Koolhydraatarme tompouce stroopwafels

Ik ben gek op stroopwafels! Het liefst echte met een lekkere dikke stroop ertussen. Helaas zijn die wel erg vol met suikers en vallen die onder een af-en-toetje haha. Echter kun je ze ook goed zelf maken. De koek maak je makkelijk met een basis recept. De vulling daarentegen kun je nog lekker mee variëren. Voor de gekke combinatie give away via mijn social media, kwam het idee voor custard stroopwafels binnen. Daar heb ik een semi eigen draai aan gegeven. Zo ontstonden deze koolhydraatarme tompouce stroopwafels! Stroopwafel koeken gevuld met een banketbakkersroom custard en een roze topping erop! De koolhydraatarme tompouce stroopwafels zijn wel voor diezelfde dag of de volgende dag. Daarna worden de koeken slap als je ze in de koelkast laat liggen. Kortom, als je ze maakt, hou er dan rekening mee dat of je ze direct op kunt eten, of dat je ze nog niet allemaal vult! Want los van elkaar, kan het wel bewaard worden. Zo kun je meerdere dagen genieten van heerlijke verrassende tompouce stroopwafels.

koolhydraatarme tompouce stroopwafels

Wat gaat er in de koolhydraatarme tompouce stroopwafels?

Eigenlijk zijn het simpele stroopwafels met een banketbakkersroom. De tompouce stroopwafels maken het bijzonder doordat je dus een banketbakkersroom in het midden doet in plaats van stroop. De banketbakkersroom kun je makkelijk maken, maar je moet wel goed opletten. Het mag namelijk niet gaan stollen. Eerst zorg je ervoor dat je de gelatine doet weken in koud water. Vervolgens doe je deel van de slagroom mengen met de eidooiers, vanille extract en Frost. Daarna verwarm je de rest van de slagroom in een steelpan. Als dit begint te borrelen, zet je het vuur zachter. Dan voeg je al roerend de eidooiers eraan toe. Blijf nu met een garde mixen tot het begint in te dikken. Daarna voeg je het arrowroot en de gelatine eraan toe. Roer goed door tot alle klontjes zijn opgelost. Daarna kun je de banketbakkersroom op een ondiep bord scheppen. Dek het dan af met huishoudfolie en zet aan de kant tot de stroopwafels klaar zijn. Daarna kun je de koolhydraatarme tompouce stroopwafels opbouwen!

Waar shop je dan alle producten?

Het fijne van de webshop www.afvallenmetbregje.nl is dat je daar eigenlijk alle producten die je nodig hebt kunt shoppen. Zowel de producten van Steviala als de witte chocolade van Balance. De overige producten shop je makkelijk in de supermarkt.

Liever ander recept maken met tompouce vulling of stroopwafels?

koolhydraatarme mergpijpjes koolhydraatarme Bossche bollen vlaai Koolhydraatarme tompouce cheesecake Koolhydraatarme zandgebakjes met aardbeien koolhydraatarme aardbei zandgebak

 

 

Koolhydraatarme stroopwafel tiramisu Koolhydraatarme stroopwafel cheesecake bites

 

 

 

Koolhydraatarme tompouce stroopwafels

Anne Verhoeve
Heerlijk genieten van stroopwafels maar dan net wat anders? Zonder stroop maar met banketbakkersroom? Zo krijg je namelijk tompouce stroopwafels. Zou het dan eigenlijk nog wel stroopwafels heten? en niet gewoon tompouce wafels? Ach ja, ze zijn in ieder geval de moeite waard om te maken!
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 30 min
Afkoel tijd 30 min
Gang Tussendoortje
Keuken dirty keto, keto, koolhydraatarm, koolhydraatbeperkt, Suikervrij
Porties 12 stroopwafels
calorieën 223 kcal

Equipment

Ingrediënten
  

Stroopwafels

Banketbakkersroom

Topping

Instructies
 

Stroopwafels

  • Voeg alle ingrediënten voor de stroopwafels toe aan een mengkom. Mix dit tot een glad beslag. Verwarm de kniepertjes machine voor. Maak van het beslag 24 bolletjes. Maak de stroopwafels met een ingevette machine. Als een stroopwafel klaar is, snij je hem uit met een ronde steekring. Zo krijg je mooie randjes. Bewaar de stroopwafelkruimels voor een ander recept.

Banketbakkersroom

  • Week het blaadje gelatine in koud water voor minimaal 10 minuten.
  • Vervolgens maak je de banketbakkersroom door 50 ml slagroom, 3 eierdooiers, vanille extract en het Frost toe te voegen aan een mengkom. Mix dit vervolgens met een garde goed door.
  • Daarna voeg je 150ml slagroom toe aan de steelpan en laat dit warm worden. Roer het met een garde door, totdat de klontjes weg zijn. Je let hierbij op dat het niet gaat koken. Vervolgens voeg je al roerend een klein scheutje warme slagroom toe aan de eieren.
  • Daarna giet je de rest van de eieren in de steelpan en dit blijf je roeren. Als het begint in te dikken, voeg je de gelatine en arrowroot erbij. Roer goed door tot de klontjes weg zijn.
  • Zet het vuur laag en blijf roeren tot de banketbakkersroom ingedikt is. Het is klaar als het een dikte heeft van een kwark. Zet nu het vuur uit. Giet het bankbetbakkesroom in een schaal en dek af met huishoudfolie. Laat het afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Leg 12 stroopwafels klaar en doe op ieder stroopwafel een lekkere schep banketbakkersroom. Tot slot verdeel je de overige stroopwafels erop. Druk lichtjes aan en zet vervolgens 60-90 minuten in de koelkast.
  • Smelt de chocolade in de magnetron of in een steelpan (au-bain-marie methode). Roer hier de roze kleurstof doorheen. Leg een snijplank bekleed met huishoudfolie klaar. Leg hier de stroopwafels op. Schep op ieder stroopwafel een klein laagje roze chocolade en laat ze uitharden. Daarna zijn de tompouce stroopwafel klaar om te serveren*.

Notities

Je kunt de banketbakkersroom bewaren in een afgesloten trommel in de koelkast. De stroopwafels kun je ook bewaren in een afgesloten trommel. Zo kun je elke dag een stroopwafel klaar maken. Als je ze in een keer klaar maakt, dan zullen ze na 2 dagen zacht worden en niet meer zo lekker krokant zijn.

Nutrition

Serving: 1gCalories: 223kcalCarbohydrates: 2.3gProtein: 6.4gFat: 20gSaturated Fat: 4.6gPolyunsaturated Fat: 0.1gMonounsaturated Fat: 0.9gCholesterol: 2.1mgSodium: 0.1mgFiber: 1.7gSugar: 2.1g
Trefwoord Afvallen met Bregje, amandelmeel, bakken, dirtyketo, Food, Foodblog, Foodblogger, Foodphotography, Funandhealthyfood, keto, ketofood, ketogeen, koolhydraatarm, koolhydraatarm bakken, koolhydraatarme recepten, koolhydraatbeperkt, lowcarb, recept, recepten, sugar free, suikervervangers, suikervrij
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.