Koolhydraatarme Alfajores met lemoncurd

Ben jij nog op zoek naar een leuk koekje voor pasen? En ben je gek op lemoncurd? Dan zijn deze koolhydraatarme alfasores met lemoncurd wat voor jou. Leuk en makkelijk te maken. Daarnaast kun je ook nog leuk variëren met wat voor vorm je ze geeft! Ik heb deze koeken samen gemaakt met Ilona van @keto_ilona en wij hebben gekozen voor ronde alfajores met bovenop een koekje waar een paashaas uitgedrukt is! Zo is het nog extra leuk voor pasen ook. Je kunt deze Alfajores met lemoncurd natuurlijk ook heel het jaar door maken! Zeker als je van lemoncurd houdt.

koolhydraatarme alfajores lemoncurd

Wat heb je nodig voor de koolhydraatarme alfajores lemoncurd?

In principe zijn de koekjes niet moeilijk te maken. Eerst maak je het deeg door de amandelmeel, kokosmeel, ei, roomboter, Frost en xanthaangom met elkaar te mengen. Dit kan je gewoon kneden met je handen of je kiest voor deeghaken in je keukenmachine. De xanthaangom wordt gebruikt om de elasticiteit in het recept te bewaken. Je kunt het eruit laten, maar je krijgt dan wel een ander structuur koekje. Xanthaangom shop je makkelijk bij www.afvallenmetbregje.nl of in de supermarkt.

De lemoncurd maak je door de au-bain-marie methode te gebruiken. Dit houdt dat je een steelpan met een laagje water op het vuur zet. Hierop zet je vervolgens een hittebestendig schaaltje waar je de rasp en sap van de citroen in doet. Daarna doe je de Frost en roomboter erbij en dit laat je smelten door middel van de stoom van het water. Let op dat het bakje het water niet raakt, anders ga je alsnog te snel verhitten. Als de roomboter is gesmolten, voeg je de eieren eraan toe en blijf je met een garde kloppen tot het begint in te dikken. Vervolgens zet je het vuur uit en haal je het bakje van de steelpan. Blijf dan nog met een garde mixen tot het afkoelt naar kamertemperatuur. Dan dek je het schaaltje af met huishoudfolie en zet het in de koelkast. Je koolhydraatarme lemoncurd voor de alfajores zijn nu klaar!

Ander inspiratie nodig met citroen?

Wil je liever wat anders maken dan deze koolhydraatarme alfajores met lemoncurd? Of denk je, heb nu toch citroenen in huis en wil nog wel meer maken! Kijk dan snel naar onderstaande recepten.

mini koolhydraatarme key lime pie Koolhydraatarme lemoncurd cakerol Koolhydraatarme lemon meringue mousse koolhydraatarme citroen pistache cannoli koolhydraatarme citroen cupcakes

koolhydraatarme citroen granola

 

 

 

 

koolhydraatarme alfajores lemoncurd

Koolhydraatarme alfajores met lemoncurd

Anne Verhoeve
Snel en makkelijk genieten van koolhydraatarme alfajores met lemoncurd! Heerlijk koekje met een laagje lemoncurd erin.
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 30 min
rusttijd 30 min
Gang Tussendoortje
Keuken dirty keto, keto, koolhydraatarm, koolhydraatbeperkt, Suikervrij
Porties 16 koekjes
calorieën 142 kcal

Equipment

Ingrediënten
  

Vulling

 • rasp van 2 grote citroenen
 • sap van 2 grote of 4 kleine citroenen ca. 65-75 ml sap
 • 50 gr Frost Steviala
 • 125 gr roomboter ongezouten
 • 2 eieren

Instructies
 

 • Deeg maken door al de ingrediënten in een mengkom te doen. Kneden tot het een deegbal wordt. Vervolgens in huishoudfolie inpakken en 30 min in de koelkast laten rusten.
 • Lemoncurd maken door de citroenen te wassen. Daarna kun je ze raspen en het sap uitpersen boven een zeef.
 • Doe de rasp, sap, frost en roomboter in een hittebestendig bakje. Vul een steelpan met een laagje water en zet op het vuur. Zet het bakje met de citroensap op de steelpan en roer door tot de roomboter is gesmolten.
 • Voeg vervolgens de eieren eraan toe en klop dit op met een garde. Blijf kloppen tot het begint in te dikken.
 • Zet het vuur uit en klop met een garde tot de lemoncurd kamertemperatuur is geworden. Schenk de lemon curd in een ondiep schaaltje. Dek dit af met huishoudfolie en laat afkoelen in de koelkast.
 • Verwarm de oven voor op 165 graden hete lucht.
 • Leg u een stuk bakpapier op de aanrecht. Haal het deeg uit de oven en leg op het stuk bakpapier. Druk het deeg aan. Leg er nu een stuk huishoudfolie op en rol met een deegroller het deeg uit tot ongeveer 1 cm dikte
 • Maak met een koekjes uitsteker (5cm) ca 32 rondjes uit het deeg. Leg de rondjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak ze voor 12 minuten goudbruin.
 • Als de koekjes afgekoeld zijn, schep je op 16 koekjes een lepeltje lemon curd vulling. Leg het andere koekje erop en druk voorzichtig aan. De Alfajores paas koekjes zijn klaar!

Nutrition

Serving: 1koekjeCalories: 142kcalCarbohydrates: 1gProtein: 5.9gFat: 13.6gSaturated Fat: 6.2gSodium: 0.2mgPotassium: 6.6mgFiber: 0.8gSugar: 0.6g
Trefwoord Afvallen met Bregje, amandelmeel, bakken, dirtyketo, Food, Foodblog, Foodblogger, Foodphotography, Funandhealthyfood, Gezond, Healthy, keto, ketofood, ketogeen, koolhydraatarm, koolhydraatarm bakken, koolhydraatarme recepten, koolhydraatbeperkt, LCHF, lowcarb, recept, recepten, sugar free, suikervervangers, suikervrij
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.