Als jij net zo gek bent op pistache, als dat wij waren… dan ga je deze koolhydraatarme pistache cheesecake zeker willen maken! Ilona, van @keto_ilona en ik hebben deze pistache cheesecake gemaakt tijdens onze bakdag! Wat een plaatje he? Met een bodem van amandelmeel en fijn gemalen pistache, een vulling van kwark met roomkaas en tot slot een pistache jell-o on top. Zo heb je met een paar ingrediënten, echt een prachtige koolhydraatarme pistache cheesecake op tafel getoverd!
Hoe maak je de groene topping van de koolhydraatarme pistache cheesecake?
Voor dit recept hebben wij gekozen om de pistache jell-o te gebruiken. Deze shop je bij www.afvallenmetbregje.nl . Voor de topping hebben we een half zakje gebruikt, dit staat gelijk aan 2 porties. Het valt dus mee wat je qua voedingswaarden hiervan over houdt. De Jell-O pistache pudding is een zakje met instant pudding poeder. Hier zitten echter geen toegevoegde suikers in. Per portie bevalt de pistache jell-O 5 gram koolhydraten. Wij hebben het halve zakje aangemaakt met slagroom, roomkaas en water. Zo krijg je een fijne structuur als topping.
Mocht je nou denken, deze koolhydraatarme pistache cheesecake ziet er erg lekker uit, maar ik hou niet van pistache. Vervang dan alle pistache voor een ander noot wat je wel lekker vindt. De pistache Jell-O kun je vervangen in een van de zoveel smaakjes die te koop is bij www.afvallenmetbregje.nl .
Meer koolhydraatarme cheesecake inspiratie?
Inmiddels heb ik al veel verschillende cheesecake recepten op mijn website staan. Van no-bake tot bake recepten. Hieronder zie je een kleine selectie van verschillende recepten. Wil je alle recepten zien? Gebruik dan de zoekfunctie bovenin het scherm en zoek op cheesecake en/of kwarktaart. Dan krijg je alle soorten te zien die al op mijn website staan. Zo heb je voor ieder gelegenheid en smaak een mogelijkheid! Mis je nog een soort? Laat het mij dan vooral weten!

Koolhydraatarme pistache cheesecake
Ingrediënten
- 100 gram amandelmeel Steviala
- 25 gram fijn gemalen pistache noten DeNotenshop
- 20 gram Frost Steviala
- 50 gram roomboter gesmolten ongezouten
Vulling
- 350 gram Roomkaas Philadelphia
- 100 gram Franse kwark
- 40 gram Frost Steviala
- 30 gr gehakte pistachenootjes
- 6 gelatineblaadjes + 40 ml water
Pistache pasta//pudding
- 200 ml slagroom vers
- 50 gr roomkaas
- 50 ml water
- ½ zakje jell-o pistachio
Topping
- 10 gram gehakte pistachenootjes
Instructies
- Bodem maken door de ingrediënten met elkaar te mengen. Bekleed een ronde springvorm (18cm) met acetaatfolie of bakpapier. Druk het deeg uit in de springvorm en zet in de koelkast.
- Week de gelatine voor 10 minuten in koud water. Voeg daarna de roomkaas, kwark en frost toe aan een mengkom. Mix dit romig op.
- Verwarm vervolgens 40 ml water in een steelpan. Smelt hier al roerend de gelatine blaadjes doorheen. Zet het vuur uit en schenk in een dun straaltje bij de roomkaas. Mix goed door. Schep tot slot de gehakte pistache nootjes er door. Vervolgens schep je de vulling in de springvorm. Zet de springvorm voor 90 minuten in de koelkast.
- Maak de jell-o pudding door alle ingrediënten te mixen tot pudding. Spatel de pudding als topping van de cheesecake en verspreid gelijkmatig. Zet nu voor 4 uur in de koelkast.
- Tot slot kun je de topping afmaken door een randje gehakte pistache nootjes erop te strooien. Bewaar de pistache cheesecake in de koelkast.
Goedemorgen, het ziet er allemaal super lekker uit. Maar doordat ik een paraberksyndroom heb en daardoor allergisch voor (amandel)noten en meel, vroeg ik me af of er een vervangend product is hiervoor ?
Goedemorgen! Vraagje, moet het Dan nog wel koolhydraatarm blijven of mag het ook een ander soort meel zijn? Wil je mij anders even mailen? Info@funandhealthyfood.nl dan denk ik even met je mee 😀 groetjes Anne