Koolhydraatarme appel kaneel gebakjes

Samen met Ilona van @keto_ilona hebben we heerlijke koolhydraatarme appel kaneel gebakjes gemaakt. Een gebakken bodem met appel vulling en daarop nog een appelkwark. De combinatie van een appel gebakje met appelkwark is verrassend lekker. Het lijkt net of je een hapje appeltaart eet maar ook nog wel het zachte van een kwarktaart bovenop. De geuren van kaneel en appel komen je tegemoet als je deze appel kaneel gebakjes aan het maken bent. De vulling is gemaakt met maar 1 appel. Waardoor je over 12 appel kaneel gebakjes maar 3.3 gram koolhydraten binnen krijgt! Kortom, genieten!

koolhydraatarme appel kaneel gebakjesWat heb je nodig voor de koolhydraatarme appel kaneel gebakjes?

De producten voor de koolhydraatarme appel kaneel gebakjes kun je o.a. shoppen bij www.afvallenmetbregje.nl . Tip, in het recept staan klikbare linkjes, zodat je direct bij het juiste artikel uitkomt.

Voor de bodem hebben we gekozen voor een combinatie van amandelmeel, 2Sweet, roomboter, kaneel en vanille extract. Bewust geen ei erbij, want we wilden echt een soort koek bodem krijgen. Voor de appelvulling kozen we voor 0% appelmoes, 1 appel, Ery-Bronze, amandelmeel en een ei. Lekker zachte vulling met zowel appel stukjes als smaak door de appelmoes. Tot slot voor de bovenkant kozen we voor de appel kwark van optimaal in combinatie met een beetje slagroom en Frost.

Het enige wat je vooral nodig heb, is even een beetje geduld. Dit heeft met name te maken dat wij voor siliconen muffin vormpjes hadden gekozen. De appel gebakjes zijn dan wat lastig eruit te halen. Daarom hebben wij ze eerst even in de vriezer gehad voor ca 60 minuten. Dan krijg je de kans om ze er veilig uit te drukken en blijven ze mooi in vorm.

Liever een ander soort kwark gebakje maken?

Ben je niet zo gek op appel, of wil je liever meer een keto recept zonder appel? Dan kun je deze koolhydraatarme appel kaneel gebakjes beters kippen, maar wat dacht je dan van de volgende kwart gebak recepten:

Koolhydraatarme frambozen cheesecake met pistache koolhydraatarme salted caramel kwarkcake koolhydraatarme twix cheesecake koolhydraatarme oreo cheesecake koolhydraatarme speculaas MonChou taart koolhydraatarme MonChoutaart koolhydraatarme cheesecake salty karamel

 

 

 

 

Koolhydraatarme appel kaneel gebakjes

Anne Verhoeve
Een gebakken bodem met appel vulling en daarop nog een appelkwark. De combinatie van een appel gebakje met appelkwark is verrassend lekker. Het lijkt net of je een hapje appeltaart eet maar ook nog wel het zachte van een kwarktaart bovenop. De geuren van kaneel en appel komen je tegemoet als je deze koolhydraatarme appel kaneel gebakjes aan het maken bent. De vulling is gemaakt met maar 1 appel. Waardoor je over 12 appel kaneel gebakjes maar 3.3 gram koolhydraten binnen krijgt! Kortom, genieten!
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 45 min
rusttijd 4 uur
Gang Nagerecht, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken dirty keto, keto, koolhydraatarm, koolhydraatbeperkt, Suikervrij
Porties 12
calorieën 178 kcal

Ingrediënten
  

Bodem

Appelvulling

 • 60 gram 0% appelmoes
 • 1 Appel
 • 20 gram Ery-bronze Steviala
 • 20 gram gesmolten roomboter
 • 50 gram amandelmeel Steviala
 • 1 Ei
 • 1 tl kaneel

Kwark topping

 • 175 gram appel kwark optimel
 • 3 blad Gelatine + 30ml water
 • 50 ml Slagroom
 • 15 gram Frost Steviala

Topping optioneel

Instructies
 

 • Verwarm de oven voor op 170 graden hete lucht.
 • Maak de bodem door alle ingrediënten voor de bodem toe te voegen aan een mengkom. Mix het geheel tot een gladde deeg. Verdeel het deeg in 10 porties en vul 10 muffinvormen met het deeg. Druk goed aan met je vingers of gebruik de achterkant van een beker.
 • Maak de appel vulling door de appel te schillen en het klokhuis te verwijderen. Snij de appel in kleine blokjes. Voeg de appel toe aan een schaaltje. Voeg hier de ery-bronze en kaneel aan toe en roer goed door. Vervolgens doe je de overige ingrediënten erbij en roer alles door.
 • Verdeel de vulling over de 12 siliconen muffinvormpjes en bak de appelbites af voor 25 minuten. Laat ze daarna buiten de oven volledig afkoelen.
 • Week de gelatineblaadjes voor 10 minuten in koud water. Mix vervolgens de kwark met slagroom en frost door elkaar. Daarna verwarm je 30ml water in een steelpan en smelt hier al roerend de gelatineblaadjes door. Als het is gesmolten, zet je het vuur uit. Schenk het gelatine water langzaam bij de kwark en mix dit door. Daarna verdeel je de kwark vulling over de appelvulling.
 • Zet ze vervolgens voor 90 minuten in de koelkast. Als de kwark stijf is, zet je ze voor 60 minuten in de vriezer. Hierdoor kun je ze uit de siliconen muffinvorm krijgen.
 • De koolhydraatarme appel kaneel gebakjes zijn klaar, je kunt optioneel nog een topping toevoegen. Denk aan nog wat extra gesneden appel of Caramel crash

Notities

Serveertip: appelstukjes met kaneel en ery-bronze en Caramel crush

Nutrition

Serving: 1portieCalories: 178kcalCarbohydrates: 3.3gProtein: 5.1gFat: 15.4g
Trefwoord Afvallen met Bregje, amandelmeel, bakken, dirtyketo, Food, Foodblog, Foodblogger, Foodphotography, Funandhealthyfood, Gezond, Healthy, keto, ketofood, ketogeen, koolhydraatarm, koolhydraatarm bakken, koolhydraatarme recepten, koolhydraatbeperkt, LCHF, lowcarb, recept, recepten, sugar free, suikervervangers, suikervrij
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.