Hoe lekker ziet deze koolhydraatarme triple chocolade brownie met salted karamel eruit? De brownie is lekker smeuรฏg en door dat er nog stukjes chocolade doorheen zitten, heb je ook bij iedere hap nog een extra verrassing. De gezouten karamel saus maakt de combinatie af. Zoet en zout is wel echt een welbekende smaak combinatie. Hou jij niet van zoute karamel? Dan kun je de zeezout eruit laten. Het mooie van deze koolhydraatarme triple chocolade brownie is dat je per stukje, maar 1,8 gram netto koolhydraten binnen krijgt!
Welke chocolade voor de triple chocolade brownie?
Voor dit recept is er gekozen om verschillende soorten suikervrije chocolade te gebruiken. Zelf heb ik de chocolade van Steviala gebruikt. de Steviala Dark Melties, Steviala Milk Melties, Steviala witte chocolade (nog niet leverbaar) en de Steviala Chocolade chips. Helaas zijn de chocolade chips nog niet leverbaar, maar zodra dit weer leverbaar is zal ik dit zeker met jullie delen! Voor nu verwijs ik jullie naar Afvallenmetbregje en de Xucker pure chocolade druppels. Ook is de witte chocolade van Steviala nog niet leverbaar, maar je kunt heel goed de Balance witte chocolade gebruiken. let wel op dat de Balance witte chocolade andere ingrediรซnten bevat, zoals Maltitol. Je kunt natuurlijk de witte chocolade eruit laten, maar dan heb je nog een Duo chocolade brownie in plaats van een triple chocolade brownie ๐ !
Mooie Nordic Ware bakvorm
Voor dit recept heb ik de Nordic Ware ‘ Heritage Loaf Pan’ gebruikt. Het is een waanzinnig mooie vorm, maar het kost zeker wel wat geld. Je koopt wel kwaliteit en je kunt er heel lang mee doen. Dus wil je eens een keer wat anders? Check dan via bol.com de Nordic Ware bakvormen! Dikke aanrader. Zeker voor deze koolhydraatarme triple chocolade brownieย is hij echt prachtig.
Hoe maak je de koolhydraatarme triple chocolade brownie dan?
Het recept voor deze triple chocolade brownie is erg makkelijk! Je hebt wat voorbereidingstijd nodig voor het snijden van je chocolade en alles afwegen, maar de bereiding is erg makkelijk. Je voegt namelijk alle ingrediรซnten, behalve de chocolade, toe aan een mengkom. Dit meng je goed door tot een romig geheel. Daarna spatel je de chocolade er doorheen en klaar is je basis! Dit zet je voor ca 45 minuten in de oven. Twijfel je of de brownie al klaar is? Gebruik dan een sateprikker en prik in het dikste deel van je brownie. Als de sateprikker er ‘droog’ uitkomt, zonder nat beslag, dan is je brownie klaar! Tijdens het afkoelen wordt de brownie ook wat steviger.
De salted karamel saus kun je heel makkelijk maken. Je voegt alle ingrediรซnten voor de karamel saus toe aan een steelpan. Laat dit al kokend pruttelen en af en toe roer je dit door. Je saus gaat dan wat indikken. Als je ziet dat het begint in te dikken, zet je het vuur uit. Tijdens het afkoelen wordt het nog wat dikker. Mocht je nou niet van salted karamel houden, zonder salted karamel is deze brownie ook nog steeds erg lekker. Je kunt er ook voor kiezen om het zeezout eruit te laten en gewone karamel te maken. De combinatie van wat zouts met de koolhydraatarme triple chocolade brownie is wel een fijne smaak sensatie, dus zeker wel een aanrader om te proberen!
Gek op brownies?ย
- Brownie cookie dough cups
- Slutty brownies
- Brownie tiramisu taart
- Brownie shortbread
- Notenbrood brownies
- Choco brownies met blauwe bessen

Koolhydraatarme triple chocolade brownie met karamel
Equipment
- Mengkom
- Mixer
- weegschaal
- Bakvorm cake
- Spatel
- steelpan
- garde
Ingrediรซnten
Triple chocolade brownie
- 150 gram roomboter ongezouten, gesmolten
- 150 gram amandelmeel Steviala
- 5 gram Bakpoeder
- 25 gram cacao
- 4 eieren
- 40 gram Kristal Sweet Steviala
- 50 gram pure chocolate chips Steviala
- 40 gram witte chocolade Balance
- 40 gram Milk chocolade melties Steviala
- 40 gram Dark chocolade melties Steviala
Zouten karamel saus
- 100 ml slagroom vers
- 50 gram Ery-Bronze Steviala
- 25 gram kokosolie
- 1/2 tl zeezout grof
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht
- Voeg de boter, amandelmeel, cacao, bakpoeder, eieren en Kristal sweet toe aan de mengkom. Mix dit vervolgens goed door tot een romig beslag.
- Hak de witte, milk en dark chocolade in stukjes. Spatel dit daarna samen met de chocolade chips door het beslag.
- Vet je bakvorm goed in of gebruik een siliconen bakvorm. Spatel je beslag in de bakvorm en bak de triple chocolade brownie voor 45 minuten in de oven.
- Laat de brownie nu afkoelen buiten de oven.
Karamel saus
- Voeg alle ingredienten voor de karamel toe aan een steelpan. Laat dit al pruttelend indikken. Roer af en toe door met een garde.
- Als de brownie is afgekoeld, kun je de saus over de brownie schenken.
Notities
Nutrition