Koolhydraatarme chocolade cupcakes

Ben jij op zoek naar een super snel en makkelijk recept? Dan zijn deze koolhydraatarme chocolade cupcakes echt iets voor jou! Ik kreeg van Steviala weer de heerlijke Oh’Choc en daar heb ik dit recept mee gemaakt. Het mooie is dat het een 4 ingrediënten chocolade cupcake recept is! Je leest het goed, echt op recht maar 4 ingrediënten!

Koolhydraatarme chocolade cupcake

Hoofd ingrediënt voor de koolhydraatarme cupcakes

Het belangrijkste ingrediënt is dan ook de Steviala Oh’Choc! De Oh’Choc is een chocopasta, chocolade smaak topping én saus in één potje. Het klinkt misschien gek, maar als je de pot bewaard op kamertemperatuur, dan is het een chocolade smaak topping. Zodra je de pot in de koelkast zet, wordt het een chocopasta en zodra je het een beetje Oh’Choc doet verwarmen, dan wordt het een saus! Kortom, echt ontzettend lekker en handig in de keuken. De Oh’Choc is zonder toegevoegde suikers, verlaagd in koolhydraten en met zoetstoffen van natuurlijke oorsprong. En ik vind dit het allerbelangrijkste: geen bittere nasmaak!

Daardoor zijn deze koolhydraatarme chocolade cupcakes nog lekkerder!

Waar koop je de producten van Steviala?

Wil je zelf zo’n heerlijke pot Steviala Oh’Choc kopen? Kijk dan snel op de website door te klikken op de Steviala Oh’Choc pot of op de afbeeldingen in dit artikel! Ook kun je in de ingrediënten lijst van het recept drukken op de ingrediënten, dan kom je ook op de juiste websites uit!

Naast de Steviala Oh’Choc gaat er ook eiwitpoeder in. Zelf gebruik ik het eiwitpoeder van Live Puri. De eiwitpoeder van Live Puri is zonder toevoegingen en is gemaakt van verse melk. Zelf gebruik ik altijd de ongezoete versie, want ik zoet het toch wel zelf in mijn recepten. De Live Puri eiwitpoeder is gemaakt zonder suikers, zoetstoffen of fruitsuikers en is op smaak gebracht door pure cacao poeder.

koolhydraatarme chocolade cupcakes

Meer chocolade inspiratie nodig?

koolhydraatarme pindakaas brownies Koolhydraatarme chocoladecake met kersen Koolhydraatarme cookie dough browniesKoolhydraatarme triple chocolade brownie met salted karamelkoolhydraatarme slutty brownies

 

 

 

 

 

 

 

Koolhydraatarme 4 ingrediënten chocolade cupcake

Anne Verhoeve
Ben je op zoek naar een snel en makkelijk recept met maar 4 (!) ingredienten? Check dan snel dit recept. Je hebt oprecht maar 4 ingredienten nodig om deze heerlijke cupcakes te maken. Niet 1, niet 2 maar je maakt er 6 grote muffins mee! Heerlijk genieten van een volle chocolade smaak
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 25 min
Gang Tussendoortje
Keuken dirty keto, keto, koolhydraatarm, koolhydraatbeperkt, suikerverlaagd, Suikervrij
Porties 6 cupcakes
calorieën 216 kcal

Equipment

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden hetelucht en zet de cupcake vormpjes in de siliconen cupcakevorm.
  • Voeg de eieren toe aan een mengkom en mix dit voor 10 minuten romig op. Daarna voeg je de overige ingredienten eraan toe en mix dit kort door tot alles gemengd is. Verdeel het beslag over de 6 cupcake vormpjes. Zet de cupcakes voor 25 minuten in de oven.
  • Laat de cupcakes daarna buiten de oven afkoelen. Zowel warm als koud zijn ze al heerlijk om van te snoepen!
  • Bewaar de cupcakes in de koelkast of in een afgesloten trommel buiten de koelkast op een droge donkere plek.

Notities

Je krijgt met dit recept 6 grote cupcakes. Je kunt er altijd voor kiezen om een halve te pakken... als je het kan weerstaan! 

Nutrition

Serving: 1cupcakeCalories: 216kcalCarbohydrates: 2.8gProtein: 11.8gFat: 14.7gSaturated Fat: 3.6gPolyunsaturated Fat: 5.2gMonounsaturated Fat: 3.3gSodium: 22.7mgFiber: 13.2gSugar: 1.9g
Trefwoord bakken, cake, dirtyketo, eiwitpoeder, Foodblog, Foodblogger, Funandhealthyfood, keto, ketofood, ketogeen, koolhydraatarm, koolhydraatarm bakken, koolhydraatarme recepten, koolhydraatbeperkt, LCHF, livepuri, lowcarb, lowcarbcenter, steviala, sugar free, suikerverlaagd, suikervervangers, suikervrij
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.