Koolhydraatarme triple chocolade brownie

Hoe lekker ziet deze koolhydraatarme triple chocolade brownie met salted karamel eruit? De brownie is lekker smeuïg en door dat er nog stukjes chocolade doorheen zitten, heb je ook bij iedere hap nog een extra verrassing. De gezouten karamel saus maakt de combinatie af. Zoet en zout is wel echt een welbekende smaak combinatie. Hou jij niet van zoute karamel? Dan kun je de zeezout eruit laten. Het mooie van deze koolhydraatarme triple chocolade brownie is dat je per stukje, maar 1,8 gram netto koolhydraten binnen krijgt!

Koolhydraatarme triple chocolade brownie met salted karamel

Welke chocolade voor de triple chocolade brownie?

Voor dit recept is er gekozen om verschillende soorten suikervrije chocolade te gebruiken. Zelf heb ik de chocolade van Steviala gebruikt. de Steviala Dark Melties, Steviala Milk Melties, Steviala witte chocolade (nog niet leverbaar) en de Steviala Chocolade chips. Helaas zijn de chocolade chips nog niet leverbaar, maar zodra dit weer leverbaar is zal ik dit zeker met jullie delen! Voor nu verwijs ik jullie naar Afvallenmetbregje en de Xucker pure chocolade druppels. Ook is de witte chocolade van Steviala nog niet leverbaar, maar je kunt heel goed de Balance witte chocolade gebruiken. let wel op dat de Balance witte chocolade andere ingrediënten bevat, zoals Maltitol. Je kunt natuurlijk de witte chocolade eruit laten, maar dan heb je nog een Duo chocolade brownie in plaats van een triple chocolade brownie 😉 !

Mooie Nordic Ware bakvorm

Voor dit recept heb ik de Nordic Ware ‘ Heritage Loaf Pan’ gebruikt. Het is een waanzinnig mooie vorm, maar het kost zeker wel wat geld. Je koopt wel kwaliteit en je kunt er heel lang mee doen. Dus wil je eens een keer wat anders? Check dan via bol.com de Nordic Ware bakvormen! Dikke aanrader. Zeker voor deze koolhydraatarme triple chocolade brownie is hij echt prachtig.

Koolhydraatarme triple chocolade brownie met salted karamel

Hoe maak je de koolhydraatarme triple chocolade brownie dan?

Het recept voor deze triple chocolade brownie is erg makkelijk! Je hebt wat voorbereidingstijd nodig voor het snijden van je chocolade en alles afwegen, maar de bereiding is erg makkelijk. Je voegt namelijk alle ingrediënten, behalve de chocolade, toe aan een mengkom. Dit meng je goed door tot een romig geheel. Daarna spatel je de chocolade er doorheen en klaar is je basis! Dit zet je voor ca 45 minuten in de oven. Twijfel je of de brownie al klaar is? Gebruik dan een sateprikker en prik in het dikste deel van je brownie. Als de sateprikker er ‘droog’ uitkomt, zonder nat beslag, dan is je brownie klaar! Tijdens het afkoelen wordt de brownie ook wat steviger.

De salted karamel saus kun je heel makkelijk maken. Je voegt alle ingrediënten voor de karamel saus toe aan een steelpan. Laat dit al kokend pruttelen en af en toe roer je dit door. Je saus gaat dan wat indikken. Als je ziet dat het begint in te dikken, zet je het vuur uit. Tijdens het afkoelen wordt het nog wat dikker. Mocht je nou niet van salted karamel houden, zonder salted karamel is deze brownie ook nog steeds erg lekker. Je kunt er ook voor kiezen om het zeezout eruit te laten en gewone karamel te maken. De combinatie van wat zouts met de koolhydraatarme triple chocolade brownie is wel een fijne smaak sensatie, dus zeker wel een aanrader om te proberen!

Gek op brownies? 
Koolhydraatarme chocoladecake met kersen

Koolhydraatarme chocoladecake met kersen

Anne Verhoeve
Heerlijk genieten van een plakje koolhydraatarme chocoladecake met kersen. Erg feestelijk en vol van smaak.
4 van 1 stem
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Baktijd 45 minuten
Gang Tussendoortje
Keuken keto, koolhydraatarm, Suikervrij
Porties 12 porties
calorieën 155 kcal

Equipment

Ingrediënten
  

Chocolade cake

  • 60 gram roomboter ongezouten, gesmolten
  • 80 gram amandelmeel Steviala
  • 5 gram Bakpoeder
  • 25 gram cacao
  • 40 gram roomkaas
  • 3 eieren
  • 30 gram Kristal Sweet Steviala

Vulling

Topping

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden hete lucht. Vervolgens doe je de amandelmeel, Kristal sweet, cacao, eieren, roomkaas en gesmolten roomboter in een mengkom. Mix het beslag daarna goed door. Snij de kersen in kwartjes. Vervolgens spatel je de chocolate chips, kersen kwartjes erdoorheen.
  • Daarna schep je de helft van het beslag in een siliconen cake vorm (20). Vervolgens verdeel je de kersen jam in het midden en tot slot schep je de rest van het beslag erop. Bak de koolhydraatarme chocoladecake daarna voor zo’n 30-35 minuten in de oven. Laat daarna volledig afkoelen buiten de oven.
  • Smelt de chocolade en verdeel over de bovenkant van de cake. Laat de chocolade in de koelkast hard worden. Haal de chocoladecake uit de koelkast. Verdeel de hele kersen erop en de chocolade schaafsel. Je chocoladecake met kersen is klaar om te serveren. Bewaren in de koelkast of per plakje invriezen.

Nutrition

Serving: 1portieCalories: 155kcalCarbohydrates: 2.6gProtein: 4.7gFat: 13.3gSaturated Fat: 5.9gPolyunsaturated Fat: 0.1gMonounsaturated Fat: 1.2gSodium: 1.6mgPotassium: 69.9mgFiber: 4.7gSugar: 0.9gCalcium: 5.5mgIron: 1mg
Trefwoord Afvallen met Bregje, amandelmeel, bakken, cake, dirtyketo, Food, Foodblogger, Foodphotography, kerst, keto, ketofood, ketogeen, koolhydraatarm, koolhydraatarm bakken, koolhydraatarme recepten, koolhydraatbeperkt, LCHF, lowcarb, recepten, sugar free, suikervervangers, suikervrij
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

 

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.