Koolhydraatarme roze koek cake

Ken jij ze? De roze koeken? Een lekker zacht koekje met een roze glazuur erop. Tijdens de ‘gekke combinatie give away’ via mijn social media, kwam dit verzoek ook binnen. Echter niet een normale roze koek, maar een koolhydraatarme roze koek cake! Zo gezegd zo gedaan, want dat leek mij ook wel erg lekker. Een basis van een lekkere smeuïge cake met daarop een roze glazuur. Dat kan niet mis gaan toch? De cake is heerlijk zacht en niet droog! Dat is vaak een uitdaging met een koolhydraatarme cake gemaakt van amandelmeel. Maar wees gerust, dit is net een ‘ echte ‘ cake! Een simpel receptje maar je krijgt er een heerlijke koolhydraatarme roze koek cake voor terug.

koolhydraatarme roze koek cake

Wat heb je nodig voor de koolhydraatarme roze koek cake?

Zoals je hierboven kon lezen, is het een makkelijk recept waarmee jij een heerlijke roze koek cake mee kan maken. De cake is op basis van Steviala amandelmeel, eieren, franse kwark, roomboter, steviala Kristal Sweet vanille, bakpoeder en vanille extract. Bewust gekozen voor de Kristal Sweet vanille, omdat je dan echt dat zachte vanille cake krijgt. Dit vind ik goed passen bij de koolhydraatarme roze koek cake! De topping is gemaakt van balance witte chocolade met roze kleurstof.

Je kunt ook voor andere opties kiezen. Namelijk witte chocolade met frambozen. Daarmee krijg je nog een lekker fruitige smaak aan je roze koek cake ook! De frambozen moet je dan wel eerst uitkoken, pureren en door een zeef halen. Dan hou je alleen de kleurstof over van de frambozen. Daarmee kun je de witte chocolade ook roze kleuren. Je kookt eerst de frambozen en daarna pureer je dit. Zeef dit vervolgens om de pitjes eruit te krijgen. Voeg de frambozensap terug in de steelpan en voeg hier al roerend de chocolade bij. Roer net zo lang door tot de chocolade is gesmolten. Zet daarna het vuur uit en laat een beetje afkoelen. Vervolgens schenk je de roze chocolade over de cake.

Zelf kies ik voor snel en makkelijk en pak ik de roze kleurstof uit de webshop van www.afvallenmetbregje.nl .

koolhydraatarme roze koek cake

Andere manieren van frosting maken

Liever geen witte chocolade gebruiken voor de koolhydraatarme roze koek cake? Dat kan ook! Ook dat kan nog op twee verschillende manieren.

Manier 1 is een eiwit met 20 gram Frost en 1/2 tl citroensap in een hittebestendig bakje te doen. Zet een steelpan met een laagje water op het vuur. Zet het hittebestendig bakje erboven op. Mix met een handmixer de eiwitten op, terwijl het opwarmt volgens de au-bain-marie methode. Na 2 minuten mixen, haal je het bakje van de steelpan en zet je het vuur uit. Mix nu nog zo lang door tot het weer afkoelt naar kamertemperatuur. Is het nog te dik? Voeg dan een beetje water erbij. Is het te dun? Voeg dan nog wat Frost erbij. Als de dikte naar wens is, voeg je nog de kleurstof toe.

Manier 2 is om 1el water met 3 el Frost te mengen. Mix dit goed door en kijk of je de glazuur een mooie dikte vindt hebben. Is het te dun? voeg dan nog wat Frost aan toe. Is het te dik? voeg dan nog een beetje water eraan toe.

Liever een ander soort cake ipv de koolhydraatarme tompouce cake?

Dan heb je geluk! Check deze pareltjes eens!

koolhydraatarme oreo cakerol koolhydraatarme sushi cake koolhydraatarme Snickers cakerol koolhydraatarme marmercake koolhydraatarme cake met crunchy noten topping

 

 

 

 

Koolhydraatarme roze koek cake

Anne Verhoeve
De gewone koeken ken je vast wel, een roze koek! Een lekker cakeje met roze glazuur erop. Deze combinatie heb ik ook gemaakt, maar dan in een cake variant! Heerlijk genieten!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Gang Nagerecht, Tussendoortje
Keuken dirty keto, keto, koolhydraatarm, koolhydraatbeperkt, Suikervrij
Porties 12 plakken
calorieën 229 kcal

Ingrediënten
  

Topping

Instructies
 

  • Oven voorverwarmen op 175 graden hete lucht.
  • Alle ingrediënten voor de cake toevoegen aan een mengkom. Mix het tot een glad beslag. Bekleed een cakevorm (20cm) met bakpapier of vet een vorm goed in met boter. Verdeel het beslag in de cakevorm.
  • Bak de cake voor 40-45 minuten af. Prik met een satéprikker in het midden van de cake om te kijken of hij er weer droog uit komt. Als hij nog niet droog is, doe je er nog enkele minuten bij. Laat de cake daarna buiten de oven volledig afkoelen.

Topping

  • Smelt de witte chocolade. Dit kan je doen in de magnetron (eerst 30 seconden 750watt, daarna roeren, nog eens 10 seconden en daarna 5 seconden net zo lang tot het gesmolten is). Of je kunt de chocolade in een hitte bestendig bakje doen en de chocolade smelten volgens de au-bain-marie methode.
  • Roer daarna de roze kleurstof druppels erdoor. Schenk de chocolade over de cake en zet voor 30 minuten in de koelkast om op te laten stijven.

Notities

Snij de cake aan door een scherp mes eerst warm te maken. Dan heel rustig door de chocolade heen smelten. Zo maak je mooie plakken zonder afgebroken chocolade topping.

Nutrition

Serving: 1plakCalories: 229kcalCarbohydrates: 2.1gProtein: 6.6gFat: 20.5gSaturated Fat: 8.3gPolyunsaturated Fat: 0.1gMonounsaturated Fat: 0.7gCholesterol: 1.6mgFiber: 1.9gSugar: 1.8g
Trefwoord Afvallen met Bregje, amandelmeel, bakken, cake, dirtyketo, Food, Foodblog, Foodblogger, Foodphotography, Funandhealthyfood, keto, ketofood, ketogeen, koolhydraatarm, koolhydraatarm bakken, koolhydraatarme recepten, koolhydraatbeperkt, LCHF, lowcarb, recept, recepten, sugar free, suikervervangers, suikervrij
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.