Samen met Ilona van @keto_ilona heb ik een heerlijke bakdag gehad. Samen hebben we maar liefst 10 recepten gemaakt om met jullie te delen! Een daarvan is deze koolhydraatarme roltaart met aardbeien. De roltaart is niet alleen leuk om te maken, maar ook een plaatje om te zien. In plaats van een stapeltaart, ga je nu de randen oprollen. Omdat we dit wilden combineren met gekarameliseerde amandelschaafsel, heeft de buitenkant van de roltaart nog een lekkere krokant laagje! De combinatie van een zachte luchtige cake, met gekarameliseerde amandelschaafsel en een aardbeien roomvulling. Dat krijg je als je deze koolhydraatarme roltaart maakt!
De Koolhydraatarme roltaart met aardbeien ziet er wel ingewikkeld uit?
Nou heel stiekem, de roltaart is makkelijker te maken als dat hij eruit ziet! Dat maakt het juist ook zo leuk om deze Koolhydraatarme roltaart met aardbeien te maken. Je hebt echt een verrassende resultaat. Met dit recept maak je een roltaart van ca. 20 cm groot. Perfect voor een verjaardag. Daarnaast kun je nog lekker variëren met de vulling. Wij hebben voor dit recept gekozen voor de Steviala Supreme Strawberry en een aardbeien roomvulling. De Supreme strawberry is echt een aanrader als je van aardbeien houdt. Een heerlijke stroop vol van smaak. Maar zoals ik hierboven al schreef, je kunt heel leuk variëren. Denk aan bijvoorbeeld kersen met roomvulling.
Ben je ook zo gek op aardbeien?
Als je gek bent op aardbeien, maar liever niet deze koolhydraatarme roltaart met aardbeien maakt. Dan zou je eens naar onderstaande recepten kunnen kijken.

Koolhydraatarme roltaart met aardbeien
Equipment
- Oven
- Mengkom
Ingrediënten
- 4 eieren
- 60 gram amandelmeel Steviala
- 25 gram Kristal Sweet vanille Steviala
- 4 gram bakpoeder
Amandelen
- 20 gram roomboter
- 60 gram amandelschaafsel DeNotenshop
- 20 gram heavenly dark Steviala
Vulling
- 100 gram Monchou
- 50 gram verse aardbeien
- 15 gram Frost Steviala
- swirl Supreme Strawberry Steviala
Topping optioneel
- verse aardbeien
- toefjes overgebleven vulling
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht. Vervolgens bekleed je een bakplaat met bakpapier. Klop daarna 2 eiwitten stijf op samen met de kristal sweet vanille. In een andere mengkom mix je de 2 eidooiers, 2 eieren, amandelmeel en bakpoeder. Spatel dit daarna door de eiwitten. Verdeel vervolgens het beslag op de bakpapier. De cake wordt zeker 30×30 groot.
- Smelt de roomboter met de heavenly dark in een steelpan. Roer het amandelschaafsel erdoorheen. Verdeel het amandelschaafsel over de cake.
- Bak de cake voor 15 minuten in de oven. Haal de cake daarna gelijk uit de oven. Klop de monchou op met de frost. Pureer de aardbeien en spatel dit erdoorheen.
- Leg een stuk bakpapier op je aanrecht en keer de cake om. Verwijder het bakpapier.
- Snij de plaat cake in 5 stroken van 6 cm. Smeer op ieder strook een swirl van strawberry supreme. Vervolgens spatel je de vulling op ieder strook cake. Hou een klein beetje vulling over voor de topping. Nu ga je de cake oprollen.
- Begin met een strook en rol die op. Vervolgens leg je hem op de volgende strook en rol deze eromheen. Ga zo door tot al je stroken cake op zijn. Druk ondertussen voorzichtig de cake aan. Zet de roltaart op een bord en laat hem 60 minuten in de koelkast staan om op te stijven.
- Maak nu de topping door de vulling in een spuitzak te doen met een mooi spuitmondje. Maak een aantal toefjes en versier met verse aardbeien.
- Bewaar in de koelkast in huishoudfolie of een afgesloten trommel. Zonder topping kun je de roltaart ook invriezen.
Nutrition