Je zou bijna denken dat ik in de tompouce sferen zit. Heb inmiddels al verschillende ideeën op mijn website met tompouce en er komen nog wat ideeën aan! Tijdens de ‘ gekke combinatie give away ‘ op mijn social media kwam dit idee naar voren. Die moest ik maken, want ik ben gek op tompouce! In principe is het een cake met een vulling van slagroom en banketbakkersroom. Tot slot de karakteristieke uiterlijk van de roze glazuur topping! I love it! Al deze stappen gecombineerd, hebben ervoor gezorgd dat ik deze koolhydraatarme tompouce cake heb kunnen maken!
Maar wat maakt het nou een koolhydraatarme tompouce cake?
Eigenlijk kon je dit boven in de intro al lezen. Het is een cake gevuld met slagroom en banketbakkersroom. Een perfecte combinatie met een zachte cake. De cake is lekker zacht en smeuïg. Door de combinatie van de roze glazuur en de vulling, maak je wel echt de smaken van een tompouce. Daarom durf ik dit wel echt een koolhydraatarme tompouce cake noemen! De vulling word gemaakt met de volgende ingrediënten
- 175 ml slagroom
- 4 eidooiers
- 40 gram Kristal Sweet
- 2 blaadjes gelatine
- 1 tl vanille extract
Room
- 100 ml slagroom
- 100 gram mascarpone
- 20 gram Frost
De producten van Steviala, zoals de Steviala Kristal Sweet en Frost kun je shoppen bij www.afvallenmetbregje.nl !
Liever ander recept maken met tompouce vulling?
Ben je wel gek op tompouce door de banketbakkersroom? maar wil je liever wat anders maken dan deze koolhydraatarme tompouce cake? Kijk dan snel naar onderstaande recepten.

Koolhydraatarme tompouce cake
Equipment
- Mengkom
- garde
- Cooxwunderform SQ cakevorm 20cm
- huishoudfolie
Ingrediënten
- 175 gram amandelmeel steviala
- 4 eieren
- 100 gram aardbeienkwark Skyr
- 100 gram gesmolten roomboter
- 40 gram kristal sweet vanille Steviala
- 5 gram bakpoeder
- 1 tl vanille extract
- Snuf zout
Banketbakkersroom
- 175 ml slagroom
- 4 eidooiers
- 40 gram Kristal Sweet Steviala
- 2 blaadjes gelatine
- 1 tl vanille extract
Room
- 100 ml slagroom
- 100 gram mascarpone
- 20 gram Frost Steviala
Topping
- 60 gram witte chocolade Balance
- Roze kleurstof
Instructies
- Oven voorverwarmen op 175 graden hete lucht.
- Alle ingrediënten voor de cake toevoegen aan een mengkom. Mix het tot een glad beslag. Verdeel het beslag in de cakevorm.
- Bak de cake voor 40-45 minuten af. Maak ondertussen de banketbakkersroom.
- Als de oven klaar is, prik je met een satéprikker in het midden van de cake om te kijken of hij er weer droog uit komt. Laat de cake buiten de oven volledig afkoelen.
Banketbakkersroom
- Week de gelatineblaadjes voor 10 minuten.
- Doe de vier eidooiers in een mengkom met een scheutje slagroom. Klop dit vervolgens goed op met een vork. Daarna voeg je de rest van de slagroom samen met de Kristal Sweet en vanille extract in een steelpannetje en laat je dit warm worden
- Als het warm is, voeg je de gelatineblaadjes toe. Blijf vervolgens roeren tot alles gesmolten is. Voeg daarna langzaam en al roerend de eidooiers toe aan het steelpannetje. Blijf het mengsel roeren tot het dik begint te worden. Doe daarna het vuur uit en blijf roeren tot het mengsel de dikte krijgt van een dikke kwark.
- Giet vervolgens het mengsel in een ondiepe schaal en dek af met een stuk huishoudfolie. Zet dit voor 30 minuten in de koelkast.
Room vulling
- Klop de slagroom met mascarpone en frost stijf op.
- Snijd de cake doormidden en schep de banketbakkersroom in het midden. Spuit hier de slagroom bovenop. Leg vervolgens de cake er weer bovenop.
Topping
- Smelt de witte chocolade samen met de kokosolie volgens de au-bain-marie methode of via de magnetron. Voeg daarna 2 druppeltjes roze kleurstof toe en roer goed door.
- Spatel de gesmolten chocolade over de bovenkant van de cake. Zet voor ca 30 minuten in de koelkast om de chocolade hard te laten worden.
Notities
Nutrition