Koolhydraatarme traybake kip honing-mosterd

Als je mij al wat langer volgt, dan weet je dat ik gek ben op makkelijke maaltijden. Een traybake hoort daar dan zeker bij! Een bakplaat of ovenschotel waar je alles op kan leggen en daarna alleen hoeft te wachten tot je oven gaat piepen. Dit is precies wat ik ook nu weer gemaakt heb! Een heerlijke koolhydraatarme traybake kip honing-mosterd. En niet zomaar een traybake maar eentje in samenwerking met het merk Marne mosterd. Wil je liever wat ander avondeten inspiratie? Kijk dan zeker ook naar de kip bruschetta, zalm salade met balsamico, kip ovenschotel ras el hanout, witte asperge ovenschotel of de broccoli ovenschotel met gehakt.

koolhydraatarme traybake kip honing-mosterd

 

Wie of wat is Marne mosterd?

Je kent Marne mosterd vast al wel. Ze hebben een herkenbare uitstraling met een mooi ronde pot en rode deksel. Het mooie van Marne Mosterd is dat ze een verbeterd receptuur hebben. Niet dat ik de vorige al niet lekker vond, maar ze blijven vernieuwen! Dat maakt wel dat ze als lekkerste getest zijn in 2022! Voor dit recept heb ik gekozen voor de Marne mosterd honing. De mosterd krijgt een milde smaak omdat er honing in verwerkt is. De combinatie van kip met honing-mosterd vind ik toch altijd wel echt een succes. Dat maakt dit recept voor de koolhydraatarme traybake kip honing-mosterd dan ook wel echt een winnaar!

koolhydraatarme traybake kip honing-mosterd

Hoe maak je de koolhydraatarme traybake kip honing-mosterd?

Voor de koolhydraatarme traybake kip honing-mosterd heb je niet heel veel nodig. Wel heb ik voor deze traybake echt gekozen voor zomergroenten. Tenminste, dat is wat google mij geadviseerd heeft! 😉 Daarom koos ik voor o.a. bloemkool, prei, tomaatjes, doperwten en ui. Maar het meest verrassend vond ik in dit recept wel de combinatie met de radijsjes. Radijsjes in combinatie met de honing-mosterd dressing is een aanrader! Hieronder lees je hoe je de traybake kip kan maken.

Ingrediënten voor de kip honing-mosterd

 • 150 gram bloemkool
 • 3/4e prei
 • 75 gram radijs
 • 150 gram tomaatjes
 • 75 gram doperwten
 • 1 rode ui
 • 4 el Honing mosterd
 • 3 el olijfolie
 • 600 gram drumsticks of kippendijfilet
 • 4 tenen knoflook
 • 2 takjes verse tijm
 • Zout en peper

Bereiding van de traybake kip

 1. Verwarm de oven voor op 185 graden hete lucht. Maak de groenten schoon. Snij vervolgens de bloemkool in kleine roosjes, prei in plakjes, radijs door de helft en de uien in dunne plakken. De tomaten en doperwten blijven heel.
 2. Haal de blaadjes tijm van de takjes af. Maak de marinade door de olijfolie te mengen met de honing mosterd saus, zout, peper en tijm. Snijd de drumsticks in het dikke gedeelte schuin in. Doe 1/2e van de marinade over de drumsticks en wrijf ze goed in.
 3. Voeg nu de groenten toe aan een ovenschaal. Meng de groenten met de overige marinade. Pel de knoflook en snij deze nog in dunne plakken. Voeg dit ook nog toe aan de ovenschaal. Verdeel tot slot de drumsticks tussen de groenten en meng alles met je handen nog even goed door.
 4. Zet de traybake voor 45 minuten in de oven. 
 5. Optioneel kun je er nog krieltjes bij doen, zodat heel het gezin mee kan eten!
Samenwerking met Marne mosterd

Zoals je hierboven kon lezen, gaat dit om een (betaalde) samenwerking. Dat betekent bij mij echter niet dat ik niet achter het product sta. Vooraf inschrijving heb ik bedacht wat ik zou willen maken en heb ik mijn ideeën ingestuurd. Zo wordt je uitgekozen en kan je aan de slag! Ik koop normaal ook (bijna) altijd Marne mosterd, gewoon omdat ze ook echt de lekkerste zijn!

#marnemosterd #mosterd #maakerwatvan #onverwachtecombinaties #meerMarne

Ook Marne Mosterd volgen? Bekijk ze dan snel op social media met @marnemosterd .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.