Als je gek bent op de smaken van brownie en van mokka, dan zit je met dit recept goed! Het is niet alleen een lekker receptje, maar ook nog eens makkelijk te maken. De smakencombinatie heb ik als tip gekregen via mijn social media. Daar stond dit idee ingevuld bij de ‘ gekke combinatie give away’ . De koolhydraatarme brownie mokka cheesecake heeft een fijne structuur. Je hebt namelijk de fudgy brownie laag met daarop een zachte cheesecake vulling en bovenop nog een knabbeltje van de chocolate chips! Daarnaast heeft dit recept per stukje ook leuke macros! Benieuwd hoe jij deze koolhydraatarme brownie mokka cheesecake kan maken? Lees dan snel verder!
Wat heb je nodig voor de koolhydraatarme brownie mokka cheesecake?
De brownie zelf maak je simpel en snel door alle ingredienten toe te voegen een een mengkom en dit te mixen. Voor dit recept gebruik je pindakaas, cacao, eiwitpoeder van Live pure, franse kwark, kristal sweet vanille, boter en bakpoeder! De producten zoals Kristal Sweet en eiwitpoeder shop je bij www.afvallenmetbregje.nl.
Voor de mokka cheesecake laag heb ik gekozen voor roomkaas (zuivelspread), franse kwark, Kristal Sweet vanille, eiwitpoeder van Live pure, eieren en oploskoffie mokka. Tot slot nog wat chocolate chips van Steviala eroverheen en klaar!
Door het gebruik van de eiwitpoeder van live pure, krijg je een fijne structuur én extra portie eiwitten in je recept! Daarnaast vind ik het fijn om te gebruiken, omdat je dan in verhouding minder amandelmeel of andere melen hoeft te gebruiken. In dit recept zit overigens geen amandelmeel!
Ben je niet zo gek op brownie mokka cheesecake? Maar wel op cheesecake? Kijk dan snel onderstaande recepten!

Koolhydraatarme brownie mokka cheesecake
Equipment
- Mengkom
- Koelkast
Ingrediënten
Brownies
- 100 gram pindakaas Denotenshop
- 15 gram cacao Denotenshop
- 30 gram eiwitpoeder Live Puri ongezoet
- 50 gram Franse kwark
- 35 gram Kristal sweet vanille Steviala
- 2 eieren L
- 20 gram gesmolten roomboter
- 6 gram bakpoeder
- snufje zout
Mokka cheesecake
- 200 gram roomkaas
- 150 gram magere Franse kwark
- 50 gram kristal sweet vanille Steviala
- 10 gram eiwitpoeder Live Puri ongezoet
- 1 zakje oploskoffie mokka
- 2 eieren L
Topping
- 20 gram chocolate chips Steviala
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 graden hete lucht. Bekleed vervolgens een cakevorm 24cm met bakpapier of gebruik een siliconen vorm.
- Voeg alle ingrediënten voor de brownie toe aan een mengkom. Mix dit door met een garde, maar niet te lang.
- Meng ook alle ingrediënten voor de cheesecake laag in een mengkom.
- Verdeel 2/3e van het browniebeslag op de bodem van de bakvorm. Schep daarop de cheesecake laag. Doe de rest van het browniebeslag in een spuitzak en verdeel dit zo gelijk mogelijk over de cheesecake vulling. Het is geen probleem mocht er een swirl ontstaan.
- Verdeel de chocolate chips er overheen en zet de brownie voor 30-35 minuten in de oven. Laat daarna in de oven afkoelen. Zet vervolgens voor een nachtje in de koelkast.
Nutrition