Koolhydraatarme bounty taart (no bake)

Wil jij met bijvoorbeeld een etentje of met kerst een snelle dessert op tafel toveren? Met deze koolhydraatarme bounty taart kan dat. De bodem heb ik gemaakt van amandel schaafsel, geraspte kokos, gesmolten roomboter en Steviala Sweet & Gold. Bij deNotenshop verkopen ze ook verschillende soorten stroop, denk aan een lekkere Maple syrup of ook suikervrije varianten van het merk Greensweet. Mocht je een andere stroopvervanger gebruiken, hou dan wel rekening met de voedingswaarden. 

Koolhydraatarme bounty taart Waardoor is deze koolhydraatarme bounty taart no baked?

De bodem van de koolhydraatarme bounty taart heb je zo gemaakt en daarna zet je hem in de koelkast. Hierdoor heb je geen oven nodig voor dit recept! Daarom noemen we het ook een no bake variant. Terwijl de bodem in de koelkast staat, kun je verder met de bounty vulling. Weet je wat deze bounty taart nou echt zo lekker maakt? De verschillende lagen. De krokante bodem laag, met een bounty vulling en daarop een dun laagje chocolade mousse. Tot slot maak je hem af met cacao poeder. De suikervrije bounty taart is verrassend in smaak, structuur en uiterlijk!

Koolhydraatarm, lager in vetten en calorieën?

Het leuke van deze koolhydraatarme no bake bounty taart, is dat je per serving maar 173 kcal en 14.6 gram vet binnen krijgt. Dat is ten opzichte van mijn andere baksels, best laag! haha Daarnaast heb je per serving 2.8 gram koolhydraten en 5.3 eiwitten. Kortom, lekker genieten zonder teveel zorgen te maken over wat je binnen krijgt. 

Liever iets anders maken met kokos?

Je moet er wel van houden, niet iedereen houdt van kokos. Maar mocht je er wel van houden, heb ik al wel wat receptjes voor je klaar staan. Wat dacht je van;

Of toch liever recepten met amandelschaafsel?

Lees hieronder verder het recept voor de koolhydraatarme bounty taart. Je kunt hem opslaan en een ranking aan geven.

Koolhydraatarme bounty taart

Koolhydraatarme bounty taart (no bake)

Anne Verhoeve
Gek op kokos en / of bounty ? Dan is dit een lekkere variant. Snel en makkelijk te maken. Met een amandelschaafsel en kokos bodem, daarop een bounty vulling en een chocolademousse laag. Ideaal om als luxe dessert te serveren met bijvoorbeeld een etentje of kerst.
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 30 min
koelkast 1 uur 30 min
Gang Nagerecht, Tussendoortje
Keuken dirty keto, keto, koolhydraatarm, koolhydraatbeperkt, Suikervrij
Porties 14 porties
calorieën 173 kcal

Equipment

Ingrediënten
  

Bodem

Bounty vulling

Chocolade mousse vulling

 • 75 gram roomkaas zuivelspread
 • 25 ml Mild & Cream Alpro
 • 20 gram Frost Steviala
 • 1/4 tl rum extract optioneel
 • 30 gram Dark Melties Steviala
 • 10 gram cacao

Topping

Instructies
 

Bodem

 • Begin met het maken van de bodem. Doe de amandelen en de geraspte kokos in een keukenmachine en pulseer kort. Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe en pulseer tot alles is gemengd. Bekleed een cakevorm met huishoudfolie of bakpapier en verdeel de amandelmengsel over de bodem. Druk goed aan met een lepel en zet in de koelkast.

Bounty vulling

 • Week de gelatineblaadjes voor minimaal 10 minuten in koud water. Voeg vervolgens de roomkaas, mild&cream, erythritol poeder en vanille extract toe aan een mengkom. Mix dit romig op. Verwarm 30 ml water en smelt de gelatineblaadjes hierin. Voeg dit vervolgens al mixend toe aan de vulling. Haal de cakevorm uit de koelkast. Vervolgens spatel je de geraspte kokos erdoor en schept de vulling daarna op de amandel bodem. Zet weer even in de koelkast.

Chocolade mousse vulling

 • Voeg alle ingredienten, behalve de chocolade, toe aan een mengkom. Mix dit romig op. Smelt vervolgens de chocolade in een steelpan of in de magnetron. Schenk dit in een dun straaltje bij de vulling tot het goed gemengd is. Haal de cakevorm weer uit de koelkast en spatel de chocolade mousse over de bounty laag. Verdeel voorzichtig over de bounty laag. Let op, de chocolade laag is maar een dun laagje.
 • Zet nu de bounty taart voor minimaal 90 minuten in de koelkast. Daarna kun je hem afmaken met cacaopoeder en in ca 14 repen snijden.
 • Bewaren in de koelkast of per stuk invriezen. Doe dit dan wel voordat je de cacaopoeder erover strooit.

Nutrition

Serving: 1portieCalories: 173kcalCarbohydrates: 2.8gProtein: 5.3gFat: 14.6gPolyunsaturated Fat: 0.1gMonounsaturated Fat: 0.4gSodium: 6.7mgPotassium: 33mgFiber: 5.4gSugar: 1.3gCalcium: 3.4mgIron: 0.4mg
Trefwoord Afvallen met Bregje, De Notenshop, dirtyketo, Food, Foodblog, Foodblogger, Foodphotography, Funandhealthyfood, Gezond, Healthy, kerst, keto, ketofood, ketogeen, koolhydraatarm, koolhydraatarme recepten, koolhydraatbeperkt, LCHF, lowcarb, No Bake, recept, recepten, sugar free, suikervervangers, suikervrij
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.