Koolhydraatarme kip kebab ovenschotel

Naast veel zoete baksels, maak ik natuurlijk ook hartige baksels. Al jaren eten we in de avond koolhydraatarm en is het voor ons een normale zaak om gevarieerd te eten tijdens koolhydraatarm avond eten. Echter krijg ik steeds vaker de vraag of ik wat inspiratie wil delen. Daarom heb ik besloten om ook wat hartige gerechten op de foto te zetten. Zo ook deze koolhydraatarme kip kebab ovenschotel. Ontzettend makkelijk en snel te maken en je kunt volop genieten van de smaken van kip kebab.

Met deze koolhydraatarme kip kebab ovenschotel heb ik gekozen om genoeg groenten toe te voegen. Zo zitten er bloemkool, sperziebonen, rode ui, paprika en tomaatjes doorheen. De kip kebab is kant en klaar gekocht bij de vers afdeling van de AH. Maar om de groenten ook te kruiden, heb ik gekozen om de shoarma met een twist kruiden van Green Gypsy kruiden te gebruiken. Daarnaast ben ik gek op de smaken van de Garlic Heaven kruiden, dus die heb ik er uiteraard ook nog doorheen gedaan!

Het recept is simpel, je kookt eerst de sperziebonen en de bloemkool. Daarna voeg je alles in een ovenschotel en bakt dit nog eens voor 25 minuten. Na 40 minuten heb je een heerlijke ovenschotel op tafel staan waar je met zo’n 2-3 personen van kunt genieten. Het voordeel is dat als je nog wat over houdt, je dit de volgende middag als lunch kunt eten!

Wist je dat er al meer lekkere avondmaaltijden op mijn website staan?

Koolhydraatarme kip kebab ovenschotel Ingrediënten voor de ovenschotel met kip kebab

  • 350 gram kip kebab
  • 400 gram Bloemkool
  • 200 gram Sperziebonen
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 8 tomaatjes
  • 1el shoarma kruiden 
  • 1el garlic heaven 
  • Snufje zout en peper

Bereidingswijze voor de kip kebab ovenschotel

Was de groenten. Snij de kontjes van de sperziebonen en kook ze voor 15 minuten in ruim water. Snij de bloemkool in roosjes en kook de bloemkool voor 8 minuten in een laagje water. Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht. Snij nu de paprika en ui in stukjes en halveer de tomaatjes. Giet de sperziebonen en de bloemkool af in een vergiet. Voeg alles toe aan een ovenschaal. Let op, je doet de kip kebab hier rauw in. Verdeel de shoarma kruiden, zout, peper en garlic heaven eroverheen en meng alles door met je handen. Zet nu voor 30 minuten in de oven. Daarna kun je de koolhydraatarme kip kebab ovenschotel zo eten of serveren met wat salade. Ook lekker met een beetje Fancy Garlic saus van Callowfit.

Tips
  • Wist je dat je de Callowfit sausjes met 10% korting kunt bestellen? Ga naar callowfit.store en vul de volgende kortingscode in: funandhealthycal10

Heb je de koolhydraatarme kip kebab ovenschotel gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij daarin tagt! Dat kan met @anne.funhealthyfood.

 

 

 

 

 

 

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.