Als je mij blij wil maken, dan maak je heerlijke smores koekjes voor me! Nu zijn de ‘echte’ s’mores koekjes wel iets teveel van het goede wat betreft suikers. Daarom maakte Ilona (keto_ilona) en ik samen deze heerlijke koolhydraatarme smores koekjes! Voor dit recept hebben we een basis koekjes beslag gebruikt met daarop een halve marshmallow gedaan. Deze smolt dan tijdens het bakken! Na het bakken nog een swirl van gesmolten chocolade en je koolhydraatarme smores koekjes zijn klaar!
Ben jij ook zo gek op koolhydraatarme smores koekjes?
De koekjes beslag wordt gemaakt van amandelmeel, kokosmeel, roomboter, eidooiers en zoetstof. Ook kiezen we ervoor om er xanthaangom in te doen! Xanthaangom is een verdikkingsmiddel maar zorgt ook voor wat elastisiteit in het beslag! Je kunt het er in theorie uitlaten, maar hou er dan wel rekening mee dat je echt een ander structuur koekje krijgt. Door het beslag hebben we ook nog milk melties gedaan. Deze hakte we fijn en hebben we door het beslag gekneed. Zo krijg je nog een extra chocolade smaak bij de koolhydraatarme smores koekjes.
Wat heb je nodig?
- 150 gr Steviala amandelmeel
- 10 gr Steviala kokosmeel
- 2 ei dooiers
- 85 gr gesmolten roomboter
- 25 gr Steviala frost
- ¼ tl xanthaangom
- 8 gr bakpoeder
- zout
- 25 gr Steviala Milk Melties
- 9 Food2Smile Marshmallows
Hoe maak je de s’mores koekjes?
Eigenlijk zijn ze dus simpel te maken. Hieronder kun je lezen hoe jij ze kunt maken! Een tip, als je niet weet welke ingrediënten we gebruikt hebben, klik dan op het ingrediënt in de ingrediënten lijst en je komt direct uit op de pagina waar je het product zou kunnen aanschaffen!

Koolhydraatarme s'mores koekjes
Ingrediënten
- 150 g Amandelmeel Steviala
- 10 g Kokosmeel Steviala
- 2 eidooiers
- 85 g roomboter roomboter ongezouten
- 25 g Frost Steviala
- ¼ tl xanthaangom
- 8 g bakpoeder
- zout
- 25 g Milk Melties Steviala
- 9 Marshmallows Food2Smile
- Milk melties gesmolten
Instructies
- Doe het amandelmeel en kokosmeel in een grote kom en zeef de frost erboven, voeg de droge ingrediënten behalve de Milk Melties eraan toe en roer door.
- Voeg de eigelen en roomboter er door en kneed tot egaal deeg hak de milk melties klein en kneed door het deeg
- Rol het deeg strak in vershoudfolie en leg voor ca 30 minuten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180ºC hetelucht en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snijd 18 kleine plakjes van het deeg van ca 1 cm. Leg ze op de bakplaat en leg een halve marsmallow op het koekje en bak voor 10 a 12 minuten.
- Top eventueel af met nog wat gesmolten melk chocola
Nutrition
Eerder maakte ik al de s’mores bars met zelfgemaakte marshmallow laag, een keer s’mores karamel koeken en Smores cheesecakes!