Koolhydraatarme peperkoek met noten

Een gewone peperkoek of ook wel bekend als ontbijtkoek is altijd lekker. Zo maakte ik eerder een koolhydraatarme noten cake wat erg veel weg had van de structuur en de smaken. Voor de Notenshop maakte ik deze lekkere koolhydraatarme peperkoek met noten. Voor dit recept heb ik gekozen voor de combinatie aan noten van amandelen, pecannoten, walnoten, hazelnoten en macadamia noten. Je voegt de noten samen met de Ery-Bronze toe aan een steelpan en bak de noten. Hierdoor komen de smaken er nog meer uit. 

Koolhydraatarme noten peperkoek

Snel & makkelijk een plakje keto peperkoek met noten?

De basis van de koolhydraatarme peperkoek met noten is snel en makkelijk te maken. Mocht je geen lijnzaadmeel hebben, dan kun je kiezen voor gewone lijnzaad. De gewone lijnzaad kun je met een keukenmachine fijnmalen. Daarnaast kun je ook zelf de noten uitzoeken. Kies dan vooral de noten die jij het lekkerst vindt. Als ambassadeur van de DeNotenshop ben ik super trots dat mijn recepten ook op hun website staan te schitteren! 

Koolhydraatarme peperkoek, kruidkoek of ontbijtkoek?

Dr. Google heeft mij verteld dat peperkoek en ontbijtkoek een en hetzelfde is. Alles is ontbijtkoek maar zodra er kruiden doorheen gaan, kun je het ook peperkoek of kruidkoek noemen. In principe geldt voor alles hetzelfde, het is erg lekker! Voor dit recept heb ik gekozen om het een koolhydraatarme peperkoek met noten te noemen, omdat ik peperkoekkruiden toegevoegd heb. Zo bijzonder is het dus niet, haha ! Mocht je geen peperkoekkruiden hebben, kun je ook kiezen voor de speculaaskruiden van GreenGypsy.

Hou je van de structuur van peperkoek? Probeer dan ook eens de volgende recepten:

Uiteraard heb ik al meer recepten gemaakt voor deNotenshop, benieuwd? Bekijk het lijstje hieronder:

Koolhydraatarme noten peperkoek

Koolhydraatarme peperkoek met noten

Anne Verhoeve
Een snel en makkelijk receptje voor een heerlijke peperkoek met noten. De peperkoek is lekker gekruid, heeft een fijne structuur en een zachte bite. Door de noten kun je volop genieten van de verschillende structuren. Dit recept is gemaakt als ambassadeur voor DeNotenshop, kijk ook zeker daar voor de lekkere noten!
Voorbereidingstijd 15 min
baktijd 45 min
Gang Nagerecht, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken keto, koolhydraatarm, Suikervrij
Porties 12 plakken
calorieën 262 kcal

Ingrediënten
  

Topping

  • 200 gram gemengde gebrande noten (walnoten, pecannoten, hazelnoten, amandelen)
  • 40 gram Ery-Bronze Steviala

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden hete lucht.
  • Voeg de noten en 40 gram erythritol toe aan een steelpan. Schep regelmatig om met een spatel. Als de Ery-bronze is gesmolten, en de noten bruin gekleurd zijn. Zet je het vuur uit. Daarna leg je de noten op een snijplank en hak ze in grove stukken.
  • Voeg vervolgens het amandelmeel, lijnzaadmeel, Ery-bronze, bakpoeder, wijnsteenbakpoeder en peperkoekkruiden toe aan een mengkom. Mix dit door elkaar.
  • Voeg vervolgens de Heavenly dark, roomkaas, gesmolten roomboter en eieren eraan toe. Mix het geheel voor 1 minuut romig op.
  • Schep nu 2/3e van de notenmengsel door het beslag. Spatel dit even door elkaar. Vervolgens bekleed je een cakevorm, of je gebruikt een siliconen cakevorm. Schep het beslag nu in de cakevorm. Tot slot verdeel je de overige noten nog op de bovenkant en drukt dit lichtjes aan.
  • Zet de cake vervolgens voor 45-55 minuten in de oven. Laat buiten de oven volledig afkoelen. Per portie ook in te vriezen.

Nutrition

Serving: 1plakCalories: 262kcalCarbohydrates: 3.5gProtein: 9.7gFat: 22.5gSaturated Fat: 4.8gSodium: 0.2mgFiber: 6.1gSugar: 1.8g
Trefwoord Afvallen met Bregje, amandelmeel, bakken, De Notenshop, Food, Foodblog, Foodblogger, Foodphotography, Funandhealthyfood, Gezond, Green Gypsy kruiden, Healthy, keto, ketofood, ketogeen, koolhydraatarm, koolhydraatarm bakken, koolhydraatarme recepten, koolhydraatbeperkt, LCHF, lowcarb, recept, recepten, sugar free, suikervervangers, suikervrij
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.