Koolhydraatarme frambozen cheesecake met pistache

De smaken van het voorjaar in een koolhydraatarme baksel die je heel het jaar kunt maken? Dat krijg je met deze koolhydraatarme frambozen cheesecake met pistache crumble. De fris zoete smaken van framboos gecombineerd met de smaken van pistache zijn een fijne combinatie. Ze balanceren elkaar goed in dit gerecht. In plaats van saaie deeg crumble, is voor deze koolhydraatarme frambozen cheesecake gekozen om een crumble van pistache noten, amandelmeel, kokosmeel en erythritol te maken. 

koolhydraatarme frambozen cheesecake met pistache crumble

Zelf de koolhydraatarme frambozen cheesecake met pistache crumble maken?

Voor een fijne cheesecake is het belangrijk dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Daarnaast is het belangrijk om de bodem eerst kort voor te bakken, zodat je een lekkere bodem krijgt na het bakken. In plaats van een te natte bodem door de cheesecake vulling. Een te kleffe bodem zou de balans weg nemen van deze keto frambozen cheesecake.

Je kunt ervoor kiezen om een bakje water in de oven te zetten, dan wordt je cheesecake mooi van vorm zonder te scheuren. Voor de smaak maakt dat niet zoveel uit. Wat je wel kunt doen is de oven uit te zetten als de tijd voorbij is, en dan de cheesecake in de oven laten afkoelen. Je zult zien dat zodra de cheesecake afkoelt, dat de crumble bovenop harder wordt. 

Tot slot wordt het een lange wacht voordat je een stuk kunt aansnijden, want de koolhydraatarme frambozen cheesecake met pistache crumble gaat daarna nog een nachtje de koelkast in! 

Koolhydraatarme frambozen cheesecake met pistache

“Welke bakvorm gebruik jij?”

Ik krijg vaak de vraag welk bakvorm ik het liefst gebruik. Sinds ik de Coox Wunderform heb ontdekt, gebruik ik bijna niet meer anders. Handig in gebruik, op te stapelen en makkelijk schoon te maken. Voor dit recept heb ik de Coox wunderform S vierkant gebruikt en je kunt ze bestellen bij Amazon. Klik hier om de juiste bakvorm te bestellen. Voor je het weet kun jij ook de koolhydraatarme cheesecake met frambozen en pistache maken.

Liever een ander koolhydraatarme cheesecake maken?

Wat dacht je dan van:

koolhydraatarme frambozen cheesecake met pistache crumble

Koolhydraatarme frambozen cheesecake met pistache crumble

Anne Verhoeve
De smaken van het voorjaar in een koolhydraatarme baksel? Dat krijg je met deze koolhydraatarme frambozen cheesecake met pistache crumble. De fris zoete smaken van framboos gecombineerd met de smaken van pistache zijn een fijne combinatie. Ze balanceren elkaar goed in dit gerecht. In plaats van saaie deeg crumble, is voor dit recept gekozen om een crumble van pistache noten, amandelmeel, kokosmeel en erythritol te maken.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 1 uur 15 minuten
Koeltijd 8 uur
Gang Nagerecht, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken keto, koolhydraatarm, Suikervrij
Porties 16 stukken
calorieën 175 kcal

Ingrediënten
  

Bodem

Vulling

 • 125 gram roomkaas
 • 250 gram Griekse Yoghurt 10%
 • 2 eieren
 • 40 gram Kristal Sweet Steviala
 • 1 tl vanille extract
 • 100 gram frambozen vers
 • 1/2 rasp en sap citroen

Pistache crumble

Instructies
 

 • Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht. Voeg daarna alle ingrediënten voor de bodem toe aan een mengkom. Meng dit tot een gladde deeg. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Leg de deeg op de bodem en verdeel gelijkmatig. Bak nu de bodem voor 15 minuten in de oven. Laat daarna buiten de oven volledig afkoelen.
 • Verwarm de oven voor op 165 graden hete lucht. Voeg de roomkaas, griekse yoghurt, eieren, erythritol, vanille extract, rasp en sap van de citroen toe aan een mengkom. Mix het geheel voor 1 minuut romig op. Giet de cheesecake vulling vervolgens op de, inmiddels afgekoelde, bodem.
 • Verdeel de frambozen over de cheesecake vulling. Maak nu de pistache crumble. Hak eerst de pistache noten grof. Kneed daarna alle ingrediënten met je handen kort door, niet te lang want je wilt een crumble maken. Verdeel daarna de crumble over de cheesecake vulling.
 • Bak de cheesecake voor 50 minuten in de midden van de oven. Als de bovenkant mooi goudbruin gekleurd is, dan is de cheesecake klaar. Mocht je hem nog wat bleek vinden, bak dan voor nog eens 5 a 10 minuten. Zet daarna de oven uit en zet de ovendeur op een kier. Laat de cheesecake volledig afkoelen in de oven.
 • Als de cheesecake in de oven is afgekoeld, zet je hem daarna voor minimaal 8 uur in de koelkast.

Nutrition

Serving: 1stukjeCalories: 175kcalCarbohydrates: 2.8gProtein: 5gFat: 16.1gSaturated Fat: 7gPolyunsaturated Fat: 0.8gMonounsaturated Fat: 0.4gSodium: 0.4mgPotassium: 32.6mgFiber: 1.3gSugar: 2gVitamin A: 0.2IUVitamin C: 2.6mgCalcium: 0.3mgIron: 1.7mg
Trefwoord Afvallen met Bregje, amandelmeel, bakken, De Notenshop, Food, Foodblog, Foodblogger, Foodphotography, Funandhealthyfood, keto, ketofood, ketogeen, koolhydraatarm, koolhydraatarm bakken, koolhydraatarme recepten, koolhydraatbeperkt, LCHF, lowcarb, recept, recepten, sugar free, suikervervangers
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.