Koolhydraatarme aardbeiencakerol voor valentijnsdag

De maand februari staat voor de maand van de liefde, met 14 februari als hoogtepunt. Nu is het wat mij betreft elke dag Valentijnsdag en hoef je niet 1 specifieke datum te gebruiken om je liefde te tonen. Maar omdat het nu eenmaal een bekende hype is, ga ik daarin mee en heb ik deze heerlijke koolhydraatarme aardbeiencakerol gemaakt. Speciaal met mooie hartjes, zodat het nog beter past bij een koolhydraatarme Valentijnsdag cakerol! Het is nog leuk om te maken ook. Hartjes kunnen natuurlijk heel het jaar door, waardoor deze koolhydraatarme aardbeiencakerol heel het jaar lekker is om te serveren.

koolhydraatarme aardbeiencakerol voor valentijnsdag

Fijnere voedingswaarden bij deze koolhydraatarme aardbeiencakerol

Waar ik al meerdere cakerol recepten op mijn website heb, is deze koolhydraatarme aardbeiencakerol niet alleen koolhydraatarm maar ook eiwitrijker! De vulling is op basis van Skyr en eiwitpoeder. Geen slagroom of mascarpone dit keer. Wil je liever wel zo’n vulling? Kijk dan eens bij de volgende cakerollen:

koolhydraatarme gingerbread cakerol koolhydraatarme Snickers cakerol

Bakboek?

Zal ik je een geheimpje vertellen? In mijn bakboek staan ook twee heerlijke cakerol recepten! Wil je niets missen van mijn bakboek? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

koolhydraatarme aardbeiencakerol voor valentijnsdag

Wat heb je nodig voor de aardbeiencakerol?

Als ik je vertel dat je eigenlijk alleen eieren, eiwitpoeder, amandelmeel, Frost, bakpoeder, Skyr en Supreme strawberry nodig hebt, zou je dat dan geloven? De basis van de koolhydraatarme aardbeiencakerol bestaat uit eieren met een beetje amandelmeel, frost en bakpoeder. De vulling is gemaakt van Skyr, frost, eiwitpoeder en supreme strawberry.

koolhydraatarme aardbeiencakerol voor valentijnsdag

Koolhydraatarme aardbeiencakerol

Anne Verhoeve
Genieten van een onwijs lekkere aardbeien cakerol? Dat kan met dit recept! Hij is nog eens makkelijk te maken ook, ondanks dat het er moeilijk uit kan zien voor sommige! Volg de stappen en ook jij kan dit op tafel toveren.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
30 minuten
Gang Nagerecht, Tussendoortje
Keuken dirty keto, koolhydraatarm, koolhydraatbeperkt, suikerverlaagd, Suikervrij
Porties 12 plakken
calorieën 95 kcal

Equipment

Ingrediënten
  

Cake

 • 4 eieren (L)
 • 60 gram amandelmeel Steviala
 • 50 gram Frost Steviala
 • 6 gram bakpoeder
 • druppeltjes rode kleurstof

Vulling

 • 200 gram Skyr aardbei of straciatella
 • 50 gram Frost
 • 50 gram Eiwitpoeder aardbei of naturel Live puri

Instructies
 

 • Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht en bekleed je een bakplaat met bakpapier.
 • Splits de eieren. Klop 2 eiwitten samen met de Frost stijf. In een andere mengkom mix je de eidooiers, 2 eieren, amandelmeel en bakpoeder. Spatel dit daarna door de eiwitten. Schep 1 eetlepel beslag in een kom. Vet het bakpapier licht in met bakspray. Verdeel vervolgens het beslag op het bakpapier. De cake wordt zeker 30×30 groot.
 • Het beslag in het kommetje maak je rood door er rode kleurstof doorheen te roeren. Schep dit in een spuitzak en knip het puntje eraf. Maak nu hartjes op het beslag wat al uitgesmeerd is op het bakpapier. Tussen de hartjes door kun je nog kleine rondjes maken. Gebruik een sateprikker om deze rondjes met elkaar te verbinden, zo ontstaat er een mooie swirl tussen de hartjes door.
 • Bak de cake voor 12-15 minuten in de oven. Haal de cake daarna gelijk uit de oven. Leg een stuk bakpapier op je aanrecht en keer de cake om. Verwijder het bakpapier waar de cake op gebakken is.
 • Leg een theedoek op de cake en rol de cake op. Maak ondertussen de vulling door alle ingrediënten voor de vulling romig te mixen. Rol de cake nu voorzichtig weer uit en smeer deze in met de vulling. Rol de cake weer op en verpak strak in huishoudfolie. Leg de cake 30 min. in de koelkast voordat je hem gaat aansnijden.

Nutrition

Serving: 1portieCalories: 95kcalCarbohydrates: 1.6gProtein: 8.5gFat: 5.1gSaturated Fat: 1.1gPolyunsaturated Fat: 0.4gMonounsaturated Fat: 0.7gCholesterol: 69mgSodium: 117mgPotassium: 26mgFiber: 4.9gSugar: 1.2gVitamin A: 29.9IUCalcium: 33mgIron: 1mg
Trefwoord amandelmeel, bakken, cake, dirtyketo, Food, Foodblog, Foodblogger, Foodphotography, Funandhealthyfood, koolhydraatarm, koolhydraatarm bakken, koolhydraatarme recepten, koolhydraatbeperkt, recept, recepten, steviala, sugar free, suikerverlaagd, suikervervangers, suikervrij
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

 

 

 

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.