Koolhydraatarme amandelrotsjes shortbread

Een combinatie van een brosse koek met amandelrotsjes? Dat leek mij wel een goed plan. Dus ik ging aan de slag met de producten van DeNotenshop. Al een langere tijd mag ik mijzelf ambassadeur van DeNotenshop noemen. Dit vind ik erg tof want deNotenshop heeft heerlijke verse producten en een groot assortiment. Hoe leuk is het dan, dat ik receptjes kan maken met hun producten? Na wat brainstormen bedacht ik om amandelrotjes te combineren met shortbread! Zo ontstonden deze koolhydraatarme amandelrotsjes shortbread.

De topping is gemaakt met geroosterde amandelschaafsel, suikervrije pure chocolade en hazelnootpasta. De amandelschaafsel en hazelnootpasta heb ik van deNotenshop. De suikervrije chocolade gebruik ik van Steviala. Zo zijn de koolhydraatarme amandelrotsjes shortbread niet alleen koolhydraatarm maar ook suikervrij!

Uiteraard heb ik al meer recepten gemaakt voor deNotenshop, benieuwd? Bekijk het lijstje hieronder:

koolhydraatarme amandelrotsjes shortbread

Ingrediënten voor de amandelrotsjes shortbread

Bodem
Amandelschaafsel
Topping

Bereidingswijze voor de koolhydraatarme amandelrotsjes shortbread

Verwarm de oven voor op 175 graden hete lucht. Maak vervolgens de bodem door alle ingrediënten in een mengkom te kneden tot een beslag. Bij een siliconen bakvorm hoef je geen bakpapier te gebruiken. Anders bakvorm bekleden met bakpapier op de bodem. Druk het deeg vervolgens uit op de bodem. Bak daarna de bodem voor 20 minuten in de oven. Laat de bodem voor de koolhydraatarme amandelrotsjes shortbread daarna buiten de oven volledig afkoelen.

Verwarm de oven voor op 160 graden hete lucht. Meng daarna de amandelschaafsel met de Ery-Bronze en eiwit. Bekleed vervolgens een bakplaat met bakpapier en verspreid de amandelschaafsel over de bakpapier. Bak daarna voor 10 minuten in de oven. Schep vervolgens om en bak nog eens voor 5 minuten. Laat het daarna buiten de oven volledig afkoelen.

Smelt vervolgens de pure chocolade samen met de hazelnootpasta volgens de au-bain-marie methode. Doe daarna de amandelschaafsel in een mengkom en giet de gesmolten chocolade hierbij. Spatel vervolgens om tot alles bedekt is. Schep de amandelschaafsel op de bodem en verdeel gelijkmatig. Zet daarna voor minimaal 30 minuten in de koelkast. Je kunt nu de koolhydraatarme amandelrotsjes shortbread in repen of blokken snijden. Zelf maakte ik er 16 koeken van (4×4)

Voedingswaarden per amandelrotsjes shortbread (1/16e)

Kcal: 193
Kh: 2.5
Vet: 18.1
Ei: 4.5

Heb je de koolhydraatarme amandelrotsjes shortbread gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij daarin tagt! Dan kan dat met @anne.funhealthyfood.

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.