Koolhydraatarme hazelnoot mokka cakerol

Ken je die heerlijke mokka slagroomtaart met nougatine nootjes? Die smaken heb ik gecombineerd tot deze koolhydraatarme hazelnoot mokka cakerol! Een mokka cake met een hazelnoot room vulling en nougatine laagje aan de buitenzijde! Via instagram was er veel vraag naar de hazelnoot mokka cakerol, dus ik kon jullie niet te lang in spanning laten! De koolhydraatarme hazelnoot mokka cakerol is erg makkelijk te maken. Je hebt alleen wel nog wat losse handelingen, zoals nougatine maken.  Maar voor je het weet mag je de cakerol oprollen en kun je hem daarna door de nougatine rollen.

 

Wat heb je nodig voor een plakje koolhydraatarme hazelnoot mokka cakerol?

De basis is gemaakt van de kruidnoten cakerol maar in plaats van speculaaskruiden, heb ik er mokka oploskoffie doorheen geroerd. Verder is de vulling gemaakt van mascarpone, hazelnoot boter 100% en Frost. Ik miste wat kleur toen ik het recept maakte, het was wel erg bruin allemaal. Daarom zorgde ik voor wat contrast met nog een laagje Oh’Choc erop! Niet alleen mooi maar ook erg lekker.

Liever een andere koolhydraatarme cakerol?

Het kan voorkomen, je houdt niet van de combinatie van hazelnoot met mokka. Mocht dat nu zo zijn, heb je geluk. Want er staan nog veel andere soorten cakerollen op mijn website!

Kruidnoten cakerol

Speculoos cakerol

Gingerbread cakerol

Snickers cakerol

Oreo cakerol

Lemoncurd cakerol

Koolhydraatarme hazelnoot mokka cakerol

Anne Verhoeve
Genieten van een onwijs lekkere hazelnoot mokka cakerol? Dat kan met dit recept! Hij is nog eens makkelijk te maken ook, ondanks dat het er moeilijk uit kan zien voor sommige! Volg de stappen en ook jij kan dit op tafel toveren.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
30 minuten
Gang Nagerecht, Tussendoortje
Keuken dirty keto, koolhydraatarm, koolhydraatbeperkt, suikerverlaagd, Suikervrij
Porties 12 plakken
calorieën 180 kcal

Equipment

Ingrediënten
  

Cake

Nougatine

Vulling

Chocolade vulling

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht en bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak de nougatine: Voeg de hazelnoten toe aan een keukenmachine en maal fijn. Verwarm de Heavenly Dark met het water in een steelpan. Roer de fijne hazelnoten erdoor. Verdeel de hazelnoten over het bakpapier en bak 15 min. in de oven. Voeg vervolgens het hazelnootmengsel opnieuw toe aan de keukenmachine en maal nog eens fijn.
  • Vervolgens bekleed je een bakplaat met bakpapier. Splits de eieren. Klop de 2 eiwitten stijf op samen met de kristal sweet vanille. In een andere mengkom mix je de 2 eidooiers, amandelmeel, mokka oploskoffie en bakpoeder. Spatel dit daarna door de eiwitten. Vet de bakvorm licht in met bakspray. Verdeel vervolgens het beslag op het bakpapier. De cake wordt zeker 20×20 groot.
  • Bak de cake voor 15 minuten in de oven. Maak ondertussen de vulling door alles voor de vulling toe te voegen aan een mengkom. Mix dit 1 min. romig.
  • Haal de cake daarna gelijk uit de oven. Leg een stuk bakpapier op je aanrecht en keer de cake om. Verwijder het bakpapier waar de cake op gebakken is.
  • Smeer de Oh'Choc uit op de cake, schep hier 3/4 van de vulling op en verdeel gelijkmatig. Rol de cakerol op en besmeer de buitenkant met het restje vulling. Rol de cakerol nu door de nougatine nootjes. Zet de cakerol 60 min. in de koelkast.

Nutrition

Serving: 1portieCalories: 180kcalCarbohydrates: 1.8gProtein: 4.2gFat: 16.6gSaturated Fat: 1.5gPolyunsaturated Fat: 1gMonounsaturated Fat: 4.1gCholesterol: 35mgSodium: 79mgPotassium: 13mgFiber: 3.1gSugar: 0.7gVitamin A: 14.9IUCalcium: 28mgIron: 1mg
Trefwoord amandelmeel, bakken, cake, dirtyketo, Food, Foodblog, Foodblogger, Foodphotography, Funandhealthyfood, koolhydraatarm, koolhydraatarm bakken, koolhydraatarme recepten, koolhydraatbeperkt, recept, recepten, steviala, sugar free, suikerverlaagd, suikervervangers, suikervrij
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

 

 

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.