Koolhydraatarme passievrucht millionaires shortbread

Na een eerste receptje met de Steviala Pure Passion (passievrucht koekjes) heb ik nu nog een heerlijk recept voor jullie! De koolhydraatarme passievrucht millionaires shortbread. Een combinatie van no bake shortbread, passievrucht karamel en chocolade! Ik wist niet dat de smaken passievrucht en karamel goed samen gaan. Maar als je dit eenmaal gecombineerd hebt, weet je waarom top chefs dit graag combineren! Zoete fruitige smaken samen met romige karamel. Naast dat de passievrucht miljonaires shortbread koolhydraatarm is, is het ook suikervrij door de producten van Steviala. Maar niet het onbelangrijkst, ze zijn makkelijk te maken!

koolhydraatarme passievrucht millionairs shortbread

No bake passievrucht millionaires shortbread

Zoals je hierboven kon lezen, zijn de koolhydraatarme passievrucht millionaires shortbread makkelijk te maken! De bodem maak je met Steviala amandelmeel, Frost, roomboter en vanillepoeder. De karamel maak vervolgens je met slagroom, boter, Steviala Pure Passion en Ery-Bronze. Daarna nog een laagje chocolade van Steviala dark melties. Om het helemaal af te maken, smelt je vervolgens nog witte chocolade van balance en dit meng je met oranje kleurstof! Alle producten shop je bij Afvallenmetbregje

koolhydraatarme passievrucht millionairs shortbread

Wist je dat op mijn website meer soorten millionaires shortbread recepten staan?

Het zal je niet ontkomen zijn, maar ik ben gek op receptjes met karamel. Niet omdat ik dit zelf zo graag doe eten, maar omdat het zo leuk combineert met veel recepten. Ik hou ervan om recepten te maken met laagjes. De karamel laag is dan altijd een succes! Daarnaast zijn de meeste volgers op instagram altijd erg fanatiek op karamel recepten. Daarnaast worden ze er hier thuis ook blij van! Wil je liever nog een ander recept proberen? Probeer dan een van de volgende recepten;

koolhydraatarme passievrucht millionairs shortbread

Koolhydraatarme passievrucht millionaires shortbread

Anne Verhoeve
Fruitige smaken gecombineerd met een romige zachte karamel. Genieten van een blokje koolhydraatarme passievrucht millionaires shortbread!
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 20 min
Koelkast tijd 1 uur
Gang Nagerecht, Tussendoortje
Keuken keto, koolhydraatarm, Suikervrij
Porties 16 porties
calorieën 193 kcal

Equipment

Ingrediënten
  

Bodem

  • 130 gram amandelmeel Steviala
  • 45 gram Frost Steviala
  • 50 gram roomboter gesmolten
  • mespuntje vanillepoeder

Karamel

Topping

Instructies
 

  • Voeg alle ingredienten voor de bodem toe aan een mengkom. Meng dit met je handen tot een egale deeg. Druk het deeg uit op de bodem van je bakvorm. Als je geen cooxwunderform hebt, zorg dat je jouw bakvorm invet of bekleed met bakpapier. Zet de bakvorm in de koelkast.
  • Voeg alle ingredienten voor de karamel toe aan een steelpan. Laat dit al kokend indikken. Roer tussendoor met je garde even door. De karamel is klaar als je met een lepel een S vorm kunt maken in de karamel, zonder dat dit direct weer wegtrekt. (pannenkoeken stroop dikte). Als de karamel klaar is, schenk je dit op de bodem en verdeel gelijkmatig. Zet daarna voor minimaal 60 minuten in de koelkast.
  • Doe de dark melties met de kokosolie in een hittebestendig bakje. Doe ditzelfde met de witte chocolade. Smelt beide volgens de au-bain-marie methode. Zorg hiervoor dat het bakje met de chocolade, het water niet aanraakt. Als de dark melties zijn gesmolten, schenk je dit op de karamel en beweeg de bakvorm heen en weer tot alles bedekt is met chocolade.
  • Doe de oranje druppels bij de witte chocolade en schep dit daarna in een plastic zakje. Knip het puntje af en beweeg heen en weer over de gesmolten dark melties. Zet daarna in de koelkast tot de chocolade is uitgehard.
  • De passievrucht millionaires shortbread is nu klaar om in 4x4 stukken gesneden te worden. Bewaar ze in de koelkast. De dag erna zijn ze nog lekkerder!

Nutrition

Serving: 1blokjeCalories: 193kcalCarbohydrates: 1.6gProtein: 2.5gFat: 18.6gSaturated Fat: 7.6gPolyunsaturated Fat: 0.2gMonounsaturated Fat: 1gCholesterol: 0.4mgSodium: 0.1mgPotassium: 33.7mgFiber: 5.8gSugar: 1.3gCalcium: 2.7mgIron: 0.6mg
Trefwoord Afvallen met Bregje, amandelmeel, dirtyketo, Food, Foodblog, Foodblogger, Foodphotography, keto, ketofood, ketogeen, koolhydraatarm, koolhydraatarme recepten, koolhydraatbeperkt, LCHF, lowcarb, No Bake, recept, recepten, sugar free, suikervervangers, suikervrij
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.