Ik ben gek op stroopwafels! Het liefst echte met een lekkere dikke stroop ertussen. Helaas zijn die wel erg vol met suikers en vallen die onder een af-en-toetje haha. Echter kun je ze ook goed zelf maken. De koek maak je makkelijk met een basis recept. De vulling daarentegen kun je nog lekker mee variëren. Voor de gekke combinatie give away via mijn social media, kwam het idee voor custard stroopwafels binnen. Daar heb ik een semi eigen draai aan gegeven. Zo ontstonden deze koolhydraatarme tompouce stroopwafels! Stroopwafel koeken gevuld met een banketbakkersroom custard en een roze topping erop! De koolhydraatarme tompouce stroopwafels zijn wel voor diezelfde dag of de volgende dag. Daarna worden de koeken slap als je ze in de koelkast laat liggen. Kortom, als je ze maakt, hou er dan rekening mee dat of je ze direct op kunt eten, of dat je ze nog niet allemaal vult! Want los van elkaar, kan het wel bewaard worden. Zo kun je meerdere dagen genieten van heerlijke verrassende tompouce stroopwafels.
Wat gaat er in de koolhydraatarme tompouce stroopwafels?
Eigenlijk zijn het simpele stroopwafels met een banketbakkersroom. De tompouce stroopwafels maken het bijzonder doordat je dus een banketbakkersroom in het midden doet in plaats van stroop. De banketbakkersroom kun je makkelijk maken, maar je moet wel goed opletten. Het mag namelijk niet gaan stollen. Eerst zorg je ervoor dat je de gelatine doet weken in koud water. Vervolgens doe je deel van de slagroom mengen met de eidooiers, vanille extract en Frost. Daarna verwarm je de rest van de slagroom in een steelpan. Als dit begint te borrelen, zet je het vuur zachter. Dan voeg je al roerend de eidooiers eraan toe. Blijf nu met een garde mixen tot het begint in te dikken. Daarna voeg je het arrowroot en de gelatine eraan toe. Roer goed door tot alle klontjes zijn opgelost. Daarna kun je de banketbakkersroom op een ondiep bord scheppen. Dek het dan af met huishoudfolie en zet aan de kant tot de stroopwafels klaar zijn. Daarna kun je de koolhydraatarme tompouce stroopwafels opbouwen!
Waar shop je dan alle producten?
Het fijne van de webshop www.afvallenmetbregje.nl is dat je daar eigenlijk alle producten die je nodig hebt kunt shoppen. Zowel de producten van Steviala als de witte chocolade van Balance. De overige producten shop je makkelijk in de supermarkt.
Liever ander recept maken met tompouce vulling of stroopwafels?

Koolhydraatarme tompouce stroopwafels
Equipment
- stroopwafelijzer
- Mengkom
- huishoudfolie
Ingrediënten
Stroopwafels
- 150 gram amandelmeel Steviala
- 20 gram eiwitpoeder naturel Live puri
- 40 gram gesmolten roomboter
- 50 gram roomkaas
- 1 ei
- 50 gram ery-bronze Steviala
- 3 tl Speculaaskruiden Green Gypsy
- 1 tl xanthaangom
Banketbakkersroom
- 3 eidooiers
- 200 ml slagroom
- 40 gram Frost Steviala
- 1 tl vanille extract
- 1,5 tl arrowroot
- 2 blaadjes gelatine
Topping
- 100 gram witte chocolade Balance
- 10 gram kokosolie
- 2 druppeltjes roze kleurstof
Instructies
Stroopwafels
- Voeg alle ingrediënten voor de stroopwafels toe aan een mengkom. Mix dit tot een glad beslag. Verwarm de kniepertjes machine voor. Maak van het beslag 24 bolletjes. Maak de stroopwafels met een ingevette machine. Als een stroopwafel klaar is, snij je hem uit met een ronde steekring. Zo krijg je mooie randjes. Bewaar de stroopwafelkruimels voor een ander recept.
Banketbakkersroom
- Week het blaadje gelatine in koud water voor minimaal 10 minuten.
- Vervolgens maak je de banketbakkersroom door 50 ml slagroom, 3 eierdooiers, vanille extract en het Frost toe te voegen aan een mengkom. Mix dit vervolgens met een garde goed door.
- Daarna voeg je 150ml slagroom toe aan de steelpan en laat dit warm worden. Roer het met een garde door, totdat de klontjes weg zijn. Je let hierbij op dat het niet gaat koken. Vervolgens voeg je al roerend een klein scheutje warme slagroom toe aan de eieren.
- Daarna giet je de rest van de eieren in de steelpan en dit blijf je roeren. Als het begint in te dikken, voeg je de gelatine en arrowroot erbij. Roer goed door tot de klontjes weg zijn.
- Zet het vuur laag en blijf roeren tot de banketbakkersroom ingedikt is. Het is klaar als het een dikte heeft van een kwark. Zet nu het vuur uit. Giet het bankbetbakkesroom in een schaal en dek af met huishoudfolie. Laat het afkoelen tot kamertemperatuur.
- Leg 12 stroopwafels klaar en doe op ieder stroopwafel een lekkere schep banketbakkersroom. Tot slot verdeel je de overige stroopwafels erop. Druk lichtjes aan en zet vervolgens 60-90 minuten in de koelkast.
- Smelt de chocolade in de magnetron of in een steelpan (au-bain-marie methode). Roer hier de roze kleurstof doorheen. Leg een snijplank bekleed met huishoudfolie klaar. Leg hier de stroopwafels op. Schep op ieder stroopwafel een klein laagje roze chocolade en laat ze uitharden. Daarna zijn de tompouce stroopwafel klaar om te serveren*.
Notities
Nutrition