gezond, Healthy, kerst, keto, ketofood, ketogeen, koolhydraatarm, koolhydraatarme recepten, koolhydraatbeperkt, LCHF, lowcarb, No Bake, sugar free, suikervervangers, suikervrij
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.