Koolhydraatarme Ras el Hanout kip ovenschotel

Naast zoete recepten maak ik genoeg koolhydraatarme avondmaaltijden. Onze avondmaaltijden zijn eigenlijk al vanaf 2012 grotendeels koolhydraatarm geweest. Omdat ik via mijn instragram pagina hier steeds meer vraag naar kreeg, ben ik de maaltijden gaan fotograferen en nu ga ik deze ook voor jullie uitwerken op mijn website. Een heerlijke koolhydraatarme Ras el Hanout kip ovenschotel was een van de recepten die ik met jullie wil delen.

Koolhydraatarme Ras el Hanout kip ovenschotel

Wat zit er in een koolhydraatarme ras el Hanout kip ovenschotel?

Ten eerste speelt de Ras el Hanout kruiden een hoofdrol. Je kunt deze kruiden zelf maken, maar je kunt ook de heerlijke kruidenpotjes van GreenGypsy kruiden bestellen. Ras el Hanout staat voor ‘ het hoofd van de winkel’ en dat kun je dus zien als de Heer des Huizes. In dit recept staat de Ras el Hanout kruiden dan ook centraal in dit recept voor de keto Ras el Hanout kip ovenschotel. De Ras el Hanout kruiden bestaat uit paprikapoeder, peper, komijn, geelwortel, knoflook, chili, nootmuskaat, zout, peterselie en selderij. De kruiden zijn niet pittig, maar kruidig.

Rode tinten in het recept

Door het gebruik van de Ras el Hanout kruiden, krijg je al een rode kleur aan je gerecht. Echter door het gebruik van o.a. rode- en gele paprika, rode ui en tomaatjes, blijft het gehele recept een rode kleur hebben. Dat maakt het zo leuk om te serveren, want dan kun je contrast kleuren gebruiken. Denk aan witte bloemkoolrijst of een verse groene salade erbij. Zo kun je de koolhydraatarme Ras el Hanout kip ovenschotel vaker maken, maar er wel mee variëren.

Liever een ander hartig gerecht?

Wat dacht je van:

Koolhydraatarme Ras el Hanout kip ovenschotel

Koolhydraatarme Ras el Hanout kip ovenschotel

Anne Verhoeve
Een heerlijk makkelijk receptje voor een koolhydraatarme Ras el Hanout kip ovenschotel. Een mooie rode kleurtoon in je recept. Serveer met bijvoorbeeld witte bloemkoolrijst of een groene salade. Zo heb je een voedzame maaltijd met oosterse smaken.
Voorbereidingstijd 15 min
Oventijd 45 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken keto, koolhydraatarm, Marokkaans
Porties 2 personen
calorieën 438 kcal

Equipment

Ingrediënten
  

 • 1 rode paprika
 • 1 gele paprika
 • 2 rode uien
 • 175 gram tomaatjes
 • 2 kippenbouten
 • 2 kippenpoten
 • 2 el Ras el Hanout kruiden GreenGypsy
 • 25 gram Ery-Bronze Steviala
 • scheutje rode wijn azijn
 • scheutje olijfolie
 • snufje zout en peper (naar eigen smaak)

Instructies
 

 • Oven voorverwarmen 185 graden hete lucht.
 • Was eerst de paprika's. Vervolgens snij je de paprika’s door de lengte en verwijder de zaadjes. Snij de paprika’s in grove stukken. Pel de uien en snij in grove stukken.
 • Verdeel de uien en paprika stukken in een ovenschotel, leg de kip stukken ertussen. Doe vervolgens de kruiden met de ery-bronze, rode wijn azijn en olijfolie in een schaaltje en meng dit goed door. Verdeel dit over de ovenschotel en gebruik je handen om alles te mengen. Leg er wat rozemarijn takjes bovenop. Zet vervolgens de ovenschotel voor 45 minuten in de oven. 
 • Serveertip: Bloemkoolrijst of een groene salade

Nutrition

Calories: 438kcalCarbohydrates: 8gProtein: 39.5gFat: 26.8gSaturated Fat: 4.7gSodium: 7mgPotassium: 373.3mgFiber: 2.7gSugar: 4.8g
Trefwoord Afvallen met Bregje, Avondeten, Food, Foodblog, Foodblogger, Foodphotography, Funandhealthyfood, Gezond, Green Gypsy kruiden, Healthy, keto, ketofood, ketogeen, koolhydraatarm, koolhydraatarme recepten, koolhydraatbeperkt, lowcarb, recept, recepten, suikervervangers, suikervrij
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

 

 

 

 

 

 

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.