Wat eigenlijk begon als een recept voor appeltaart koekjes, werd al snel een koolhydraatarme appel kwarktaart! Een heerlijke koek bodem met daarop een appel kwark laag en een appel crumble topping. Als je deze appel kwarktaart aan het maken bent, ruikt je hele keuken naar appeltaart! Tevens is het, zodra je een hapje neemt, alsof je een appeltaart aan het eten bent! Echter de kwarkvulling maakt het minder zwaar en frisser!
Zin in een stukje koolhydraatarme appel kwarktaart?
Stel je voor, een heerlijke koek bodem wat smaakt naar appeltaart, met daarop een frisse appel kwark vulling en tot slot een crumble van de bodem! Iedereen hier thuis was er gek op. Zelfs de kids hebben heerlijk genoten van een stukje. Deze koolhydraatarme appel kwarktaart heb ik gemaakt samen met Ilona (keto_ilona) tijdens onze bakdag!
Wat heb je nodig voor dit recept?
Bodem
- 100 g amandelmeel
- 5 g kokosmeel
- 1 ei dooiers
- 45 g gesmolten roomboter
- 15 g frost
- ¼ tl xanthaangom
- 4 gr bakpoeder
- zout
- 20 gr gevriesdroogde appel
vulling
- 50 g roomkaas
- 100 ml slagroom
- 15 g Frost
- 500 gr appel kaneel optimel
- 6 gelatineblaadjes + 60 ml water
Weet je niet waar je sommige producten kunt kopen? Kijk dan in dit recept bij de ingrediënten lijst en druk op het ingrediënt wat je graag zou willen kopen!
Liever wat anders maken dan de koolhydraatarme appel kwarktaart?
Lijkt het je wel lekker om wat te bakken en hou je van een crumble? Bekijk dan ook eens onderstaande recepten. De eerste zijn kleine appel kwarktaartjes, de tweede is een mokka brownie vervolgens de derde een peperkoek met noten crumble en daarna de laatste een aardbeien crumble koek!

Koolhydraatarme appel kwarktaart
Equipment
- 1 springvorm (18cm)
- Mengkom
- Oven
Ingrediënten
Bodem
- 100 g amandelmeel
- 5 g kokosmeel
- 1 ei dooier
- 45 g roomboter gesmolten ongezouten
- 15 g Frost
- ¼ tl xanthaangom
- 4 gr bakpoeder
- zout
- 20 gr gevriesdroogde appel
vulling
- 50 g roomkaas
- 100 ml slagroom
- 15 g Frost
- 500 gr appel kaneel optimel
- 6 gelatineblaadjes + 60 ml water
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180ºC en smelt de roomboter. Bekleed een springvorm (18cm) en een bakplaat met bakpapier.
- Voeg alle ingrediënten voor de bodem toe aan een mengkom en kneed dit met je handen tot een deegbal.
- Verdeel ongeveer 3/4e van het deeg in springvorm en druk stevig aan. Verkruimel de rest van het deeg over de bakplaat. Zet in de oven, haal na 8 minuten de bakplaat uit de oven en laat de bodem nog 10 minuten door bakken tot de randjes goudbruin gekleurd zijn. Laat de bodem buiten de oven afkoelen.
- Week de gelatineblaadjes voor minimaal 10 min. in koud water.
- Doe alle andere ingrediënten voor de vulling bij elkaar in een kom en mix tot egaal beslag.
- Voeg de gelatineblaadjes en het water toe aan een magnetronbestendig bakje en zet voor 15 seconden in de magnetron. Roer dit goed door. Voeg het gelatinemengsel toe aan de kwark mengsel en mix het er goed door.
- Schenk de vulling over de afgekoelde bodem en zet in de koelkast voor ca 20 min. Verdeel daarna de crumble over de kwarklaag en zet de kwarktaart terug in de koelkast voor 4 uur.
Nutrition