Koolhydraatarme hazelnoot bueno cupcakes

Ben jij ook zo gek op de smaken van chocolade en hazelnoten? Dan ken je vast ook wel de kinder Bueno repen. Erg lekker van smaak, maar vooral die zachte vulling in de binnenkant? Deze combinatie was een van de voorstellen die ik kreeg op mijn social media. Daar organiseer ik eens per jaar een ‘ gekke combinatie give away’ en iedereen kan leuke, gekke of bestaande recept ideeën insturen. Hiermee ga ik dan aan de slag en zo zijn ook deze koolhydraatarme hazelnoot Bueno cupcakes ontstaan. Wel heb ik de vulling wat dikker gehouden en niet zo eruit stromend zoals de echte kinderbueno.

Koolhydraatarme hazelnoot bueno cupcakes

Hoe maak je deze schattige koolhydraatarme hazelnoot bueno cupcakes dan?

De cupcakes zelf zijn makkelijk te maken. Je kunt namelijk alles, behalve de dark melties, in de mengkom doen en mixen. Vervolgens spatel je de gesmolten dark melties erdoor en klaar is je beslag! Met dit recept maak je 8 cupcakes. Het is belangrijk dat je de cupcakes niet te lang bakt, want dan kunnen ze te droog worden. Het heeft een brownie structuur, dus niet overbakken!

De producten voor dit recept shop je simpel bij www.lowcarbcenter.NL en als ik een tip mag geven, bestel dan je noten bij www.denotenshop.nl ! Heerlijk assortiment met fijne verse producten. In het recept voor de koolhydraatarme hazelnoot bueno cupcakes zelf kun je trouwens op de ingrediënten drukken, dan kom je direct bij de juiste producten uit. Handig als je niet goed weet welke producten je online kan aanschaffen.

Ben je wel gek op hazelnoten, maar wil je liever een ander recept maken?

Koolhydraatarme koffie hazelnoot ijsjes Koolhydraatarme noten peperkoek koolhydraatarme ferrero rocher harten koolhydraatarme chocoladetaart met noten en choco spread

 

 

 

 

Koolhydraatarme hazelnoot bueno cupcakes

Anne Verhoeve
Genieten van een chocolade cupcake met een hazelnoot Buenos vulling? Check dan snel dit recept. De Bueno vulling is niet te zacht, waardoor je wel structuur behoudt. De smaken van chocolade en hazelnoot is echt een heerlijke combinatie.
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 30 min
rusttijd 30 min
Gang Nagerecht, Tussendoortje
Keuken dirty keto, keto, koolhydraatarm, koolhydraatbeperkt, Suikervrij
Porties 8 cupcakes
calorieën 361 kcal

Ingrediënten
  

Cupcake

Vulling

Topping

 • 75 gram mascarpone
 • 20 gram Frost Steviala
 • 25 gram hazelnootvulling
 • 50 gram slagroom vers

Instructies
 

Cupcakes

 • Verwarm de oven voor op 165 graden hetelucht. Zet de cupcake vormpjes klaar met papiertjes of gebruik een siliconen variant. Om ze mooi te serveren, is het gebruik van de papiertjes altijd fijner.
 • Smelt de dark melties in de magnetron. Voeg de amandelmeel, cacao, eiwitpoeder, kristal sweet en zout toe aan een mengkom. Meng dit goed door. Voeg vervolgens één voor één de eieren eraan toe. Meng de bakingsoda met het appelazijn en voeg dit ook toe aan de mengkom.
 • Tot slot spatel je de vanille extract en de gesmolten chocolade erdoor en roer tot een glad beslag.
 • Verdeel het beslag in 8 cupcake vormpjes. Bak de cupcakes voor 20 minuten in de oven.
 • Haal de cupcakes uit de oven en laat ze buiten de oven afkoelen. Begin met het maken van de topping.

Hazelnoot vulling

 • Doe de hazelnoten in de keukenmachine en maal ze fijn. Voeg vervolgens de Frost eraan toe en mix het nog eens door. Laat de keukenmachine draaien en schenk beetje bij beetje de zonnebloemolie en vanille extract toe. Mix nu voor 3 minuten in de keukenmachine.
 • Smelt de witte chocolade in de magnetron of in een steelpan (au-bain-marie methode). Als het gesmolten is, schenk je dit ook in de keukenmachine erbij. Mix het geheel voor 2 minuten in de keukenmachine.
  De vulling schep je nu in een spuitzak met een rond spuitmondje. Neem 30 gram apart voor de topping.

Topping

 • Maak de topping door de Mascarpone met de frost op hoge snelheid romig op te kloppen. Voeg vervolgens de slagroom eraan toe en mix stijf op. Schep nu ook de hazelnootvulling erbij en mix dit romig op. Mocht je nog over hebben uit de spuitzak, kun je dit hier ook nog bij doen. Mix het nog eens kort door. Zet de mengkom voor 30 minuten in de koelkast. Maak ondertussen de vulling.

Opbouwen

 • Haal vervolgens met een lepeltje uit het midden van ieder cupcake een hapje. Spuit in ieder hapje de hazelnootvulling. Leg het hapje wat je eruit schepte er weer bovenop. Herhaal dit tot alle cupcakes klaar zijn.
 • Haal de topping uit de koelkast en schep dit in een spuitzak met een mooi spuitmondje. Spuit vervolgens een mooi toefje bovenop elke cupcake.

Nutrition

Serving: 1cupcakeCalories: 361kcalCarbohydrates: 3.8gProtein: 12.5gFat: 31.2gSaturated Fat: 8.5gPolyunsaturated Fat: 1.5gMonounsaturated Fat: 9.1gCholesterol: 2.4mgSodium: 1.8mgPotassium: 61.8mgFiber: 6gSugar: 2.5gCalcium: 4.8mgIron: 0.9mg
Trefwoord Afvallen met Bregje, amandelmeel, bakken, cake, De Notenshop, dirtyketo, Food, Foodblog, Foodblogger, Foodphotography, Funandhealthyfood, keto, ketofood, ketogeen, koolhydraatarm, koolhydraatarm bakken, koolhydraatarme recepten, koolhydraatbeperkt, LCHF, lowcarb, recept, sugar free, suikervervangers, suikervrij
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.