Koolhydraatarme Ferrero Rocher harten

Wie zijn hart kun jij stelen met deze koolhydraatarme ferrero Rocher harten? Een dun laagje suikervrije pure chocolade met een vulling van zelfgemaakte suikervrije Ferrero Rocher. Het klinkt moeilijker dan dat het was. Je hebt maar een paar producten nodig. Zo gebruik je de hazelnoot pasta (verse) van de Notenshop en dit meng je simpelweg met verse slagroom, suikervrije dark melties en Kristal sweet. Klinkt niet te moeilijk he? 

Vervolgens zorg je ervoor dat je hazelnoten fijn gehakt zijn of gemalen. Afhankelijk van hoe grove stukken je houdt, hak je het grof of fijn. Je kunt er ook voor kiezen om het in een keukenmachine te doen. Het nadeel is echter dat je dan snel gruis krijgt, terwijl echte ferrero rocher die bite van hazelnoot stukken heeft. Nu nog alles bij elkaar voegen en je hebt de vulling van de Ferrero rocher harten gemaakt.

Je zult merken, op wat knoeien na, dat dit een makkelijk recept is maar het vergt wat snelheid en handigheid! Voor je het weet maak jij deze koolhydraatarme ferrero Rocher harten. Deze mooie harten heb ik gemaakt voor De Notenshop als ambassadeur. 

Wist je dat ik voor De Notenshop al meer recepten hebt gemaakt? Onder ander deze:

koolhydraatarme ferrero rocher harten

Ingrediënten voor de gevulde Ferrero rocher harten

Vulling
Topping

Bereidingswijze voor de Ferrero Rocher harten

Hak eerst de hazelnoten naar gewenste grootte. Voeg vervolgens de hazelnootpasta samen met de kristal sweet toe aan een steelpan. Laat dit al roerend smelten. Daarna voeg je ongeveer de helft van de slagroom toe. Roer dit goed door en daarna voeg je de overige slagroom toe. Vervolgens voeg je de chocolade toe en roer dit goed door tot alles is gesmolten. Tot slot voeg je de hazelnoten er al roerend doorheen. Zet het vuur vervolgens uit en laat de vulling daarna in de steelpan afkoelen. 

Voeg een laagje water toe aan een steelpan, ca 2cm. Zet daar een hittebestendig bakje op en doe hier 75 gram chocolade in. Laat de chocolade volgens de au-bain-marie methode smelten. Als het is gesmolten, zet je het vuur uit en haal je het bakje van de steelpan. Voeg nu 25 gram chocolade toe aan de gesmolten chocolade. Roer net zo lang tot dit is gesmolten. 

Liefde gaat door de maag!

Verdeel de chocolade over de 8 hart vompjes. Beweeg dit dan heen en weer, net zo lang tot alle randen bedekt zijn met chocolade. Keer daarna de siliconen vorm in een keer om op een snijplank. Zo loopt het overtollige chocolade eruit en behoud je een dunne wand. Gebruik nu een spatel om de siliconen vorm schoon te maken. Zet dit nu voor 30 minuten in de koelkast.

Na 30 minuten haal je de siliconen vorm weer uit de koelkast. Verdeel nu de vulling over de hartjes. Zorg dat je net 1 mm onder de rand blijft, hier komt nog een laagje chocolade op voor de bodem. Zet de vormen weer voor 30 min terug in de koelkast.

Daarna smelt je de overige 25 gram chocolade weer volgens de au-bain-marie methode. Haal de hartjes uit de koelkast en verdeel de chocolade over de hartjes. Je hebt maar een heel dun laagje nodig voor de bodem. Zet opnieuw terug in de koelkast voor 30 minuten.

Vervolgens kun je er nog voor kiezen om een topping erop te maken. Haal de harten uit de siliconen vormen en leg deze op een snijplank. Je kunt nu nog een swirl gesmolten chocolade eroverheen verdelen en daar nog wat hazelnoot gruis overheen strooien zoals op foto’s. Zonder deze topping zijn de koolhydraatarme ferrero Rocher harten ook erg lekker.

Voedingswaarden per ferrero rocher hart

Kcal: 281
Kh: 2.9
Vet: 25,8
Ei: 3.8

Heb je de koolhydraatarme ferrero Rocher harten gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij daarin tagt! Dat kan met @anne.funhealthyfood

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.