Koolhydraatarme chocoladetaart met noten

De combinatie van chocolade en noten blijft altijd goud. Daarom heb ik deze koolhydraatarme chocoladetaart met noten gemaakt. Nu heeft Steviala een nieuwe chocolade topping ontwikkeld en wou ik daar een recept mee maken! Daar hoefde ik niet lang over na te denken, ik heb de oh Choc topping gebruikt als laagje tussen de twee chocolade cakes in. De Oh Choc is een vloeibare chocolade pasta zonder kunstmatige zoetstoffen.

De oh Choc is gezoet met enkel stevioglycosiden. Daardoor heeft deze Oh Choc maar liefst 90% minder koolhydraten dan gewone chocolade pasta. De Oh Choco van Steviala bevat 7,5 gram koolhydraten per 100 gram. De ingrediënten liegen er ook niet om: voedingsvezels (inuline), plantaardige oliën en vetten (zonnebloem, cacao), magere cacaopoeder, emulgator, sojalechitine IP, zoetstof: steviolglycosiden, natuurlijke aroma’s, chocolade aroma. Als je de Steviala Oh Choc in de koelkast bewaard, heb je een lekkere chocolade pasta. Mocht je hem buiten de koelkast bewaren, dan krijg je een heerlijke stroperige topping! Kortom van allerlei markten thuis. Ik bewaar de koolhydraatarme chocoladetaart in de koelkast en daardoor wordt de laag met Oh Choc wat harder. Een perfecte combinatie van smaken bij elkaar.

Wist je dat je de Oh Choc topping ook kan gebruiken op de volgende recepten: Wafels, Bagels, pannenkoeken of de chocolademoussetaart.

Om de koolhydraatarme chocoladetaart een extra bite te geven, heb ik gekarameliseerde noten gemaakt. Omdat ik ook zocht naar een crunch, heb ik proteine soja crispies gebruikt. Van origine is dit niet koolhydraatarm maar meer koolhydraatbeperkt in dit recept. Je hebt echter niet veel nodig en per 100 gram bevat het 26 gram koolhydraten met maar 0,8 gram suikers. Voor de noten heb ik uiteraard gekozen voor de heerlijke noten van deNotenshop.nl. In dit recept heb ik gekozen voor macadam, pecannoten en amandelen.

koolhydraatarme chocoladetaart met noten

Ingredienten voor de koolhydraatarme chocoladetaart

Chocoladetaart

Vulling 

 • 50 gram roomkaas 
 • 75 gram mascarpone
 • 50 ml slagroom
 • 50 gram Frost

Oh Choc vulling

Noten karamel

 • 50 ml slagroom
 • 100 gram roomboter
 • 2el water
 • 50 gram ery-bronze
 • 50 gram hazelnoten
 • 25 gram amandelen
 • 25 gram pecannoten
 • optioneel 10 gram soja crispies*

koolhydraatarme chocoladetaart met noten en choco spread

 

Bereidingswijze voor de chocoladetaart met oh choc!

Begin met het maken van de chocoladetaart. Verwarm de oven voor op 175 graden hete lucht. Voeg in een mengkom alle eiwit en in de andere kom de overige ingrediënten. Mix vervolgens het eiwit stijf op. Daarna mix je de overige ingrediënten met elkaar. Vervolgens spatel je het opgeklopt eiwit door de cacao beslag. Verdeel het beslag daarna over 3 ronde siliconen bakvormen van 16cm. Bak vervolgens voor 12 a 15 minuten. Controleer na 12 minuten even met een sateprikker. Als de sateprikker er droog uit komt, is de cake klaar. Anders bak je voor nog 3 minuten. Laat de chocoladetaart buiten de oven afkoelen.

Maak nu de noten karamel door de slagroom, roomboter, water en ery-bronze in een steelpan te laten koken. Laat dit vervolgens al roerend pruttelen en indikken. Daarna snijd je de noten naar gewenste grootte. Zet het vuur uit als de karamel een mooie dikte heeft en roer de noten en de soja crispies er doorheen. Zet even aan de kant en ga verder met de vulling.

Voeg nu de ingrediënten voor de vulling toe aan een mengkom. Mix het geheel romig en stijf op. Schep dit nu in een spuitzak met spuitmondje. Begin nu met opbouwen van je koolhydraatarme chocoladetaart met noten.

Leg een chocoladetaart op een bord. Spuit wat kleine toefjes vulling rondom de rand van de chocoladetaart. In het midden vul je dit met 2 a 3 el Oh Choc topping. Daarna leg je er weer een chocoladetaart bovenop. Verdeel ook hier de randen weer met kleine toefjes vulling om de rand. In het midden schep je nu de gekarameliseerde noten. Daarna maak je de koolhydraatarme chocoladetaart af door de laatste taart erop te leggen. Maak vervolgens nog wat toefjes van de vulling erop en voeg nog wat gekarameliseerde noten op de bovenkant.

Bewaar de koolhydraatarme chocoladetaart met noten in de koelkast.

Voedingswaarden

 

Heb je de koolhydraatarme chocoladetaart gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij daarin tagt! Dat kan met de tag @anne.funhealthyfood. Ook kun je uiteraard @denotenshop, @afvallenmetbregje en @steviala erin taggen als je hun producten hebt gebruikt!

Please follow and like us:

2 Comments

 1. Hoi ziet er geweldig uit
  Mag ik vragen hoeveel voedingswaarde erin zitten. Want dat staat er niet bij

  • Anne Verhoeve

   Haha Jaa klopt sorry, was nu even haasten qua alle kerst recepten kunnen delen, dat ik nog geen tijd heb gehad om per recept de voedingswaarden uit te rekenen 🙊🙊🤣 wordt vervolgd.. advies is om met je eigen gebruikte producten dit te berekenen 😊 want mijn waarden zijn een maar indicatie met de producten die ik gebruikt heb.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.