Koolhydraatarme mergpijp cheesecake

Say what? een koolhydraatarme mergpijp cheesecake? Ja je leest het goed! Dit was een van de inzendingen van mijn ‘gekke combinatie give away’ via social media. Daar vraag ik mijn volgers om met gekke of lekkere ideeën te komen, van bijvoorbeeld recepten die gecombineerd worden. Zo ontstond ook deze mergpijp cheesecake met aardbeien. Ik wou graag de klassieke mergpijp vorm aanhouden, maar dan met een vulling van cheesecake (no Bake). En eerlijk is eerlijk, hij is echt onwijs lekker gelukt!

Koolhydraatarme mergpijp cheesecake

Hoe maak je de koolhydraatarme mergpijp cheesecake dan?

Eigenlijk zijn de stappen los van elkaar, erg makkelijk. Het grootste nadeel van dit recept, zit hem in de bewerkelijkheid. De stappen los van elkaar, kan echt oprecht iedereen. Daar hoef je geen keukenprins(es) voor te zijn. Het opbouwen is overigens ook geen ramp, maar het zit hem meer in de tijd. De marsepein dun uitrollen en eromheen vouwen is het lastigst! De rest is een kwestie van op maat snijden van de cake en stapelen! Pas als je de koolhydraatarme mergpijp cheesecake aansnijdt, weet je hoe de laagjes gelukt zijn haha !

Welke producten heb je allemaal nodig voor de mergpijp cheesecake?

De cake is gemaakt met maar 4 ingrediënten, namelijk Steviala amandelmeel, eieren, Steviala Kristal Sweet vanille en bakpoeder. De marsepein maak je ook met maar 4 ingrediënten, namelijk ook Steviala amandelmeel, Steviala Frost, eiwitten en een beetje vanille extract. De kwarklaag maak je, ja heel verrassend …. hahah, ook met maar 4 ingrediënten! MonChou, aardbeien kwark, Steviala Frost en gelatine blaadjes!

Tot slot heb je verse aardbeien en suikerverlaagde aardbeienjam nodig. En voor de topping gebruik je Steviala Dark melties.

Mocht je niet teveel producten willen aanschaffen, kun je bijvoorbeeld de kristal sweet vanille achterwege laten en die vervangen voor Steviala Frost. Voeg dan wel wat meer Frost aan toe, want Kristal Sweet is zoeter! Ik zou dan ipv 25 gram Kristal Sweet vanille, kiezen voor 40 gram Frost!

De producten kun je overigens. wel allemaal bij dezelfde webshop bestellen, namelijk www.afvallenmetbregje.nl. Zo heb je niet te maken met verschillende verzendkosten.

Toch liever ander recept maken met cheesecake? Check dan deze recepten!

Koolhydraatbeperkte speculoos cheesecake koolhydraatarme frambozen cheesecake met pistache crumble Koolhydraatarme tompouce cheesecake koolhydraatarme aardbeien marshmallow kwarktaart bites koolhydraatarme s'mores cheesecake Koolhydraatarme stroopwafel cheesecake bites koolhydraatarme oreo cheesecake koolhydraatarme twix cheesecake

Koolhydraatarme mergpijp cheesecake

Anne Verhoeve
Een kruising tussen een mergpijp en cheesecake ? Nou met dit recept maak je deze heerlijke mergpijp cheesecake baby! Heerlijke luchtige cake met daartussen MonChou laag en eromheen een dun laagje marsepein met chocolade!
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 20 minuten
Rusttijd 3 uur
Gang Nagerecht, Tussendoortje
Keuken dirty keto, keto, koolhydraatarm, koolhydraatbeperkt, Suikervrij
Porties 14
calorieën 200 kcal

Equipment

Ingrediënten
  

Cake

Marsepein

Kwarklaag

 • 200 gram MonChou
 • 150 gram aardbeien kwark Skyr
 • 25 gram Frost Steviala
 • 4 gelatineblaadjes + 40 ml water

Vulling

Topping

Instructies
 

Marsepein

 • Voeg alle ingrediënten toe aan een mengkom. Meng dit met je handen tot een egale bal. Als het te droog blijft, kun je er een klein beetje water aan toe voegen. Als het te nat is, voeg je weer wat amandelmeel toe.
 • Bekleed de egale bal met huishoudfolie en leg voor ca 30 minuten in de koelkast.

Cake

 • Verwarm oven voor op 180 °C.
 • Doe de eieren met Kristal sweet in een mengkom. Mix dit vervolgens voor 10 min op hoge snelheid luchtig op. Spatel vervolgens het amandelmeel en bakpoeder erdoor. Tot slot spatel je de gesmolten roomboter erdoor.
 • Bekleed bakplaat met bakpapier. Verdeel het beslag over de bakplaat. Maak een vierkant van ca 30x30. Bak gedurende 15 goudbruin in de oven. Laat het vervolgens buiten de oven volledig afkoelen

Cheesecake vulling maken

 • Week de gelatineblaadjes voor 10 minuten in koud water.
 • Klop de MonChou , aardbeien kwark en frost romig op.
 • Verwarm de gelatine blaadjes met 40 ml water. Dit kan met een steelpan of in de magnetron. Als de gelatine is gesmolten, zet je het vuur uit. Mix nu de cheesecake vulling en giet de gelatine er in een dun straaltje bij.

Opbouwen

 • Snijd de cake in minimaal 3 stukken, ter grootte van je cakevorm (ca 20cm). Tip leg je cakevorm erop en snij zo uit. Leg een stuk cake op de bodem. Smeer dit in met wat aardbeienjam. Snijd de aardbeien in plakjes en verdeel een aantal plakjes op de aardbeienjam. Vervolgens spatel je een deel van de cheesecake vulling erop.
 • Leg er weer een stuk cake bovenop en ga door met de stappen van hierboven, tot je ingrediënten op zijn, maar eindig altijd met een dun laagje cheesecake vulling. Zet vervolgens voor 2 uur in de koelkast.
 • Rol de marsepein uit tot een groot vierkant geheel. Zo dun mogelijk en net zo groot dat hij helemaal om je cake heen zou kunnen. Pak je cake uit de koelkast en haal uit de bakvorm.
 • Leg de cake in het midden van de marsepein en vouw de rest eromheen.
 • Smelt de chocolade (steelpan via de au-bain-marie methode) of in de magnetron. Verdeel de chocolade over de bovenkant van de cake en maak af met wat verse aardbeien. Zet dan voor 1 uur terug in de koelkast. Daarna kun je de cake aansnijden. Let op dat je een scherp mes gebruikt. Tip: je kunt de mes even verwarmen onder de warme kraan, droog je mes af en daarna ‘glij’ je door de chocolade heen.

Nutrition

Serving: 1plakCalories: 200kcalCarbohydrates: 3gProtein: 8.8gFat: 16.6gSaturated Fat: 4.7gPolyunsaturated Fat: 0.1gMonounsaturated Fat: 0.7gSodium: 0.3mgPotassium: 39.6mgFiber: 4gSugar: 1.8gVitamin C: 6.1mgCalcium: 2.3mgIron: 1.6mg
Trefwoord Afvallen met Bregje, amandelmeel, bakken, cake, dirtyketo, Food, Foodblog, Foodblogger, Foodphotography, Funandhealthyfood, keto, ketofood, ketogeen, koolhydraatarm, koolhydraatarm bakken, koolhydraatarme recepten, koolhydraatbeperkt, LCHF, lowcarb, recept, recepten, sugar free, suikervervangers, suikervrij
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.