Koolhydraatarme swirl cookies

Ken je dat gevoel dat je echt een leuk uitziend koekje wil maken, maar niet te moeilijk wil doen? Met dit recept maak je super leuke swirl koekjes. Je vindt deze koekjes op het internet als pinwheel cookies of swirl cookies. In het Nederlands kon ik ze niet echt vinden, iedereen noemt het anders. Maar deze koolhydraatarme swirl cookies wil je gewoon maken, hoe ze ook heten! haha Het is geen moeilijk recept en het resultaat is elke keer weer een verrassing als je de koekjes aansnijdt. Koekjes aansnijdt hoor ik je nu denken… jazeker! Je maakt namelijk eerst het beslag door een rol ervan te maken. Deze rol laat je in de koelkast opstijven en daarna kun je ze dus in plakjes snijden. Benieuwd hoe je deze koolhydraatarme swirl cookies maakt? Lees dan vooral verder!

recept voor koolhydraatarme swirl cookies, ook wel pinwheel cookies .

Koolhydraatarme swirl cookies, pinwheel cookies of swirl koekjes?

Zoals je hierboven al kon lezen in de intro, weet ik niet goed hoe ik ze nu moet noemen. Want ergens wil ik het ook gewoon lekker Nederlands houden, maar aan de andere kant vind ik koolhydraatarme swirl koekjes een beetje gek met half Nederlands en half Engels. Daarom heb ik besloten om ze gewoon koolhydraatarme swirl cookies te noemen. In het Engels kun je ze dus terug vinden op pinwheel cookies. Deze swirl cookies zijn ook keto-, diabetici-, koolhydraatarm en glutenvrij proof! Kortom, een koekje voor heel veel mensen!

Hoe maak je de keto swirl cookies?

Voor dit recept heb je een basis nodig van o.a amandelmeel, kokosmeel, Frost, vanille extract en xanthaangom. Dit zijn artikelen die je online besteld bij www.lowcarbcenter.nl . Samen met @keto_ilona ben ik aan de slag gegaan met heerlijke recepten, waaronder deze keto swirl cookies!

Inmiddels staan er al verschillende soorten koekjes op mijn website, heb jij al een favoriet? Hieronder een overzichtje van verschillende koekjes op de website! Benieuwd hoeveel daarvan jij al gemaakt heb!

koolhydraatarme alfajores lemoncurd koolhydraatarme en suikervrije taai taai keto passievrucht koekjes koolhydraatarme amandelrotsjes shortbread Koolhydraatarme millionairs gingerbread met heavenly dark

 

 

 

 

 

 

Heb je de koolhydraatarme swirl koekjes gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je er wat over schrijft of deelt op social media! Dat kan met de tag @anne.funhealthyfood !

Koolhydraatarme swirl cookies

Anne Verhoeve
Of je ze koolhydraatarme swirl cookies, swirl koekjes of pinwheel cookies noemt... het maakt niets uit! Dit zijn koekjes die leuk en snel te maken zijn en die nog eens super verrassend zijn om te serveren!
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 30 min
rusttijd 1 uur
Gang Tussendoortje
Keuken dirty keto, Eiwitrijk, keto, koolhydraatarm, koolhydraatbeperkt, suikerverlaagd, Suikervrij
Porties 20 koekjes
calorieën 86 kcal

Equipment

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Doe het amandelmeel in een grote kom en zeef de frost erboven, voeg de droge ingrediënten behalve het cacaopoeder eraan toe en roer door.
  • Voeg de eidooiers en roomboter er door en kneed tot egaal deeg.
  • Verdeel het deeg in 2 delen, voeg aan het ene deeg het cacaopoeder en amandelmelk toe, voeg aan het andere deel de vanille extract er aan toe en kneed beide tot egaal deeg. Rol beide deegballen strak in vershoudfolie en leg voor ca 30 minuten in de koelkast.
  • Rol beide degen uit tot een grote plak van gelijke grootte, ca 0,5 cm dik. Leg het chocolade deeg op het vanille deeg en rol samen op tot 1 grote rol. Bekleed de rol met huishoudfolie en leg 30 min in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Snijd 20 kleine plakjes van het deeg van ca 1 cm. Bak voor ca 10 a 12 minuten. Laat ze na het bakken nagaren op een rooster voor minimaal 1 uur.

Nutrition

Serving: 1koekjeCalories: 86kcalCarbohydrates: 0.5gProtein: 2gFat: 8g
Trefwoord amandelmeel, bakken, dirtyketo, Food, Foodblog, Foodblogger, Foodphotography, Funandhealthyfood, Gezond, Healthy, keto, ketofood, ketogeen, koolhydraatarm, koolhydraatarm bakken, koolhydraatarme recepten, koolhydraatbeperkt, LCHF, lowcarb, lowcarbcenter, recept, recepten, steviala, sugar free, suikerverlaagd, suikervervangers, suikervrij
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.