Koolhydraatarme red velvet cakejes

De maand van de liefde is aangebroken, februari. Nu is het wat mij betreft elke dag hetzelfde, maar alles is gericht op 14 februari. Daarom doe ik ook mee met deze koolhydraatarme red velvet cakejes. Samen met Keton1 hebben we gebrainstormd hoe we de producten van Keton1 kunnen toepassen in lekkere baksels. Zo kwamen we op een cakeje met collageen vulling. Ik begon deze red velvet cakejes te maken in vorm van hartjes, voegde wat proteïne poeder en rode kleurstof toe. Het resultaat verraste mij en ik vond het niet meer nodig om een vulling te maken. Deze koolhydraatarme red velvet cake is precies zoals je verwacht, net een sponsje!

Voor deze red velvet cakejes heb ik gebruik gemaakt van de Keton1 Keto Protein 90 vanilla smaak. Deze Keto protein bestaat uit C8-C10 MCT vetten uit kokosnoot, vitaminen, mineralen en aminozuren. Normaal wordt dit gebruikt in een shake, maar aangezien ik niet van shaken hou, probeer ik het te verwerken op een andere manier. Zo ben ik begonnen met experimenteren in baksels. Speciaal voor deze samenwerking met Keton1 heb ik dan ook de keto protein verwerkt in deze cakejes.

Daarnaast heb ik gebruik gemaakt van de Brand New Cake kleurstof druppels. Die zorgen voor een mooie intense kleur, zonder kleur verlies tijdens het bakken! Daardoor hebben deze koolhydraatarme red velvet cakejes zo’n mooie kleur gekregen.

Gek op cakejes? Je kunt ook nog de volgende recepten maken:

Koolhydraatarme red velvet cakejes

Ingrediënten voor de red velvet cakejes

Topping optioneel:

Bereidingswijze voor de keto red velvet hartjes

Verwarm de oven voor op 175 graden hete lucht. Voeg vervolgens de hele eieren en de Frost toe aan de mengkom. Mix dit daarna voor 10 minuten op middelhoog tempo luchtig en romig op. Zeef vervolgens de amandelmeel, protein poeder, bakpoeder en zout boven een andere mengkom. Spatel daarna de opgeklopte eieren er voorzichtig doorheen. Tot slot voeg je nog de rode kleurstof druppels toe naar wens. Verdeel daarna het beslag in de 8 siliconen hart vormpjes. Bak de cakejes voor 18 minuten. Prik daarna met een sate prikker in je cakeje. Als de sate prikker er schoon uitkomt, zijn ze klaar. Anders nog even 2 minuten langer bakken. Daarna kun je nog gesmolten keton1 chocolade erover verdelen. Bewaar de Koolhydraatarme red velvet cakejes in een afgesloten trommel voor maximaal 3 dagen. Je kunt ze ook invriezen en dan zijn ze max 3 maanden houdbaar.

Voedingswaarden per cakeje

Kcal: 112
Kh: 0.9
Ei: 7.2
Vet: 9.4

Heb je de koolhydraatarme red velvet cakejes gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij daarin tagt! Dat kan met @anne.funhealthyfood.

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.