Koolhydraatarme koffie hazelnoot ijsjes

Als je mijn pagina al langer volgt, weet je dat ik gek ben op ijs. Je kunt veel verschillende varianten maken. Omdat ik graag gebrande hazelnoten van DeNotenshop wou verwerken in een recept, ben ik hiermee aan de slag gegaan. Door de smaken van gebrande hazelnoten met koffie te combineren, krijg je twee heerlijke volle smaken. Zo ontstonden deze koolhydraatarme koffie hazelnoot ijsjes.

Koolhydraatarme koffie hazelnoot ijsjes

Koolhydraatarme koffie hazelnoot ijsjes maken?

De ijsjes zijn gemaakt op basis van mascarpone, Griekse yoghurt, mocca en chocolade. De vulling heeft ook wel wat weg van de smaken van tiramisu. Doordat de chocolade laag eromheen gecombineerd wordt met gebrande hazelnoten, krijg je een fijne combinatie aan smaken. Daarnaast zorgen de hazelnoten ook voor structuur. Je koolhydraatarme koffie hazelnoot ijsjes zijn romig, de chocolade knapperig en de hazelnoten krokant.  

Suikervrij en koolhydraatarm ijs

Door het gebruik van producten die laag zijn in koolhydraten, valt dit recept onder een koolhydraatarm recept. Daarnaast is het ook nog eens suikervrij omdat ik gebruik heb gemaakt van de producten van Steviala. Ken jij de producten van Steviala nog niet? Kijk dan snel naar de suikervrije chocolade die ik gebruik hebt, heerlijk romig, niet chemisch en vol van smaak! Door het gebruik van de producten van Steviala, zijn je keto koffie hazelnoot ijsjes niet alleen koolhydraatarm maar ook suikervrij!

Koolhydraatarme koffie hazelnoot ijsjes

Kleine side note over deze koolhydraatarme koffie hazelnoot ijsjes:

Dit recept is gemaakt met 6 siliconen ijsvormpjes omdat ik dacht dat het kleine ijsjes zouden blijven. Echter zijn de ijsjes machtig en zijn ze een kcal bom. Daarom kun je het beste kiezen voor kleine vormpjes en om dan 12 ijsjes maken. Ook kun je maar de helft opeten en de rest terug leggen in de vriezer. Al zal dit laatste wel erg moeilijk worden, want ze zijn erg lekker. De voedingswaarden in dit recept zijn gebaseerd op 6 ijsjes. Mocht je er dus minder maken, hou dan rekening met de voedingswaarden. 

Wil je liever een ander koolhydraatarm ijsje maken?
Koolhydraatarme koffie hazelnoot ijsjes

Koolhydraatarme koffie hazelnoot ijsjes

Anne Verhoeve
Een heerlijk recept voor koolhydraatarme ijsjes met een koffie en gebrande hazelnoot smaak.
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 15 min
Vriezer 6 uur
Gang Nagerecht, Tussendoortje
Keuken keto, koolhydraatarm, Suikervrij
Porties 6 porties
calorieën 337 kcal

Equipment

Ingrediënten
  

Topping

Instructies
 

  • Smelt de chocolade .Voeg vervolgens de mascarpon en Griekse yoghurt toe aan de mengkom. Mix dit romig op. Vervolgens voeg je de overige ingredienten toe en mix dit voor 2 minuten romig op hoge snelheid.
  • Vul 6 ijsvormpjes met de koffie vulling. Klop vervolgens de vormpjes een paar keer op het aanrecht, zo voorkom je belletjes. Dek af met huishoudfolie en zet voor minimaal 6 uur in de vriezer.

Topping

  • Doe de chocolade samen met de kokosolie in een magnetronbestendig bakje. Zet voor 20 seconden op 750 watt. Roer kort door en zet terug voor 5 seconden, haal uit de magnetron en roer door. Herhaal dit tot al het chocolade is gesmolten.
  • Haal de ijsjes uit de vriezer. Leg vervolgens een snijplank klaar met huishoudfolie.
  • Hak de gebrande hazelnoten heel fijn en roer dit door de chocolade. Dip vervolgens de ijsjes in de chocolade, gebruik een lepeltje om alle kanten te bedekken. Als alles is bedekt, leg je de ijsjes op de snijplank. Zodra de chocolade is uitgehard, zijn de ijsjes klaar om direct op te eten. Ook kun je ervoor kiezen om ze per stuk in te pakken in huishoudfolie en weer snel terug te leggen in de vriezer.

Nutrition

Serving: 1gCalories: 337kcalCarbohydrates: 4.9gProtein: 5.4gFat: 29.5gSaturated Fat: 14.3gPolyunsaturated Fat: 0.4gMonounsaturated Fat: 4.4gSodium: 1.5mgPotassium: 235.8mgFiber: 15.4gSugar: 2.1gCalcium: 16.3mgIron: 3.5mg
Trefwoord Afvallen met Bregje, De Notenshop, dirtyketo, Food, Foodblog, Foodblogger, Foodphotography, Funandhealthyfood, keto, ketofood, ketogeen, koolhydraatarm, koolhydraatarm bakken, koolhydraatarme recepten, koolhydraatbeperkt, LCHF, lowcarb, No Bake, recept, recepten, sugar free, suikervervangers, suikervrij
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.