Wist je dat je met een basis recept voor koekjes, heerlijk kunt variëren? Deze uitdaging gingen Ilona en ik aan en zijn we aan de slag gegaan met wat verschillende soorten koekjes. Een van de koekjes op ons lijstje waren deze koolhydraatarme pistache koekjes! Pistache is altijd een goed idee vind ik. Tevens is het ook mooi mee genomen dat er maar 0,8 gram koolhydraten per koekje in zit!
Koolhydraatarme pistache koekjes bakken?
Om deze koolhydraatarme pistache koekjes te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig
- 100 gr Steviala amandelmeel
- 5 gr Steviala kokosmeel
- 1 eigeel
- 85 gr gesmolten roomboter
- 20 gr pistache pasta
- 15 gr Steviala frost
- ¼ tl xanthaangom
- 4 gr bakpoeder
- zout
- 20 gr pistache nootjes (fijn gehakt)
Wil je weten waar je de ingrediënten kunt bestellen? Druk dan in het recept op de ingrediënten en je komt op de juiste pagina uit! Want met deze ingredienten maak je deze koolhydraatarme pistache koekjes in een hand omdraai!
Liever toch wat anders maken dan de keto pistache koekjes? Kijk dan ook eens naar de volgende vier recepten met pistache in de hoofdrol!
Geen zin in koekjes maar wel in pistache?
Weet je wat ook erg lekker is met dit recept? Je kunt het deeg ook uitrollen op een bakplaat en dan bakken. Zodra je koek hard en bros is geworden, kun je het verkruimelen. Dan heb je een heerlijke pistache koek Granola gemaakt! Nog even wat extra noten erbij en je hebt een goed voedzaam ontbijtje.

Koolhydraatarme pistache koekjes
Equipment
- Mengkom
- huishoudfolie
- Zeef
- Oven
Ingrediënten
- 100 g amandelmeel Steviala
- 5 g kokosmeel Steviala
- 1 eigeel
- 85 g roomboter gesmolten ongezouten
- 20 g pistache pasta DeNotenshop
- 15 g Frost Steviala
- ¼ tl xanthaangom
- 4 g bakpoeder
- zout
- 20 g pistache nootjes fijn gehakt
Topping
- Pistache kruimels van koekje
- Swirl van pistache pasta
Instructies
- Doe het amandelmeel in een grote kom en zeef de frost erboven, voeg daarna de overige ingredienten eraan toe en kneed tot egaal beslag.
- Rol het deeg strak in vershoudfolie en leg voor 30 minuten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180ºC hete lucht en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snijd 12 kleine plakjes van het deeg van ca 1 cm.
- Bak de koekjes voor ca 10 a 12 minuten. Laat ze na het bakken nog nagaren op een rooster voor minimaal 1 uur. Tijdens het afkoelen worden ze brosser en krokanter.
- Smelt een klein beetje pistache pasta en drizzel over de koekjes, eventueel kan je 1 koekje verkruimelen om op de pistachapasta te verstrooien.
Nutrition