Koolhydraatarme stroopwafel tiramisu

joehoeee hou jij ook zo van tiramisu? Een echte tiramisu is gemaakt van lange vingers, met mascarpone vulling en cacao poeder. Echter zit normale tiramisu vol suikers en daarom heb ik daar een leuke variant op bedacht met o.a. de producten van DeNotenshop. Eerder maakte ik al een koolhydraatarme brownie tiramisu taart maar nu heb ik twee dingen met elkaar gecombineerd. Namelijk koolhydraatarme stroopwafels en tiramisu. Voor dit recept gebruikte ik de basis van de koolhydraatarme aardbeien kniepertjes. Voeg daar wat suikervrije caramel saus aan toe en een heerlijke suikervrije mascarpone vulling. Zo ontstaat er een heerlijke koolhydraatarme stroopwafel tiramisu.

Koolhydraatarme stroopwafel tiramisu

Geen tijd voor koolhydraatarme stroopwafels?

Mocht je minder suiker willen maar niet perse koolhydraatarm en/of keto. Denk dan eens aan de kant en klare stroopwafel stukjes bij DeNotenshop.nl . Daar zitten per 100 gram 53,2 gram koolhydraten in en 17 gram suikers. Als je daar dus 10 (kleine) porties uit kunt halen, zit je op 5,3 gram koolhydraten extra. Let wel op dat je dan maar 100 gram stroopwafel kruimels kunt gebruiken. Ik hou je echter niet tegen om meer te gebruiken, want ze zijn wel erg lekker! Het beste is toch wel om ze zelf te maken voor deze koolhydraatarme stroopwafel tiramisu.

Zelf stroopwafels maken voor de koolhydraatarme tiramisu?

Uiteraard is het deze koolhydraatarme stroopwafel tiramisu wel beter als je de stroopwafels zelf maakt. Vaak krijg ik de vraag hoe ik ze zo mooi heel hou, nou geloof mij, van alle pogingen zijn er altijd veel kruimels terug te vinden. Ideaal dus voor dit recept! Het deeg is zo gemaakt en daardoor heb je alleen tijd en geduld nodig voor het maken van de stroopwafels met je kniepertjes machine.

Keto stroopwafel tiramisu

Welke caramel saus kan je gebruiken?

Bij DeNotenshop verkopen ze de Stevia Syrup Caramel. Dit is van het merk Greensweet. Voor dit recept heb ik die gebruikt in verband met de ambassadeurschap met deNotenshop. Maar zoals je weet, heb ik zelf normaal gesproken altijd het merk Steviala en laat Steviala nu ook een lekkere dikke caramel stroop hebben. Wat kies je nou hoor ik je denken? De Syrup caramel bevat iets meer koolhydraten ten opzichte van die van Steviala. Dus mocht je de koolhydraten zo laag mogelijk willen houden, is het aan jou de keuze om hierbij stil te staan. De koolhydraatarme stroopwafel tiramisu is lekker met beide opties!

Koolhydraatarme stroopwafel tiramisu

Koolhydraatarme stroopwafel tiramisu

Anne Verhoeve
Gewone tiramisu kennen wij allemaal wel, lange vingers gedoopt in koffie met een lekker romige vulling van mascarpone. De stappen worden dan herhaalt met nog een laag lange vingers ertussen en tot slot een laag cacao poeder. Hoe leuk is het om dit te maken maar dan met zelfgemaakte koolhydraatarme stroopwafels? Lekker genieten van stroopwafels, caramel en koffie smaken
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 30 min
Gang Nagerecht
Keuken keto, koolhydraatarm, Suikervrij
Porties 10 kleine porties
calorieën 297 kcal

Equipment

Ingrediënten
  

Stroopwafels

Tiramisu

Topping

Instructies
 

Stroopwafels

 • Maak eerst de stroopwafels door alle ingrediënten toe te voegen aan een mengkom. Kneed dit met je handen tot een egale bal. Verwarm de Kniepertjes pan en maak de stroopwafels. Verkruimel deze of snij in kleine stukken.

Tiramisu

 • Zet een kop espresso en laat deze afkoelen
 • Klop vervolgens de ingrediënten voor de tiramisu vulling stijf en romig op
 • Doe de espresso in een schaaltje en schep de stroopwafelkruimels er doorheen. Ga nu je tiramisu opbouwen

Opbouwen

 • Doe wat stroopwafels op de bodem, kleine swirl syrup caramel, wat tiramisu vulling. Daarop weer wat stroopwafelkruimels en herhaal zo de stappen 2 keer. Eindig met een laagje tiramisu vulling
 • Verdeel bovenop nog wat stroopwafelkruimels en een swirl van syrup caramel. Zeef tot slot de cacao erboven. Zet vervolgens minimaal 6u in de koelkast

Notities

Tips:
 • In de ochtend maken of avond van te voren.
 • Gebruik een ovenschaal van 20cm rond, of een rechthoekige of kies voor 8 a 10 glaasjes om te serveren.

Nutrition

Serving: 1portieCalories: 297kcalCarbohydrates: 2.6gProtein: 5gFat: 29.1gSaturated Fat: 11.7gSodium: 0.1mgFiber: 1gSugar: 1.3g
Trefwoord Afvallen met Bregje, bakken, De Notenshop, Food, Foodblog, Foodblogger, Foodphotography, Funandhealthyfood, keto, ketofood, ketogeen, koolhydraatarm, koolhydraatarm bakken, koolhydraatarme recepten, koolhydraatbeperkt, LCHF, lowcarb, recept, recepten, sugar free, suikervervangers, suikervrij
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

 

 

 

 

 

Please follow and like us:

2 Comments

 1. 5 sterren
  Wat ’n heerlijk recept, pure verwennerij.
  Dankjewel

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.