Koolhydraatarme triple chocolade brownie

Hoe lekker ziet deze koolhydraatarme triple chocolade brownie met salted karamel eruit? De brownie is lekker smeuรฏg en door dat er nog stukjes chocolade doorheen zitten, heb je ook bij iedere hap nog een extra verrassing. De gezouten karamel saus maakt de combinatie af. Zoet en zout is wel echt een welbekende smaak combinatie. Hou jij niet van zoute karamel? Dan kun je de zeezout eruit laten. Het mooie van deze koolhydraatarme triple chocolade brownie is dat je per stukje, maar 1,8 gram netto koolhydraten binnen krijgt!

Koolhydraatarme triple chocolade brownie met salted karamel

Welke chocolade voor de triple chocolade brownie?

Voor dit recept is er gekozen om verschillende soorten suikervrije chocolade te gebruiken. Zelf heb ik de chocolade van Steviala gebruikt. de Steviala Dark Melties, Steviala Milk Melties, Steviala witte chocolade (nog niet leverbaar) en de Steviala Chocolade chips. Helaas zijn de chocolade chips nog niet leverbaar, maar zodra dit weer leverbaar is zal ik dit zeker met jullie delen! Voor nu verwijs ik jullie naar Afvallenmetbregje en de Xucker pure chocolade druppels. Ook is de witte chocolade van Steviala nog niet leverbaar, maar je kunt heel goed de Balance witte chocolade gebruiken. let wel op dat de Balance witte chocolade andere ingrediรซnten bevat, zoals Maltitol. Je kunt natuurlijk de witte chocolade eruit laten, maar dan heb je nog een Duo chocolade brownie in plaats van een triple chocolade brownie ๐Ÿ˜‰ !

Mooie Nordic Ware bakvorm

Voor dit recept heb ik de Nordic Ware ‘ Heritage Loaf Pan’ gebruikt. Het is een waanzinnig mooie vorm, maar het kost zeker wel wat geld. Je koopt wel kwaliteit en je kunt er heel lang mee doen. Dus wil je eens een keer wat anders? Check dan via bol.com de Nordic Ware bakvormen! Dikke aanrader. Zeker voor deze koolhydraatarme triple chocolade brownieย is hij echt prachtig.

Koolhydraatarme triple chocolade brownie met salted karamel

Hoe maak je de koolhydraatarme triple chocolade brownie dan?

Het recept voor deze triple chocolade brownie is erg makkelijk! Je hebt wat voorbereidingstijd nodig voor het snijden van je chocolade en alles afwegen, maar de bereiding is erg makkelijk. Je voegt namelijk alle ingrediรซnten, behalve de chocolade, toe aan een mengkom. Dit meng je goed door tot een romig geheel. Daarna spatel je de chocolade er doorheen en klaar is je basis! Dit zet je voor ca 45 minuten in de oven. Twijfel je of de brownie al klaar is? Gebruik dan een sateprikker en prik in het dikste deel van je brownie. Als de sateprikker er ‘droog’ uitkomt, zonder nat beslag, dan is je brownie klaar! Tijdens het afkoelen wordt de brownie ook wat steviger.

De salted karamel saus kun je heel makkelijk maken. Je voegt alle ingrediรซnten voor de karamel saus toe aan een steelpan. Laat dit al kokend pruttelen en af en toe roer je dit door. Je saus gaat dan wat indikken. Als je ziet dat het begint in te dikken, zet je het vuur uit. Tijdens het afkoelen wordt het nog wat dikker. Mocht je nou niet van salted karamel houden, zonder salted karamel is deze brownie ook nog steeds erg lekker. Je kunt er ook voor kiezen om het zeezout eruit te laten en gewone karamel te maken. De combinatie van wat zouts met de koolhydraatarme triple chocolade brownie is wel een fijne smaak sensatie, dus zeker wel een aanrader om te proberen!

Gek op brownies?ย 
Koolhydraatarme triple chocolade brownie met salted karamel

Koolhydraatarme triple chocolade brownie met karamel

Anne Verhoeve
Een combinatie van triple chocolade chunks door de brownie heen en een topping van salty karamel saus! Makkelijk te maken en daarna heerlijk genieten.
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 15 min
Baktijd 45 min
Gang Tussendoortje
Keuken keto, koolhydraatarm, Suikervrij
Porties 20
calorieรซn 189 kcal

Equipment

Ingrediรซnten
  

Triple chocolade brownie

Zouten karamel saus

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht
  • Voeg de boter, amandelmeel, cacao, bakpoeder, eieren en Kristal sweet toe aan de mengkom. Mix dit vervolgens goed door tot een romig beslag.
  • Hak de witte, milk en dark chocolade in stukjes. Spatel dit daarna samen met de chocolade chips door het beslag.
  • Vet je bakvorm goed in of gebruik een siliconen bakvorm. Spatel je beslag in de bakvorm en bak de triple chocolade brownie voor 45 minuten in de oven.
  • Laat de brownie nu afkoelen buiten de oven.

Karamel saus

  • Voeg alle ingredienten voor de karamel toe aan een steelpan. Laat dit al pruttelend indikken. Roer af en toe door met een garde.
  • Als de brownie is afgekoeld, kun je de saus over de brownie schenken.

Notities

Je kunt de trio chocolade karamel brownie bewaren in een afgesloten trommel op een droge plek, of per plakje invriezen.
De karamelsaus zal bij koelen harder worden

Nutrition

Serving: 1portieCalories: 189kcalCarbohydrates: 1.8gProtein: 4.2gFat: 17.6gSaturated Fat: 7.9gPolyunsaturated Fat: 0.3gMonounsaturated Fat: 0.6gCholesterol: 0.7mgSodium: 7.7mgFiber: 2.8gSugar: 1.2gCalcium: 8.5mgIron: 0.4mg
Trefwoord Afvallen met Bregje, amandelmeel, bakken, cake, dirtyketo, Food, Foodblogger, Foodphotography, keto, ketofood, ketogeen, koolhydraatarm, koolhydraatarm bakken, koolhydraatarme recepten, koolhydraatbeperkt, LCHF, lowcarb, recepten, sugar free, suikervervangers, suikervrij
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

 

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.