Koolhydraatarme taco taartjes

Samen met Ilona van @keto_ilona heb ik een heerlijke bakdag gehad. Daar zijn al verschillende recepten van gepubliceerd (zie hieronder). Echter was dit ook wel echt eentje waar we beide benieuwd naar waren! De koolhydraatarme taco taartjes. We hadden het idee al langer in ons hoofd en alsof mensen onze gedachten konden lezen, zien we ze nu ook vaker voorbij komen op social media! Het is een ware traktatie om te maken en om te eten! Je kunt de keto taco taartjes vullen met wat je zelf lekker vindt. Wij hebben gekozen voor botercreme vulling met vruchten.

Koolhydraatarme taco taartjes

Hoe maak je de koolhydraatarme taco taartjes?

Het ziet er ingewikkeld uit, maar stiekem zijn de Koolhydraatarme taco taartjes makkelijk te maken. De cake is op basis van amandelmeel, eieren, Kristal Sweet vanille en bakpoeder. De cake maak je simpel door een grote plaat (oven bakplaat) te bekleden met bakpapier en hier het beslag op uit te smeren. Zo heb je in een keer een grote dunne plaat met cake. Vervolgens als dat klaar is, leg je een een stukje bakpapier op het aanrecht. Knip deze in 8 vierkanten waar je een rondje van chocolade op kunt maken ter grootte van 10 cm.

Smelt daarna de witte en melk chocolade. Vervolgens schep je met een lepeltje kleine schepjes van beide kleuren op het bakpapier. Maak een swirl van de twee kleuren. Zorg ervoor dat je nu een circa 10 cm groot rondje hebt gemaakt met de chocolade. Leg nu de ronde cake op de chocolade. Buig vervolgens het bakpapier met cake en chocolade tot een taco vorm. Schuif dit in een glas, zodat het niet terug kan buigen. Zet dit glas voor 15 minuten in de koelkast. Herhaal deze stappen voor alle 8 taco’s.

Dat is dus alles wat je nodig hebt om deze koolhydraatarme taco taartjes te maken!

koolhydraatarme taco taartjes

Wat voor vulling maak je voor de keto taco’s?

Voor ons recept hebben we gebruik gemaakt van een heerlijke zijdezachte botercrème. Gewoon een vanille variant. Je kunt echter ook bijvoorbeeld een chocolade mousse maken om erin te doen of een witte chocolade mousse of een lemon meringue mousse.

Suikerverlaagde chocolade voor de taco’s

Zoals je mogelijk wel door hebt, ben ik echt heel erg fan van Steviala melties. Helaas zijn de dark en milk melties voorlopig niet leverbaar. Dit houdt in dat ik een ander alternatief kan aanbieden wat je kunt gebruiken in recepten. Houdt er wel rekening mee dat de voedingswaarden wel gebaseerd zijn op de melties. Dit omdat ik het zelf nog wel gebruik thuis en als ze wel weer op voorraad zijn, ik adviseer om die te gebruiken!

Voor de dark variant kun je het beste de Dark smelt chocolade van Balance gebruiken. let wel op dat hier Maltitol in verwerkt zit. Voor de Milk melties kun je de Melk smelt chocolade van Balance kiezen.

Koolhydraatarme taco taartjes

Anne Verhoeve
Een leuk recept om heerlijke en schattige taco taartjes te maken. Een buitenkant van chocolade met een dun laagje cake en een vulling van botercreme
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 45 min
Gang Nagerecht, Tussendoortje
Keuken dirty keto, keto, koolhydraatarm, koolhydraatbeperkt, Suikervrij
Porties 8 taco's
calorieën 244 kcal

Equipment

Ingrediënten
  

Chocolade laag

Vulling

 • 85 gr vloeibare eiwitten
 • 125 gr Frost Steviala
 • 175 gr roomboter zacht liefst al wat uurtjes uit de koelkast
 • 1 tl vanille extract

Topping

 • verse aardbeien

Instructies
 

botercrème

 • Giet de eiwitten met de Frost in de mengkom; gebruik de garde van de keukenmachine en laat op medium snelheid 20 minuten mixen.
 • Voeg dan de roomboter toe en de vanille aroma, laat opnieuw op medium snelheid 20-30 minuten mixen. Zet het niet te hoog dat zorgt ervoor dat je luchtbelletjes krijgt, dus dat wil je voorkomen.
 • Het zal eerst heel boterachtig worden, daarna alsof het overmixt is, pas na een 20 tot 30 minuten wordt het een mooie egale botercreme.

Cake

 • Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht. Vervolgens bekleed je een bakplaat met bakpapier. Klop daarna 2 eiwitten stijf op samen met de kristal sweet vanille. In een andere mengkom mix je de 2 eidooiers, 2 eieren, amandelmeel en bakpoeder. Spatel dit daarna door de eiwitten. Verdeel vervolgens het beslag op het bakpapier. De cake wordt zeker 30×30 groot.

Taco's opbouwen

 • Leg een stukje bakpapier op het aanrecht. Knip deze in 8 vierkanten waar je een rondje van chocolade op kunt maken ter grootte van 10 cm.
 • Smelt de witte en melk chocolade. Vervolgens schep je met een lepeltje kleine schepjes van beide kleuren op het bakpapier. Maak een swirl van de twee kleuren. Zorg ervoor dat je nu een circa 10 cm groot rondje hebt gemaakt met de chocolade. Leg nu de ronde cake op de chocolade. Buig vervolgens het bakpapier met cake en chocolade tot een taco vorm. Schuif dit in een glas, zodat het niet terug kan buigen. Zet dit glas voor 15 minuten in de koelkast. Herhaal deze stappen voor alle 8 taco’s.
 • Vul de taco’s met mooie toefjes botercrème en verse aardbeien.

Nutrition

Serving: 1tacoCalories: 244kcalCarbohydrates: 1.7gProtein: 6.8gFat: 22.8g
Trefwoord Afvallen met Bregje, amandelmeel, bakken, cake, dirtyketo, Food, Foodblog, Foodblogger, Foodphotography, Funandhealthyfood, keto, ketofood, ketogeen, koolhydraatarm, koolhydraatarm bakken, koolhydraatarme recepten, koolhydraatbeperkt, LCHF, lowcarb, recept, recepten, sugar free, suikervervangers, suikervrij
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

 

 

 

 

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.