Koolhydraatarme giant cookie bar

Een gigantische soft cookie maar dan in blokken en met noten? Dat krijg je met dit recept voor de koolhydraatarme giant cookie bar. Een chewy cookie met de crunch van de noten. In dit recept is er gebruik gemaakt van suikervrije Steviala chocolate chips, maar je kunt uiteraard kiezen voor de pure chocolade rocks van deNotenshop of een reep extra pure chocolade en dan zelf in stukjes hakken. De hoeveelheid erytritol is afhankelijk hoe grote zoetekauw jij bent. Begin met 30 gram en proef op het einde even je deeg. De zoetkracht neemt tijdens het bakken altijd iets af, dus maak het deeg net iets zoeter als dat je zelf zou willen.

Wist je dat je de gigant noten cookie bar per cookie bar kunt invriezen? Dan zijn ze na zo’n 3 maanden nog steeds lekker en heb jij een voorraadje!

Liever andere koekjes maken ipv de noten cookie bar? Wat dacht je van de mokka koekjes of RedVelvet koeken of de aardbeien kniepertjes?

koolhydraatarme noten cookie bar

Ingrediënten koolhydraatarme giant cookie bars

Bereidingswijze voor de giant cookie

Verwarm de oven voor op 175 graden hete lucht. Voeg daarna de amandelmeel, erythritol, eieren, roomboter, bakingsoda, bakpoeder, zout en vanille extract toe aan de mengkom. Gebruik vervolgens een spatel om er een egale deeg van te maken. Spatel daarna de notenmix en chocolate drops door het deeg.  

Bekleed vervolgens de bakvorm met bakpapier en verdeel daarna het deeg gelijkmatig in de bakvorm. Maak vervolgens af met wat chocolate chips op de bovenkant. Bak daarna de koolhydraatarme noten cookie bar voor 20 minuten in de oven. Laat hem daarna buiten de oven volledig afkoelen. Snij vervolgens de giant cookie bar in 16 bars.

koolhydraatarme noten cookie bar
Voedingswaarden per stukje giant cookie bar

Met dit recept maak je 16 koolhydraatarme giant cookie bar stukken. Per cookie bar heb je de volgende voedingswaarden.

Kcal: 122
Kh: 1.4
Vet: 11.2
Ei: 3.6

Heb je de koolhydraatarme giant cookie bar gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij daarin tagt! Dat kan met de tag @anne.funhealthyfood. Ook kun je uiteraard @denotenshop en @steviala erin taggen als je hun producten hebt gebruikt!

Please follow and like us:

2 Comments

  1. Hoi Anne, ik heb deze al een aantal keer gemaakt maar dan met havermeel, alleen blijft hij elke keer uit elkaar vallen, heb jij idee wat ik anders kan doen? De smaak is wel super 👌🏼

    • Anne Verhoeve

      Heey!
      Ik gebruik zelf nooit havermeel dus durf het niet heel Erg goed te zeggen. Maar uit elkaar vallen klinkt als te weinig binding dus denk dan bijv aan nog extra eitje. Of gewoon 2 ei i.p.v. 1 ei en 1 eiwit 😀!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.