Koolhydraatarme citroen meringue cheesecake

Op zoek naar een lekker fris receptje? Dan zijn deze makkelijke koolhydraatarme citroen meringue cheesecake bites echt wat voor jou. Fris van smaak door het zurige van de citroen, maar ook lekker zoet door de suikervervangers van Steviala. Als je van jezelf weet dat je van zure recepten houdt, doe je er wat extra citroensap doorheen. Als je van wat mildere citroen smaken houdt, hou je de hoeveelheden van dit recept aan! Het voordeel van dit recept is, is dat het erg makkelijk te maken is. Echter heb je wel geduld nodig. Cheesecake moet na het bakken altijd lang rusten, voordat het de juiste structuur heeft aangenomen. Echter als je het een dag van te voren maakt, heb je de volgende dag altijd een succes met de koolhydraatarme citroen meringue cheesecake!

koolhydraatarme citroen meringue cheesecake

Wat heb je nodig voor de koolhydraatarme citroen meringue cheesecake?

Zoals je hierboven al kon lezen, je hebt niet veel nodig en de koolhydraatarme citroen meringue cheesecake is nog makkelijk te maken ook. Zelf koos ik ervoor om er 4×4 blokjes van te maken. Hierdoor krijg je meer citroen meringue cheesecake bites. Je kunt er echter ook voor kiezen om hem in een grote bakvorm te maken en zo te laten. Dan kun je hem altijd leuk afmaken met de meringue toefjes aan de zijkanten van de taart.

Dit is wat je nodig hebt voor dit recept:

 • 100 gram amandelmeel 
 • 30 gram Kristal sweet vanille 
 • 40 gram gesmolten roomboter
 • 1 eiwit

vulling

 • 75 gr amandelmeel
 • 50 gr Frost
 • 100 gram roomkaas
 • 3 eieren
 • Sap van 2 citroenen (ca 50ml)
 • rasp van 1,5 citroen

Topping

 • 2 eiwitten
 • 40 gram frost

Zoals ik in de intro al schreef, mocht je nou echt houden van een duidelijke zurige citroen smaak, voeg dan 75ml citroensap toe ipv 50ml! Dat is zelf een beetje proeven wat je lekker vindt. Doe dit dan tijdens het maken van de vulling en hou er rekening mee dat het tijdens het bakken wat afneemt qua zoetkracht en zurige van de citroenen.

Ander inspiratie nodig met citroen?

Wil je liever wat anders maken dan deze koolhydraatarme citroen meringue cheesecake? Of denk je, heb nu toch citroenen in huis en wil nog wel meer maken! Kijk dan snel naar onderstaande recepten.

mini koolhydraatarme key lime pie Koolhydraatarme lemoncurd cakerol Koolhydraatarme lemon meringue mousse koolhydraatarme citroen pistache cannoli koolhydraatarme citroen cupcakes

koolhydraatarme citroen granola

 

 

 

koolhydraatarme citroen meringue cheesecake

Anne Verhoeve
Een fris zure traktatie? Met deze koolhydraatarme citroen meringue cheesecake krijg jij dat voor elkaar! Heerlijk als tussendoortje of als toetje. Of wat dacht je voor een brunch? Kortom, genoeg mogelijkheden!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Gang Nagerecht, Tussendoortje
Keuken dirty keto, keto, koolhydraatarm, koolhydraatbeperkt, Suikervrij
Porties 16
calorieën 117 kcal

Ingrediënten
  

Bodem

Vulling

 • 75 gr amandelmeel Steviala
 • 50 gr Frost Steviala
 • 100 gram roomkaas / zuivelspread
 • 3 eieren
 • 50 ml citroen sap
 • 1,5 citroen rasp

Topping

 • 2 eiwitten
 • 40 gram frost Steviala

Instructies
 

 • Oven voorverwarmen 175 graden hete lucht
 • Ingrediënten voor de bodem mengen. Deeg verdelen in een 20x20 bakvorm. Goed aandrukken en bodem bakken voor 15 minuten. Daarna uit de oven halen.
 • Vulling maken door alle ingrediënten te mixen met elkaar. Op de bodem schenken. En nog eens voor 20-25 minuten afbakken.
 • Buiten de oven volledig laten afkoelen en daarna een nachtje in de koelkast. (minimaal 6 uur)

Meringue

 • Vervolgens doe je de eiwitten met frost in een hittebestendige dit bakje. Vul een steelpan met een laagje water. zet het bakje op de steelpan. Verwarm nu ai-bain-Marie. Mix met een garde stijf en romig op voor ca 3 minuten. Haal van het vuur en mix tot het kamertemperatuur is geworden.
 • Snij de citroen cheesecake in 4x4 stukken. Vervolgens doe je de meringue in een spuitzak met een leuk spuitmondje en spuit toefjes op de citroen cheesecake bites. Maak de meringue af met een brandertje.

Notities

Tip: zonder meringue topping kun je de cheesecake bites ook invriezen.

Nutrition

Serving: 1portieCalories: 117kcalCarbohydrates: 1gProtein: 5.4gFat: 10.3gSaturated Fat: 2.8gSodium: 0.1mgFiber: 1.1gSugar: 0.8g
Trefwoord Afvallen met Bregje, amandelmeel, bakken, cake, dirtyketo, Food, Foodblog, Foodblogger, Foodphotography, Funandhealthyfood, Gezond, Healthy, keto, ketofood, ketogeen, koolhydraatarm, koolhydraatarm bakken, koolhydraatarme recepten, koolhydraatbeperkt, LCHF, lowcarb, recept, recepten, sugar free, suikervervangers, suikervrij
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.