Een gewone peperkoek of ook wel bekend als ontbijtkoek is altijd lekker. Zo maakte ik eerder een koolhydraatarme noten cake wat erg veel weg had van de structuur en de smaken. Voor de Notenshop maakte ik deze lekkere koolhydraatarme peperkoek met noten. Voor dit recept heb ik gekozen voor de combinatie aan noten van amandelen, pecannoten, walnoten, hazelnoten en macadamia noten. Je voegt de noten samen met de Ery-Bronze toe aan een steelpan en bak de noten. Hierdoor komen de smaken er nog meer uit.
Snel & makkelijk een plakje keto peperkoek met noten?
De basis van de koolhydraatarme peperkoek met noten is snel en makkelijk te maken. Mocht je geen lijnzaadmeel hebben, dan kun je kiezen voor gewone lijnzaad. De gewone lijnzaad kun je met een keukenmachine fijnmalen. Daarnaast kun je ook zelf de noten uitzoeken. Kies dan vooral de noten die jij het lekkerst vindt. Als ambassadeur van de DeNotenshop ben ik super trots dat mijn recepten ook op hun website staan te schitteren!
Koolhydraatarme peperkoek, kruidkoek of ontbijtkoek?
Dr. Google heeft mij verteld dat peperkoek en ontbijtkoek een en hetzelfde is. Alles is ontbijtkoek maar zodra er kruiden doorheen gaan, kun je het ook peperkoek of kruidkoek noemen. In principe geldt voor alles hetzelfde, het is erg lekker! Voor dit recept heb ik gekozen om het een koolhydraatarme peperkoek met noten te noemen, omdat ik peperkoekkruiden toegevoegd heb. Zo bijzonder is het dus niet, haha ! Mocht je geen peperkoekkruiden hebben, kun je ook kiezen voor de speculaaskruiden van GreenGypsy.
Hou je van de structuur van peperkoek? Probeer dan ook eens de volgende recepten:
Uiteraard heb ik al meer recepten gemaakt voor deNotenshop, benieuwd? Bekijk het lijstje hieronder:
- Ferrero Rocher harten
- Karamel noten tartelettes
- Giant cookie bars
- Kokos limoen koekjes
- Aardbeien kniepertjes

Koolhydraatarme peperkoek met noten
Equipment
- Mengkom
- Oven
- Snijplank + mes
Ingrediënten
- 200 gram Amandelmeel Steviala
- 35 gram Lijnzaadmeel
- 50-70 gram Ery-Bronze Steviala
- 50 gram Heavenly Dark Steviala
- 125 gram roomkaas
- 50 gram roomboter gesmolten
- 4 eieren
- 8 gram bakpoeder
- 1 tl wijnsteenbakpoeder
- 2-3 el peperkoekkruiden
Topping
- 200 gram gemengde gebrande noten (walnoten, pecannoten, hazelnoten, amandelen)
- 40 gram Ery-Bronze Steviala
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 graden hete lucht.
- Voeg de noten en 40 gram erythritol toe aan een steelpan. Schep regelmatig om met een spatel. Als de Ery-bronze is gesmolten, en de noten bruin gekleurd zijn. Zet je het vuur uit. Daarna leg je de noten op een snijplank en hak ze in grove stukken.
- Voeg vervolgens het amandelmeel, lijnzaadmeel, Ery-bronze, bakpoeder, wijnsteenbakpoeder en peperkoekkruiden toe aan een mengkom. Mix dit door elkaar.
- Voeg vervolgens de Heavenly dark, roomkaas, gesmolten roomboter en eieren eraan toe. Mix het geheel voor 1 minuut romig op.
- Schep nu 2/3e van de notenmengsel door het beslag. Spatel dit even door elkaar. Vervolgens bekleed je een cakevorm, of je gebruikt een siliconen cakevorm. Schep het beslag nu in de cakevorm. Tot slot verdeel je de overige noten nog op de bovenkant en drukt dit lichtjes aan.
- Zet de cake vervolgens voor 45-55 minuten in de oven. Laat buiten de oven volledig afkoelen. Per portie ook in te vriezen.