10x koolhydraatarm bakken met kerst

Het is weer December en deze maand staat voor mij toch wel echt in de teken van kerst en gezelligheid. Al die lampjes, de oven die aan staat met heerlijke baksels. Omdat ik al meerdere recepten heb gepubliceerd op mijn website met koolhydraatarme baksels voor kerst, vond ik het tijd om dit te bundelen tot deze blog. 10x koolhydraatarm bakken met kerst. De recepten zijn variëren van taarten, koekjes tot aan toetjes. Van alles wat om het voor jou zo fijn mogelijk te maken met kerst. Want ook met kerst kun je suikervrij en koolhydraatarm genieten!

Hieronder komt een heerlijk overzicht van 10x koolhydraatarm bakken met kerst. Je kunt op de afbeeldingen drukken om door te gaan naar het recept zelf! Ik heb het je zo makkelijk mogelijk geprobeerd te maken.

10x koolhydraatarm bakken met kerst

1, Koolhydraatarme kerststol

We trappen deze blog af met een recept dat echt niet mag missen tijdens de kerstontbijt. Namelijk een koolhydraatarme kerststol! De kerststol heeft een basis van eieren, pindakaas, roomkaas en Griekse yoghurt. Snel en makkelijk te maken en je kunt heerlijk variëren. Denk aan ander soort noten, chocolade er doorheen of cranberries. Net wat je in huis hebt en wat je lekker vindt.

suikervrije en koolhydraatarme kerststol   koolhydraatarme kerststol

2. Koolhydraatarme witte chocolade mousse

Ben je op zoek naar een snel en makkelijk nagerecht voor kerst? Deze koolhydraatarme witte chocolade mousse nagerecht is perfect voor kerst. De chocolade kom ziet er spectaculair uit en kun je perfect serveren voor kerst. Dit recept valt niet echt onder 10x koolhydraatarm bakken met kerst, omdat je eigenlijk niets hoeft te bakken. Voor dit recept kun je namelijk kant en klare Madeleine gebruiken van het merk Damhert.  Zei ik al dat hij snel en makkelijk te maken is? Succes gegarandeerd!

Koolhydraatarme witte chocolade mousse nagerecht

3. Koolhydraatarme viennetta ijs

Wie kent dit toetje nou niet? Een echte viennetta is wat jouw kerst tafel afmaakt. Dit recept is gemaakt met de suikervervangers van Steviala en is daarom volledig suikervrij. Zelf koos ik voor deze koolhydraatarme viennetta om voor de vanille en chocolade variant te kiezen. Maar je kunt natuurlijk zelf ook nog een laagje suikervrije jam ertussen doen of wat dacht je van de Caramel Crush van Steviala? Voor de echte karamel lovers onder ons!

Koolhydraatarme viennetta ijs koolhydraatarm viennetta ijs

4. Koolhydraatarme gingerbread kruiden

Zelf gingerbread kruiden kopen? Dat is onwijs snel en makkelijk te doen. Het voordeel is dat je het in een pot kunt bewaren en zo lang kunt genieten van je zelf gemaakte kruiden. Hieronder volgen een paar receptjes waar deze kruiden gebruikt wordt, dus het is echt een aanrader om dit in huis te hebben.

suikervrije gingerbread kruiden

5. Koolhydraatarme gingerbread mannetjes

Als je dan de zelfgemaakte koolhydraatarme gingerbread kruiden in huis hebt, kun je aan slag om lekkere receptjes te maken. Een basis recept zijn deze koolhydraatarme gingerbread mannetjes. Ze zijn niet alleen leuk om te zien, maar ook erg leuk om te verwerken in andere receptjes. Dit zijn hele kleine mannetjes, maar je kunt met het beslag ook grotere koekjes maken. De frosting maak je simpel met wat water en Steviala Frost. Ook erg leuk om samen met (je) kinderen te maken!

koolhydraatarme gingerbread mannetjes

6. Koolhydraatarme gingerbread cakerol

Ben je ook zo gek op een koolhydraatarme cakerol? Op mijn website staan er nu al een aantal varianten van, maar deze variant is echt speciaal voor de feestdagen gemaakt. De koolhydraatarme gingerbread cakerol is vol smaak en qua look is hij ook erg leuk om te serveren tijdens de feestdagen. Zo kun je ook genieten van een suikervrije kerst!

koolhydraatarme gingerbread cakerol koolhydraatarme gingerbread cakerol

7. Koolhydraatarme millionaires gingerbread

Ken je koolhydraatarme millionaires shortbread? Dit is een kerstige variant doordat je geen shortbread maakt maar een gingerbread koek als bodem! Vol smaak en heerlijk warm voor een suikervrije kerst! De gingerbread mannetjes zijn voor dit recept perfect om als versiering te gebruiken! Daarnaast is de karamel laag heerlijk zacht bij een bite en smelt het op je tong. De combinatie is dus echt een aanrader!

Koolhydraatarme millionairs gingerbread Koolhydraatarme millionaires gingerbread

8. Koolhydraatarme wortel tulbandjes

Op een of ander manier vind ik worteltaart altijd erg goed passen bij de kerst. Mogelijk ben ik daar niet de enige in, maar niet veel mensen denken aan wortels tijdens kerst … toch? maar deze koolhydraatarme wortel tulbandjes zijn niet alleen lekker, maar ook nog kerstig om te serveren! De tulband vormpjes zijn ook goed geschikt voor de thema 10x koolhydraatarm bakken met kerst! Voor dit recept is er gebruik gemaakt van de zelf gemaakte gedroogde cranberries! Zo maak je het helemaal af.

koolhydraatarme worteltulbandjes koolhydraatarme worteltulbandjes

 

9. Koolhydraatarme chocolademousse taart met noten

Wil je een echte topper maken voor deze 10x koolhydraatarm bakken met kerst? Maak dan zeker deze koolhydraatarme chocolademouse taart met noten. De combinatie van chocolade taart, chocolade mousse en noten is echt goud waard. Voor dit recept heb ik gebruik gemaakt van de Steviala Oh’Choc . Mocht je die nog niet kennen, ga dan snel naar de webshop want dit moet je ooit een keer geprobeerd hebben!

koolhydraatarme chocolademoussetaart met noten koolhydraatarme chocolademoussetaart met noten

10. Koolhydraatarme chocolade boomstam (massief)

Tot slot maak ik deze 10x koolhydraatarm bakken met kerst af met deze koolhydraatarme chocolade boomstam. Het is eigenlijk een grote rocky road of een chocolade letter, maar dan in vorm van een boomstam! Ideaal met allerlei lekkers erin. Ik deed er de koolhydraatarme gingerbread mannetjes in, noten, blauwe bessen, zelf gemaakte cranberries en chocolade chips. De uitstraling is erg kerstig en zo kun je ook suikervrij genieten met kerst!

koolhydraatarme chocolade boomstam massief

Bonus: 11x in plaats van 10x koolhydraatarm bakken met kerst:

11. Koolhydraatarme chocoladecake met kersen

Vers van de pers en net nieuw op de website. Deze koolhydraatarme chocoladecake met kersen is echt een pareltje voor op tafel. Door de kleuren en de smaken past deze ook echt heel erg goed bij de kerstdagen en daarom deel ik hem ook nog extra als nummer 11. Maar wees gerust, mocht je nou nog meer inspiratie willen, kijk dan even bij recepten > kerst en dan heb je alle kerst gerelateerde recepten.

Koolhydraatarme chocoladecake met kersen

Fijne koolhydraatarme kerstdagen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.