Koolhydraatarme laagjestaart met aardbeien en choco!

Is het een koolhydraatarme spekkoek, is het een crêpe taart? Nee het is een koolhydraatarme laagjestaart! Ken je de koolhydraatarme crêpe taart al op de website? Die maakte ik toen samen met Ilona van keto_ilona. Maar het leuke is dat we nu dus een nieuwe variant gemaakt hebben, de koolhydraatarme laagjestaart met aardbeien en chocolade! De taart zelf is ontzettend makkelijk te maken, het vergt alleen wat tijd! Je maakt namelijk een flinke stapel dunne flensjes in twee smaken, naturel en chocolade! Vervolgens ga je deze opbouwen met aardbeienjam en Steviala Oh’Choc ertussen. De laagjestaart is machtig en daarom kun je hem prima in kleine stukjes snijden, net zoals bij een spekkoek! Benieuwd? Lees snel verder!

koolhydraatarme laagjestaart met aardbeien en choco!

Oh’Choc voor de koolhydraatarme laagjestaart met aardbeien en choco!

Wil je zelf zo’n heerlijke pot Steviala Oh’Choc kopen? Kijk dan snel op de website door te klikken op de Steviala Oh’Choc pot of op de afbeeldingen in dit artikel! Ook kun je in de ingrediënten lijst van het recept drukken op de ingrediënten, dan kom je ook op de juiste websites uit! De Oh’Choc is een echte aanvulling voor je voorraadkast, of om zo’n heerlijke koolhydraatarme laagjestaart te maken!

Wat heb je nodig voor de keto laagjestaart?

Het is een flinke taart en je hebt wel aardig wat producten nodig. Bijvoorbeeld alleen al 9 eieren! oeps… haha maar dat komt vooral omdat het veel dunne flensjes zijn!

Flensjes

 • eieren
 • roomkaas
 • amandelmeel
 • roomboter
 • Frost
 • bakpoeder
 • snufje zout
 • Cacoapoeder + 15ml amandelmelk

Vulling:

Topping

 • slagroom
 • roomkaas
 • Frost
Liever een echte spekkoek maken of de crepe taart in plaats van de koolhydraatarme laagjestaart?

koolhydraatarme spekkoek

 

 

 

 

Koolhydraatarme laagjestaart met aardbeien en chocolade!

Anne Verhoeve
Genieten van een puntje van deze laagjestaart? Dat kan zeker! Hij is makkelijk te maken, alleen het vergt wat tijd. Eerst maak je de flensjes voor de taart en daarna ga je dit opbouwen met aardbeienjam en Oh'Choc laagjes! Hij is machtig en wordt dus gegeten zoals spekkoek ook gegeten wordt, in dunne puntjes!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur
stapelen 15 minuten
Gang Nagerecht, Tussendoortje
Keuken dirty keto, keto, koolhydraatarm, koolhydraatbeperkt, suikerverlaagd, Suikervrij
Porties 10 porties
calorieën 322 kcal

Equipment

Ingrediënten
  

 • 9 eieren (M)
 • 375 g roomkaas
 • 115 g Amandelmeel Steviala
 • 30 g roomboter gesmolten ongezouten
 • 45 g Frost Steviala
 • 8 g bakpoeder
 • snufje zout
 • 20 gram cacao
 • 15 ml amandelmelk

Vulling:

Topping

 • 75 ml slagroom
 • 25 g roomkaas
 • 25 g Frost Steviala

Instructies
 

Flensjes

 • Begin met het maken van de flensjes, doe alle ingrediënten - behalve het cacao en de amandelmelk - in de blender en mix dit tot een egaal beslag. Verdeel het beslag door 2. Voeg aan het ene beslag het cacao en amandelmelk toe en mix dit goed door, dit worden de donkere flensjes.
 • Bak de flensjes 1 voor 1 in een hete koekenpan. Spray de koekenpan steeds opnieuw in met bakspray of vet in met een beetje boter of kokosolie. Maak dunne flensjes. Zodra beslag in de pan zit, leg je een deksel op de pan. Zodra de bovenkant droog is, kun je het flensje voorzicht omkeren. Doe dit met beleid, want ze zijn erg dun! Je hebt uiteindelijk 9 naturel pannenkoeken en 10 donkere pannenkoeken.

Vulling

 • Meng in een kommetje de strawberry supreme met de jam. Schep de Oh'Choc in een bakje en zet dit voor 10 sec in de magnetron om het vloeibaar te maken.

Opbouwen

 • Snij de randjes van de flensjes eraf zodat het er strak uit ziet. Begin met een donker flensje en besmeer met 1 tl Oh'Choc. Leg daar een naturel flensje bovenop en besmeer deze met 1 tl jam, hier leg je weer een donker flensje op. Herhaal dit tot alle flensjes op zijn en je eindigt met een donker flensje.

Topping optioneel

 • Klop de slagoom stijf op met de roomkaas en de frost. Schep dit in een spuitzak met spuitmondje. Maak mooie toefjes op de taart en top af met eventueel wat rood fruit.

Nutrition

Serving: 1puntCalories: 322kcalCarbohydrates: 3.7gProtein: 12gFat: 25g
Trefwoord amandelmeel, bakken, dirtyketo, Food, Foodblog, Foodblogger, Foodphotography, Funandhealthyfood, keto, ketofood, ketogeen, koolhydraatarm, koolhydraatarm bakken, koolhydraatarme recepten, koolhydraatbeperkt, LCHF, lowcarb, lowcarbcenter, steviala, sugar free, suikerverlaagd, suikervervangers, suikervrij
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.