Als je mijn pagina al langer volgt, weet je dat ik gek ben op ijs. Je kunt veel verschillende varianten maken. Omdat ik graag gebrande hazelnoten van DeNotenshop wou verwerken in een recept, ben ik hiermee aan de slag gegaan. Door de smaken van gebrande hazelnoten met koffie te combineren, krijg je twee heerlijke volle smaken. Zo ontstonden deze koolhydraatarme koffie hazelnoot ijsjes.
Koolhydraatarme koffie hazelnoot ijsjes maken?
De ijsjes zijn gemaakt op basis van mascarpone, Griekse yoghurt, mocca en chocolade. De vulling heeft ook wel wat weg van de smaken van tiramisu. Doordat de chocolade laag eromheen gecombineerd wordt met gebrande hazelnoten, krijg je een fijne combinatie aan smaken. Daarnaast zorgen de hazelnoten ook voor structuur. Je koolhydraatarme koffie hazelnoot ijsjes zijn romig, de chocolade knapperig en de hazelnoten krokant.
Suikervrij en koolhydraatarm ijs
Door het gebruik van producten die laag zijn in koolhydraten, valt dit recept onder een koolhydraatarm recept. Daarnaast is het ook nog eens suikervrij omdat ik gebruik heb gemaakt van de producten van Steviala. Ken jij de producten van Steviala nog niet? Kijk dan snel naar de suikervrije chocolade die ik gebruik hebt, heerlijk romig, niet chemisch en vol van smaak! Door het gebruik van de producten van Steviala, zijn je keto koffie hazelnoot ijsjes niet alleen koolhydraatarm maar ook suikervrij!
Kleine side note over deze koolhydraatarme koffie hazelnoot ijsjes:
Dit recept is gemaakt met 6 siliconen ijsvormpjes omdat ik dacht dat het kleine ijsjes zouden blijven. Echter zijn de ijsjes machtig en zijn ze een kcal bom. Daarom kun je het beste kiezen voor kleine vormpjes en om dan 12 ijsjes maken. Ook kun je maar de helft opeten en de rest terug leggen in de vriezer. Al zal dit laatste wel erg moeilijk worden, want ze zijn erg lekker. De voedingswaarden in dit recept zijn gebaseerd op 6 ijsjes. Mocht je er dus minder maken, hou dan rekening met de voedingswaarden.
Wil je liever een ander koolhydraatarm ijsje maken?
- Aardbeien marshmallow ijsjes
- Viennetta ijs
- Aardbeien ijs met witte chocolade
- Stracciatella ijsjes
- Salty karamel ijsjes
- Framboos ijsjes
- Noten ijsjes

Koolhydraatarme koffie hazelnoot ijsjes
Equipment
- Mengkom
- 6 ijsvormpjes silicone
- Magnetron bestendig bakje
- Glas
- huishoudfolie
- Lepeltje
- snijplank
Ingrediënten
- 100 gram Mascarpone
- 200 gram Griekse Yoghurt 10%
- 30 gram Frost Steviala
- 1 gram Johannesbroodpitmeel
- 1/2 zakje mocca oploskoffie
- 50 gram Dark melties Steviala
- 10 gram Cacao
Topping
- 150 gram Dark melties Steviala
- 10 gram kokosolie
- 50 gram fijn gehakte gebrande hazelnoten DeNotenshop
Instructies
- Smelt de chocolade .Voeg vervolgens de mascarpon en Griekse yoghurt toe aan de mengkom. Mix dit romig op. Vervolgens voeg je de overige ingredienten toe en mix dit voor 2 minuten romig op hoge snelheid.
- Vul 6 ijsvormpjes met de koffie vulling. Klop vervolgens de vormpjes een paar keer op het aanrecht, zo voorkom je belletjes. Dek af met huishoudfolie en zet voor minimaal 6 uur in de vriezer.
Topping
- Doe de chocolade samen met de kokosolie in een magnetronbestendig bakje. Zet voor 20 seconden op 750 watt. Roer kort door en zet terug voor 5 seconden, haal uit de magnetron en roer door. Herhaal dit tot al het chocolade is gesmolten.
- Haal de ijsjes uit de vriezer. Leg vervolgens een snijplank klaar met huishoudfolie.
- Hak de gebrande hazelnoten heel fijn en roer dit door de chocolade. Dip vervolgens de ijsjes in de chocolade, gebruik een lepeltje om alle kanten te bedekken. Als alles is bedekt, leg je de ijsjes op de snijplank. Zodra de chocolade is uitgehard, zijn de ijsjes klaar om direct op te eten. Ook kun je ervoor kiezen om ze per stuk in te pakken in huishoudfolie en weer snel terug te leggen in de vriezer.
Nutrition