Koolhydraatarme pindakaas brownies

Chocolade en pindakaas, dat is toch wel een heerlijke combinatie als je van pindakaas houdt! Met deze koolhydraatarme pindakaas brownies heb je die twee in één! De brownie is gemaakt van boter, amandelmeel, cacao, bakpoeder, eieren en chocolade chips. De pindakaas laag is gemaakt van naturel pindakaas, amandelmeel, boter, ei en kristal sweet. De brownie is lekker smeuïg en de pindakaaslaag zorgt voor een wat vastere bite.

Waarom kristal sweet in de pindakaas brownies?

Voor de meeste recepten kies ik voor de Steviala Kristal Sweet. Dit komt omdat ik bij pure erythritol vaak een koude mond gevoel krijg. Lastig uit te leggen, maar denk als jij het herkent, dat je begrijpt wat ik bedoel! De combinatie van Erythritol en Stevioglycosiden geeft mij dat koude mond gevoel niet. Daarom vind ik het lekkerder om in de koolhydraatarme pindakaas brownies gebruik te maken van een combinatie in plaats van pure erythritol.  De Steviala Kristal Sweet heeft ook een fijne zoetkracht. Het is in theorie 2 keer zo zoet ten opzichte van normale suiker. Echter merk ik dat ik het vaak 3 a 4 keer zo zoet vind als normale suiker. Afhankelijk hoelang je geen ‘normale’ suiker meer gebruikt heb, heb je ook minder zoet nodig. De zoetstoffen in recepten zijn dus erg persoonsgebonden. Ik adviseer altijd om met de helft van de hoeveelheden te beginnen en naar eigen smaak meer toe te voegen.

koolhydraatarme pindakaas brownies

Hoe maak je de koolhydraatarme pindakaas brownies?

Eigenlijk is het een erg simpel receptje. Je begint met de basis, de brownie. Dit doe je door alle ingrediënten met elkaar te mengen. Daarna spatel je nog de chocolade chips erdoorheen. Dit verdeel je over de bakvorm. Zelf heb ik de Cooxwundervorm vierkant SQ gebruikt. Mocht je die niet hebben, is een vierkante of ronde bakvorm van zo’n 20cm ook voldoende. Gebruik dan wel bakpapier. Daarna maak je de pindakaas laag door alle ingrediënten met elkaar te mengen. Dit verdeel je met een lepel over de brownie laag. Vervolgens kun je met de achterkant van je lepel de pindakaas een beetje door de brownie heen verdelen. Tot slot strooi je er nog wat extra chocolade chips overheen en klaar is kees. Bak de koolhydraatarme brownie voor 25 minuten op 180graden en je kunt daarna genieten van een lekker stukje.

koolhydraatarme pindakaas brownies

Bewaartips?

Je kunt de koolhydraatarme pindakaas brownies in de koelkast bewaren voor ca 7 dagen in een afgesloten trommel. Ook kun je ervoor kiezen om ze in te vriezen, dan zijn ze veel langer houdbaar. Minimaal voor 3 maanden. Ontdooien doe je dan het beste door een stukje langzaam te laten ontdooien in de koelkast. Je kunt ze bijvoorbeeld per portie invriezen en dan in de avond 1 portie eruit halen. Deze kan dan ontdooien in de koelkast en zo heb je de volgende dag een lekker stukje.

Meer inspiratie voor brownies!
koolhydraatarme pindakaas brownies

koolhydraatarme pindakaas brownies

Anne Verhoeve
Een snel en makkelijk recept voor pindakaas brownies, dat kan met dit recept! Zeker als je gek bent op pindakaas, is dit een aanrader. Doordat het recept makkelijk te maken is, hoef je geen keukenprins(ses) te zijn. Smeuige brownie met een pindakaas swirl erdoor. Afgemaakt met suikervrije chocolade chips.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Gang Tussendoortje
Keuken keto, koolhydraatarm, Suikervrij
Porties 20 porties

Equipment

Ingrediënten
  

Brownie

Pindakaas laag

Topping

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht
  • Voeg alle ingredienten, behalve de chocolade chips, toe aan een mengkom. Meng dit goed door. Spatel daarna de chocolade chips erdoor.
  • Verdeel de brownie laag op de bodem van je bakvorm. (als je geen cooxwunderform hebt, zorg dat je je bakvorm goed invet en/of bekleed met bakpapier).
  • Voeg alle ingredienten voor de pindakaas laag toe aan een mengkom. Meng dit goed door. Verdeel met een lepel de pindakaas over de brownie laag.
  • Gebruik de achterkant van je lepel om een swirl te maken van de pindakaas door de brownie.
  • Verdeel de overige chocolade chips over de bovenkant. Bak de pindakaas brownie voor 25 minuten in de oven.
  • Laat de pindakaas brownie buiten de oven volledig afkoelen. Daarna kun je hem in 5x4 stukken snijden.
Trefwoord Afvallen met Bregje, amandelmeel, bakken, cake, De Notenshop, dirtyketo, Food, Foodblog, Foodblogger, Foodphotography, keto, ketofood, ketogeen, koolhydraatarm, koolhydraatarm bakken, koolhydraatarme recepten, koolhydraatbeperkt, LCHF, lowcarb, recept, recepten, sugar free, suikervervangers, suikervrij
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.