Koolhydraatarme chocolademoussetaart met noten

Zoals je al wel weet, ben ik gek op de producten van Steviala. Nu heeft Steviala een nieuwe chocolade topping ontwikkelt en dat moet natuurlijk gebruikt worden in mijn nieuwe recepten! Ik heb de oh Choc topping gebruikt als vulling voor de koolhydraatarme chocolademoussetaart. De Oh Choc is namelijk een vloeibare chocolade pasta zonder kunstmatige zoetstoffen.

De oh Choc is gezoet met enkel stevioglycosiden. Daardoor heeft deze Oh Choc maar liefst 90% minder koolhydraten dan gewone chocolade pasta. De Oh Choco van Steviala bevat 7,5 gram koolhydraten per 100 gram. De ingrediënten liegen er ook niet om: voedingsvezels (inuline), plantaardige oliën en vetten (zonnebloem, cacao), magere cacaopoeder, emulgator, sojalechitine IP, zoetstof: steviolglycosiden, natuurlijke aroma’s, chocolade aroma. Als je de Steviala Oh Choc in de koelkast bewaard, heb je een lekkere chocolade pasta. Mocht je hem buiten de koelkast bewaren, dan krijg je een heerlijke stroperige topping! Kortom van allerlei markten thuis. Ik bewaar de koolhydraatarme chocolademoussetaart in de koelkast en dat is perfect als versteviger voor de chocolademousse.

Wist je dat je de Oh Choc topping ook kan gebruiken op of in de volgende recepten: Wafels, Bagels, pannenkoeken en de chocoladetaart met noten.

Van Kroonophetwerk kreeg ik de #kerstfoodiebox en daar zaten heerlijke rode besjes in van de Berry Brothers. De Berry Brothers telen al hun zachtfruit zelf. Doordat ze het zelf telen, behouden ze de perfecte kwaliteit. Per 100 gram hebben de rode bessen 4,4 gram koolhydraten. In combinatie met chocolade zijn de zoetzurige besjes perfect! Daarom heb ik ze als topping op de koolhydraatarme chocolademoussetaart gedaan.

koolhydraatarme chocolademoussetaart met noten

Ingrediënten voor de chocolademoussetaart

Brownie

Chocolade mousse

 • 150ml slagroom
 • 150 gram mascarpone
 • 90 gram oh choco spread 
 • naar wens nog Steviala Frost toevoegen voor de zoetigheid
 • 3 gelatine blaadjes + 20ml slagroom

Hazelnoten crunch

 • 100 gram roomboter
 • 50 gram sweet & gold
 • 25 gram kristal sweet
 • 50 ml slagroom 
 • 25 gram macadamia
 • 50 gram hazelnoten 
 • 25 gram pecannoten
 • 25 gram puffed soja (optioneel)

Topping (optioneel)

 • Cacao
 • Rode besjes

Bereidingswijze voor de koolhydraatarme chocolademoussetaart

Bekleed een ronde springvorm van 22cm met bakpapier. Verwarm daarna de oven voor op 175 graden hete lucht.

Doe vervolgens de eieren samen met de kristal sweet in een mengkom. Mix dit daarna voor 10 minuten romig op. Vervolgens doe je de overige ingrediënten in een andere mengkom. Mix dit goed met elkaar door. Spatel daarna 1/4e van de opgeklopte eieren er doorheen. Vervolgens spatel je de rest van de opgeklopte eieren erdoor. Daarna spatel je het beslag in de springvorm en zet voor 25 minuten in de oven. Daarna laat je het afkoelen buiten de oven.

Maak nu de karamel noten door de roomboter met sweet&gold, kristal sweet en slagroom in een steelpan op te warmen. Laat dit pruttelen tot het begint in te dikken. Hak de noten naar gewenste grootte en voeg dit daarna al roerend bij de karamel. Zet het vuur uit en verdeel de karamel noten over de brownie bodem van de koolhydraatarme chocolademoussetaart.

Week de gelatine voor minimaal 10 minuten in koud water. Vervolgens voeg je de mascarpone, slagroom, Oh Choc topping en Frost toe aan de mengkom. Mix dit romig op. Daarna verwarm je 20ml slagroom in een steelpan. Voeg hier al roerend de gelatine doorheen. Zet het vuur uit zodra de gelatine is gesmolten. Giet de slagroom al roerend bij de chocolademousse. Daarna spatel je de chocolademousse over de karamel noten. Verdeel dit vervolgens gelijkmatig over de taart. Tot slot zet je de koolhydraatarme chocolademoussetaart voor minimaal 4 uur in de koelkast.

Voordat je de chocolademoussetaart aan gaat snijden, maak je hem nog af met wat cacao en rode besjes.

Voedingswaarden

Heb je de koolhydraatarme chocolademoussetaart gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij daarin tagt! Dat kan met de tag @anne.funhealthyfood. Ook kun je uiteraard @afvallenmetbregje, @denotenshop en @steviala erin taggen als je hun producten hebt gebruikt!

Please follow and like us:

2 Comments

 1. Wat is de voedingswaarde ongeveer?

  • Anne Verhoeve

   Hey, excuses voor de late reactie. Ik heb de voedingswaarden voor deze taarten nog niet zelf berekend. Per (flinke) punt zou ik hem gokken tussen 3 a 4 gram koolhydraten. 🙂

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.