Koolhydraatarme chocolade boomstam (massief)

Eerlijk? Ik wist ergens dat het een boomstam heette, maar het is ook wel een gekke naam. Als je via google zoekt op een chocolade boomstam, dan kom je vooral cake rollen tegen. Het is met name bekend in het Engels als een Log. Mogelijk dat daarom de vertaling letterlijk een boomstam is. Mocht jij het weten, laat dan vooral een reactie achter! 😉 Ik kwam op een Engelse website een chocolade boomstam tegen van massief chocolade. Dit zag er zo lekker uit, dat ik er een eigen variant van gemaakt heb. Ze lijken op de sinterklaas letters, maar dan meer gevuld met kerst ingrediënten. Zo heb ik voor deze koolhydraatarme chocolade boomstam gekozen om de koolhydraatarme gingerbread mannetjes er doorheen te doen.

Naast de gingerbread mannetjes heb ik voor deze koolhydraatarme chocolade boomstam gekozen om suikervrije chocolade te gebruiken. Zo zitten er suikervrije chocolate chips in en suikervrije puur chocolade melties van Steviala. De chocolade melties van Steviala zijn glutenvrij, vegan en daarnaast hebben ze geen toegevoegde suikers. Enkel zoetstoffen uit de natuur dus geen verborgen kunstmatige zoetstoffen zoals Maltitol. Naast de punten die ik hiervoor al benoemd heb, zijn ze ook nog eens koolhydraatarm met slechts 5,7 gram koolhydraten per 100 gram. Kortom een genot voor bij een koolhydraatarm en suikervrij levensstijl!

koolhydraatarme chocolade boomstam massief

Ingrediënten voor de chocolade boomstam

Bereidingswijze voor de koolhydraatarme chocolade boomstam

Klop de roomboter voor 5 minuten op hoge tempo romig op. Voeg hier de vanille extract aan toe en klop net zo lang door tot je een romige luchtige roomboter krijgt. Smelt vervolgens de chocolade volgens de au-bain-marie methode. Voeg de chocolade toe aan een hitte bestendig bakje. Doe een klein laagje water in een pan en zet hier het bakje met chocolade op. Zorg dat het bakje het water niet raakt. Laat de chocolade voor de koolhydraatarme chocolade boomstam smelten. Zet de mixer weer aan en giet de gesmolten chocolade langzaam bij de roomboter. Als de chocolade goed door de roomboter gemengd is, zet je de mixer weer uit.

In een andere mengkom breek je de gingerbread mannetjes en voeg je hier de cacao, chocolate chips, gehakte pecannoten, cranberries en blauwe bessen. Meng dit goed door elkaar. Daarna voeg je dit toe aan de chocolade. Schep alles vervolgens goed door elkaar. Leg een stuk huishoudfolie op het aanrecht. Schep de chocolade erop. Vervolgens rol je het op tot je een boomstam krijgt. Leg het daarna voor minimaal 1 uur in de koelkast. Daarna is de koolhydraatarme chocolade boomstam aan te snijden.

Voedingswaarden

Heb je de koolhydraatarme chocolade boomstam gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij daarin tagt! Dat kan met de tag @anne.funhealthyfood. Ook kun je uiteraard @afvallenmetbregje, @denotenshop en @steviala erin taggen als je hun producten hebt gebruikt!

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.