Koolhydraatarme tompouce cheesecake

De tompouce, je kunt mij er voor wakker maken. Helaas bevat de echte natuurlijk veel ste veel suikers en is het mij nog niet gelukt om een goede vervanger te maken. Ben daar echt te kieskeurig in, omdat ik het eigenlijk gewoon wil kopiëren. Een tijd geleden kwam de Hema met de Tompouce vlaai en toen ging er voor mij een lampje branden. Daar kon ik vast wel een variant op maken. Een koolhydraatarme tompouce vlaai of een koolhydraatarme tompouce cheesecake kwam op mijn to do list!

Tot de dag dat Steviala de Stevia druppels Tompouce uitbracht. Het idee van de  tompouce cheesecake werd geboren. Ik koos ervoor om de bodem simpel te houden. Gemaakt van alleen amandelmeel, roomboter en kristal sweet vanille. Terwijl de bodem in de oven staat, ben ik aan slag gegaan met de banketbakkersroom.

Eerder maakte ik al de zandgebakjes en de grote aardbeien zandgebak met banketbakkersroom.

Nu gebruikte ik de banketbakkersroom om aan te vullen aan de cheesecake laag. Als deze volledig afgekoeld was, ging ik verder met de cheesecake vulling. Door de vulling deed ik uiteraard de Steviala Stevia druppels Tompouce maar dit kun je ook weglaten!

Voor het bakken van cheesecake bestaan er twee opties. Eentje met waterbak en eentje zonder waterbak. Ik koos voor dit recept om een schaal met water onder de cheesecake te zetten. Je hebt ook methodes dat de cheesecake ingepakt wordt en in het water staat. Echter kies ik voor de makkelijkste oplossing. Zo ontstaat er een mooie romige koolhydraatarme tompouce cheesecake.

Voor deze koolhydraatarme tompouce cheesecake heb ik overigens een nieuwe bakvorm gebruikt! De COOXwunderform springvorm met glazen bodem van 26cm.

Koolhydraatarme tompouce cheesecake

koolhydraatarme tompouce cheesecake

Koolhydraatarme tompouce cheesecake

Anne Verhoeve
Ben je ook zo gek op tompouce? Dan moet je echt deze tompouce cheesecake geprobeerd hebben!
Gang Nagerecht, Tussendoortje
Keuken dirty keto, koolhydraatarm, koolhydraatbeperkt, suikerverlaagd, Suikervrij
Porties 12 puntjes
calorieën 287 kcal

Equipment

Ingrediënten
  

Bodem

Banketbakkersroom

Vulling

Topping

Instructies
 

  • Maak eerst de bodem. Verwarm de oven voor op 175 graden hete lucht. Vervolgens voeg je alle ingredienten voor de bodem toe aan een mengkom. Kneed dit daarna goed door. Mocht je een normale springvorm hebben, bekleed die dan met bakpapier. Bij de COOXwunderform is dit niet nodig. Druk het deeg vervolgens uit op de bodem van de springvorm. Bak de bodem nu voor 18 minuten in de oven. Laat daarna buiten de oven volledig afkoelen.
  • In de tussentijd maak je de banketbakkersroom. Voeg 50 ml slagroom, 3 eidooiers, vanille extract en het kristal sweet toe aan een mengkom. Mix dit vervolgens met een garde goed door. Daarna voeg je de overige slagroom toe aan een steelpan en laat dit warm worden. Voeg vervolgens al roerend een klein scheutje warme slagroom toe aan de eieren. Daarna giet je de rest van de eiren in de steelpan en blijf roeren. Zet het vuur laag en blijf roeren tot de koolhydraatarme banketbakkersroom klaar is. Schenk dit daarna in een diep bord en dek af met huishoudfolie. Laat dit vervolgens afkoelen.

Als de bodem en de banketbakkersroom afgekoeld zijn, kun je door naar het maken van de koolhydraatarme tompouce cheesecake vulling.

  • Verwarm de oven voor op 140 graden hete lucht. Voeg alle ingrediënten voor de vulling toe aan een mengkom en schep de banketbakkersroom erbij. Mix het geheel romig op. Schep de vulling op de bodem van de springvorm. Vul een ander hitte bestendig bakje met water en zet deze onderin de oven. Zet de tompouce cheesecake vervolgens voor 65 minuten in de oven. Laat hem daarna afkoelen in de oven met de deur op een kiertje. Tot slot zet je de koolhydraatarme tompouce cheesecake minimaal 4 uur in de koelkast, liefst een nachtje.
  • Smelt de witte chocolade volgens de au-bain-marie methode en voeg vervolgens al roerend roze kleurstof druppeltjes toe. Net zo lang tot je de gewenste kleur hebt bereikt. Verdeel de roze chocolade over de topping en laat dit in de koelkast uitharden.
  • Wil je de tompouce cheesecake helemaal afmaken? Verdeel dan nog wat zelf gezoete opgeklopte slagroom toefjes erop.

Nutrition

Serving: 1portieCalories: 287kcalCarbohydrates: 3.9gProtein: 9.9gFat: 24.5g
Trefwoord amandelmeel, bakken, dirtyketo, Food, Foodblog, Foodblogger, Foodphotography, Funandhealthyfood, keto, ketofood, ketogeen, koolhydraatarm, koolhydraatarm bakken, koolhydraatarme recepten, koolhydraatbeperkt, LCHF, lowcarb, lowcarbcenter, recept, recepten, steviala, sugar free, suikerverlaagd, suikervervangers, suikervrij
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

koolhydraatarme tompouce cheesecake

 

Voedingswaarden

De cheesecake kun je verdelen in 10 a 12 puntjes. Zelf had ik ze in 12 puntjes gesneden, omdat hij best machtig is. Daarom zijn de voedingswaarden ook uitgerekend op 1/12e punt.
Kcal: 287
Kh: 3.9
Ei: 9.9
Vet: 24.5

Heb je de koolhydraatarme tompouce cheesecake gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij daarin tagt! Dat kan met @anne.funhealthyfood

 

 

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.